söndag 31 maj 2009

Morsdag

Mitt första inlägg idag går till min underbara mamma. För ni har väl inte glömt morsdag idag. Så fira nu alla mammor som är värda lite extra uppskattning denna dag. Nu ska jag ta och ringa min mamma önska henne en fantastisk morsdag.




lördag 30 maj 2009

Bakfyllemat- ramlösa

Nu har migränen släppt lite så man orkar göra något vettigt. Jag har varit inne och köpt mina tabletter och idag fick det bli bakfylle mat nämligen pizza med tomat, ost, lök, kebabkött, bacon, kebabsås beställde jag men fick vitlökssås. Konstigt att det ska vara så svårt att ge mig det jag beställer. Jag är inte så förtjust i vitlökssås så pizzan var förstörd. Men hungrig som jag var så tryckte jag ner lite granna ändå.

Jag pimplar ramlösa med citron just nu. Är man bakfull är ramlösa det bästa att dricka, då smakar det som bäst. Nu ska jag se om det är något skoj på TV fram till robinson.


Make your own cool montage at YourMagicPhoto!

Migrän

Solen skiner och jag är nyvaken. Blev sent igår. Så idag är jag lite trött och har lite migrän. Aj aj då inget skoj alls. Måste in till apoteket och köpa huvudvärkstabletter sen. Jag brukar alltid ha hemma men nu har jag inga bara för att jag behöver. Typiskt!!!
Blev nog någon öl för mycket igår. Men kul hade jag.

Nu ska jag dricka upp mitt is-te och gå ut på balkongen med min bloggdator och njuta av värmen.

fredag 29 maj 2009

After Work

Nu ska jag göra mig iordning för after work med Jörgen och några kompisar inne i stan. Var jätte längesedan jag var på after work så det ska bli skoj att få komma ut och träffa lite folk och dricka lite pilsner. Skååållll!!!!

JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes

Fredag!

Äntligen är det fredag. Härligt som bara den.

Mitt kort blir jätte söt men jag är inte riktigt nöjd ännu. Så lite till ska jag pilla med det innan ni får se det.

Nu ska jag ta tag i städningen här hemma och göra lite helgfint. Ser ut som kom och hjälp mig på sina ställen just nu. Men nu ska det fixas till.

Om ett par timmar ska jag åka in till stan och träffa en kompis och springa i affärer. Gott att få komma ut och njuta av det fina vädret som har kommit nu äntligen efter all storm som vi fått stå ut med. Men idag har gud gett oss värme och strålande sol. Gött!!!




torsdag 28 maj 2009

Pysselverkstad

Nu har jag varit inne och shoppat lite till den lille. Jag har varit på panduro hobby också och handlat in de verse saker så nu ska jag ta och sätta mig vid köksbordet och se om jag kan knåpa ihop ett litet kort också till den lilla flickan.

Så nu öppnar Norbergs pysselverkstad. Vi hörs senare då får vi svaret på om jag fått ihop något gratulationskort till dom nyblivna föräldrarna och givetvis deras lilla bebis.


Önskar mig själv att jag har lite tur och får ihop ett litet söt kort.

Shopping

Idag ska jag åka till stan och kolla ut en present till min brorsdotter. Ska bli riktigt skoj att få springa runt och försöka hitta något sött till en liten nyfödd bebis. Ska också till pandurohobby en sväng och köpa in papper till ett babykort som jag tänkte knåpa ihop.

Idag verkar det bli en riktigt skön vårdag med mycket sol. Så idag blir det perfekt för lite shopping och kanske lunch på stan.


Glitter Photos

Natti Natti

Glitter Photos

onsdag 27 maj 2009

Jag är faster

Jag vill bara berätta att jag blivit faster till en liten flicka. Min lillebror och hans sambo fick idag en liten flicka.

Här kommer en hälsning till dom nyblivna föräldrarna. Grattis!!



Planteringen är klar

Nu är mina kryddor och grönsaker planterade. Så nu är det bara att vänta och se om jag får några tomater och majs. Majsen ser jag verkligen fram emot och se hur den ska utvecklas. Kan det bli nåt av den tro, kanske man kan grilla lite majs i sommar. Nu är spänningen på topp!
Gud vad gott det är med grillad majs, smör, salt eller havsörtsalt är också väldigt mumsigt på.
Nu blev jag sugen på majs. *L*

Ner klippt gräslök, tomatplanta, kaninen Tussi och curryört.
På detta fat finns det salvia, persilja, basilika, oregano och ingerfärsmynta.
Majsen står inne i varmen tyckte det var för kallt ute för den ännu.





Nu ska jag börja plantera

Nu har jag varit och köpt en tomatplanta och två kryddplantor ingerfärsmynta och salvia. Jag köpte också majsfrön som jag tänkte testa att sätta i kruka, första gången jag ger mig på majs så vi får se om det blir nåt av dom. Men det kan bli lite spännande att följa. Jag har också kånkat hem blomjord och lecakulor på bussen och det jobbigaste av allt var att få upp det för alla eländiga trappor så nu sitter jag pimplar i mig pepsi för jag var alldeles genom svett när jag steg innan för dörren. Men nu ska jag ut i solen igen och plantera. Men thinge ling så länge vi hörs senare.

Shopping på hornbach

Igår var det riktig storm här i Göteborg men idag är den underbara solen tillbaks igen. Så idag ska jag åka till Hornbach och köpa in kryddor, tomatplanta, paprikaplanta och kanske att de även slinker med någon blomma i varukorgen. Får se vad dom har att erbjuda. Kul att bara komma ut och drömma sig bort lite. Har varit så för förskyld dom senaste dagarna så jag har inte orkat göra någonting men idag ska jag unna mig lite shopping.

JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes

tisdag 26 maj 2009

Fler besökare?

Vill du ha fler besökare till din blogg gå in här .

Undersökningen är avslutad

Här har vi resultatet i min lilla undersökning vilken är Astrid Lindgrens bästa bok. Min favorit kom bara på andra plats nämligen Mio min Mio.

På förtaplats kom: Bröderna Lejon hjärta 4 röster

På delad andraplats kom: Pippi Långstrump 3 röster & Mio min Mio 3 röster

På delad tredjeplats kom: Ronja Rövardotter 2 röster,Emil i Lönneberga 2 röster & Madicken 2 röster.

Kollar på fotboll


Just nu spelar Umeå IK mot ett tufft motstånd. Det är FC Malmö som är ett av världens bästa lag just nu i damfotbollen. Dom har en bredd och stark trupp. Så nu ska det bli mycket spännande att se fortsättningen. Så nu får ni hålla tummarna med mig att Umeå gör mål snart.
Yeeeeesssssssss nu gjorde Umeå mål gud vad underbart. Nu vill jag se mera måååållll....

Naturbilder från landet!
















Hejsan Svejsan i stugorna...

Nu har jag varit inne på en massa bloggar och kommenterat. Har kommit lite efter pga av min förskylning som är lite bättre idag.

Här skiner solen idag. Gott att den äntligen tittar fram, hoppas den är här för att stanna nu.

Svärmor och svärfar har varit här ett par dar men i morse var det dags att fara hem igen så nu är man själv i lägenheten igen.

måndag 25 maj 2009

Förskyld...

Nu är jag hemma igen. Åkte bil i 7 timmar igår med rinnande snuva. Jobbigt som sjutton. Men det är gott att vara hemma igen.

Har varit lite dålig med att blogga och svara på era kommentarer. Men jag har blivit så väldigt förskyld så huvudet känns som jag har bly i den. Men så fort jag mår lite bättre ska jag ta tag i det. Nu ska jag snyta näsan. Ha de bra!

lördag 23 maj 2009

Landets små vovsingar...








Bilder på Jörgens mosters hund Frida. Hon är också dagmatte åt Lajka.

GodMorgon på er ute i stugorna...

Igår hade vi verkligen fest här. Jag och Jörgen hade gjort tilltugg vi fyllde parmaskinka med marinaden från soltorkade tomater,lägg på lite soltorkade tomater och mozzarellaost och knyt ihop det med ett gräslöksstrå till detta serverades champagne. Sen blev det räkcappaccio till förätt och här serverades det ett vitt vin. Till varmrätt satte vi Jörgens morbror till att grilla marinerad ryggbiff. Till detta serverades GrönsaksSalsa,klyftpotatis med parmesan och kryddor, vitlökssmör,persiljesmör tsatsiki och vitlöksbröd och till detta serverades givetvis rött vin.

Tyvärr glömde jag att plåta maten igår. Moster Lisa blev väldigt glad för sina kulor hon fick av oss.

torsdag 21 maj 2009

Klara hantverks kulor

Har inte blivit mycket bloggande idag. Har varit ute i solen och umgåtts med släkten. Här har vi idag haft fint väder och sol emellanåt. Den går i moln i mellan åt. Hoppas vi får fint väder imorgon när vi ska ha lite fest är nere hos oss. Men jag har också blivit färdig med kulorna till Jörgens moster. Så här blev dom.

Pysseldag

Hej nu har jag bosatt mig mitt ute i skogen. Idag sov både jag och Jörgen länge. Så nu har vi varit uppe hos svärföräldrarna och ätit en sen frukost. Kom precis hem från Jörgens moster. Har busat lite med deras lilla busfrö Frida som är en hund.

Nu sitter jag och gör lite hantverksbollar som vi ska ge till Jörgens moster som har fyllt år. Så det är lite pysseldag idag kommer att bli. Jörgen är ute och slippar altanen.

onsdag 20 maj 2009

Tåget

Hej på er nu åker jag från Göteborg. Gött att äntligen vara på väg. Nu har jag fyra långa timmar tills jag är framme vid min slutstation. Tja det finns inte så mycket mer att förtelja just nu. Jag och Jörgen var på burger king och åt lunch nu strax innan.
Nu ska jag gå till resturang vagnen och köpa ett par öl oss. Har man semester så har man.Ha de bra!

Fiskmåsen

Snart bär det av in till centralen för att ta tåget. Ska bara ta och packa det sista först. Men vi hörs igen när jag sitter på tåget.

Vi har en fiskmås på taket mitt emot vår balkong som ligger där och ruvar på ägg. Hon låg på samma ställe förra året med. Hon har sin favorit plats där hihi. Nu kommer hanen med mat till henne där flög han igen. Tidigare i vår har man kunnat skåda parningen och hört deras fruktansvärda skrik värre än nånsin när dom parar sig.

tisdag 19 maj 2009

Idag ska jag packa...

Åååh vad gött idag skiner solen och det är riktigt varmt. Idag ska jag börja att packa för imorgon åker jag. Ska bli gott att komma iväg några dagar och bara slappa och njuta av lugnet. För på landet är det verkligen tyst mot storstadslivet. Vi åker hem igen på söndag. Så det blir några dagar. Men sen då är det gott att komma hem. Får inte bli för länge högst en vecka på landet sen är jag rätt trött på skog, lugnet. Saknar då Göteborg och lite buller och bong.

Nu ska jag gå och slänga in en tvätt. Men ha de bra!

zwani.com myspace graphic comments

måndag 18 maj 2009

Dekorera Tårtor till Fest

Idag fick jag en bok om tårtor på posten. Mer än 40 lyxiga tårtor är det nu meningen att jag ska göra. Jag älskar att bläddra i sådana här böcker. Sällan jag har gjort nåt i dom. Så nu ska det bli ändring på det. Med en så här fin bok och massor av recept måste jag sätta på ett kål. Så nu ska här bakas. Verkar vara bra beskrivningar och inte allt för svåra saker att göra. Bra för en annan som inte bakar tårtor så ofta. Nu ska jag ta och sätta mig en stund i soffan med en latte och läsa lite i min nya tårtbok.














Godförmiddag denna soliga måndag!

zwani.com myspace graphic comments

Idag tittar solen fram. Tänk bara om det kunde sluta blåsa med så det blev lite varmare i luften. Jag hoppas jag hoppas på detta!

Snart är det dags för lite lunch. Jag är så hungrig just nu. Idag blir det att tvätta och jobba en stund. Måste tvätta upp för på onsdag åker jag upp till svärföräldrarna på landet. Så jag måste ju ha något att packa ner i min röda fina resväska. Jag ser fram emot att börja packa den. Jag älskar att packa men det är inte lika skoj att packa upp. Min man avskyr att packa så jag kör ett räjs och packar åt honom med när jag ändå är i farten.

Jag ska också ta och hämta ut våra biljetter på ett ATG ombud. Så vi får åka med tåget på onsdag så vi inte blir avslänga från tåget i full fart.

Grattis Attis!

Idag börjar vi med att gratta attis som har fyllt år. Grattis Grattis. Hoppas du hade en underbar födelsedag!

JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes

söndag 17 maj 2009

Norway - Points: 387 - Place: 1st

Vi börjar dagens första inlägg med ett videoklipp på ESC bästa låt. Att Norge vann ESC igår har väl inte ungått någon. Vilka år säger man rätt låt vann. Inte många men i år kan man säga det. Norges bidrag var ju helt klart bäst. Jag älskar denna låten.
Att inte Sverige kom bättre förvånar mig inte ett dyft. Hur kan vi skicka opera eller ännu värre hur kunde Carolina Af Ugglas komma tvåa. Detta är en gåta för mig hur tänkte vi svenkar egentligen? Jag diggade inte Sveriges bidrag alls. Jag har svårt för opera.


lördag 16 maj 2009

Bränd Pizza

Jag brände ve en stackars pizza också. Den stackarn blev bortglömd i ugnen under talang. Men det är sånt som händer man är trött och man är alldeles inne tvprogrammet.

-Min man sa; luktar det inte bränt, som en raket for jag upp ur soffan och skrek "PIZZAN I UGNEN" men det var för sent den var kaputt.

Pizza med skinka

Receptet Pizzorna som vi åt igår. Jag hade ingen aning om vad jag skulle göra till kvällen så jag gjorde ett par pizzor lite lätt och smidigt. Och det var super gott, det var länge sen vi gjorde egen pizza mycket godare än köpta.

4 små eller 2 stora pizzor
Pizzadeg :
4 dl vatten (37grader)
3/4 pkt jäst
10 – 12 dl vetemjöl
1 dl olja
salt, svartpeppar & cayennepeppar efter tycke och smak…

GÖR SÅ HÄR:
Rör ut jästen med fingervarmt vatten. Tillsätt nästan allt mjöl, olja och salt & knåda degen ca 5 min. Låt jäsa i bunke ca 25min före gräddning. Behöver inte jäsa på plåt sen.

Min Tomatsås:
1 pkt passerade tomater
1 msk majs eller olivolja
1 msk Oregano
1 msk basilika
Salt & peppar
Blanda allt i en bunke.

Fyllning:
Tomatsås
Skinka (jag klipper skinkan med en sax)
Rödlök
Paprika
Tomat
Ost
Pizzamix

Tips:Vik upp kanterna och tryck till så fyllningen inte rinner ut i ugnen.




Smaklig måltid!






Jobb, thailänskt och schlager är det som gäller idag

Sitter nu på jobbet. Min man och hans bror sitter här och jobbar med ekonomin för vår firma. Så jag hängde med en sväng och har städat upp lite här. Idag hade vi tänkt att göra det enkelt för oss och beställa thailänskt för att slippa stå och göra mat. Så det ska bli mumsigt. Ikväll blir det lite chips, dipp, öl och schlager för hela slanten. Tänk va många det är i Europa som är bänkade framför TV:n ikväll kl. 21.00. Undra hur många det kan va? Nu ska jag gå upp och köpa in lite öl till kvällen. Får köpa in ett rejält lass för vi har bjudit in Jörgens bror också till oss ikväll.

JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes

fredag 15 maj 2009

Pizza kväll & talang

Hej! Nu har jag varit duktig och tagit en disk, torkat av diskbänken och ugnen så nu blänker det i mitt kök. Gott att få ha blivit av med berget av disken. Nu är det frågan om jag kan bli av med mina irriterande ovälkomna husdjur nämligen bananflugorna. Jag hatar dessa på kryp dom är så svåra att få bort men nu har jag inget dom kan dras till iallafall så då kanske dom försvinner. Har tappat upp diskkon med vatten och diskmedel också. Dom brukar dras till det. Om inte det hjälper drar jag fram dammsugaren och suger upp dom små rackarna istället. Det brukar vara det mest effektiva medlet mot bananflugor.

Ikväll blir det hemmagjord pizza med tomatsås, skinka,tomat, paprika, rödlök, ost och pizzamix.
Sen ska här kollas på talang som varje fredag med mannen.

Myspace Comments, Funny Comment Codes, Animations, Comment Glitters, Glitter Graphic s, Pictures, Graphics for your myspace profile and myspace comments at superhotfile .com

Cupcakes med dumle

Det är en del av er läsare som frågat efter receptet på mina cupcakes. Så idag tänkte jag bjuda er på det. Vaaassssego!!!

Muffinssmet
100 g smör
2 dl mjölk
1 st citron, skalet
2 st ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 påse Dumle

Tillbehör:
Stora muffinsformar
Muffinsplåt
Strössel

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och tillsätt mjölk och rivet citronskal.
3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt. Rör ner den ljumna vätskan.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
6. Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet. Stick ner några Dumle i varje form.
7. Grädda i mitten avugnen i cirka 20 minuter om du gör stora muffins eller 12-15 minuter om du gör små.

Cream cheese frosting

Ingredienser:
100 g Philadelphiaost
60 g mjukt smör
300 g florsocker
0.5 st citron, saften

Gör så här:
1. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.
2. Vispa i Philadelphiaosten.
3. Färga glasyren i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.
4. Spritsa på cupcakesen och garnera med strössel.

Fredag Hipp Hipp Hurra

GodMorgon! Solen skiner och det är fredag kan det vara bättre? Svar:Nej!

Idag ska jag fara över halva stan för att hämta ut 2 paket som kom till jobbet igår när jag inte var hemma. Fattar inte varför dom inte lämnar paketen på närmsta post. Istället kör dom iväg långt härifrån. Så jag har två byten med buss innan jag är där och sen måste jag gå en bra bit för att komma till posten. Så korkat!

Nu ska jag ta en runda och kolla vad ni andra bloggisar haft för er denna morgon.




torsdag 14 maj 2009

GOD NATT

Jag dyker bara in för att säga God Natt. Det är dags att gå till sängs och drömma sött. Hoppas jag sover bättre inatt än förra natten. Natti Natti vi hörs imorgon då det äntligen är fredag. Gott gotteli gott gott!

JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes

Tv kväll

Nu sitter jag och glor på TV. Room raiders på MTV. Vid 20.00 blir det att kolla på hjälp jag är med i en japansk TV show. Nån som sett det? Det är helt sjukt. Svenska kändisar som är med i Japansk TV. Sen får vi ju inte glömma Eurovision song contest-semifinal 2. För ikväll avgörs det vilka dom sista länderna är som går vidare till final.

Trött Trött...

Jag är hemma igen. Hur kan man vara så här trött som jag är just nu. Gäsp!!! Jag sov mig ju genom hela natten utan avbrott tror jag. Men är jag uppe för tidigt så piggnar jag aldrig till. Så nu mina kära vänner går jag till kojs några timmar. För jag sover snart på tangentbordet. Så nu ska jag gå och drömma en massa härliga drömmar. Zzzzzzzzzzzzzzzz

När jag bloggar nästa gång ska ni slippa höra mig klaga över min sömnbrist. Börjar bli lite ut tjatat nu tycker jag.


zwani.com myspace graphic comments

GodMorgon alla bloggvänner där ute i stugorna...

Det blir ett kort inlägg just nu för jag är för trött för att tänka. Jag hatar att stiga upp tidigt. Jag ville fortsätta att sova i min mjuka och härliga säng.

Jag sitter på jobbet och väntar in en leverans på kontorsvaror och så ska jag försöka få i mig lite is-te. Så vi hörs senare.


JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes

onsdag 13 maj 2009

Besöksräknare var är du?

Vad ska jag skriva nu då? Tja jag har egentligen inget att skriva om just nu. Men jag kan ju alltid hälsa er en bra kväll.

Jo nu kom jag på en grej min besöksräknare försvann när jag byte design. Undra hur jag gör nu om jag kan få tillbaks min gamla eller om jag måste börja om på noll igen. Hade ju varit som att snubbla på mållinjen nu när man väl kommit över 3.000 besökare tror jag iallafall jag hade den på. Detta måste jag börja att luska ut nu med detsamma. Vi ropar allihopa nu " besöksräknare var är du, kom fram nu" :)
Myspace Comments, Funny Comment Codes, Animations, Comment Glitters, Glitter Graphic s, Pictures, Graphics for your myspace profile and myspace comments at superhotfile .com

Skriv ut