torsdag 13 november 2008

Marinerade revbensspjäll

Recept från Arla. Har inte testat det själv ännu men tyckte det lätt gott. Funderar på att göra dessa på Söndag ev. Vi får se. Varför inte ha dom på julbordet. Ja ja vi får se när jag testar. Men de verkar mumsiga iallafall.

Prova något nytt! Marinad med honung och ingefära.
Ingredienser:
4 port
1 kg tjockskurna revbensspjäll
Marinad:
1 dl matyoghurt
1 msk japansk soja
1 msk honung
1 tsk mald ingefära
1 krm svartpeppar
Gör så här: Blanda ihop marinaden. Pensla spjället med marinaden och låt det marinera minst 4 timmar och gärna längre. Sätt ugnen på 175°. Lägg spjället på ett galler med den feta sidan upp. Sätt en långpanna under med lite vatten i. Stek spjället i mitten av ugnen ca 1 1/2 timme. Vänd spjället en gång under stekningen. Ta ut spjället och skär det i bitar.

Inga kommentarer:

Skriv ut