Matyoghurt svalkar till heta räkor.
Ingredienser:
4 port
4 port
1 kg räkor med skal
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 stjälkar blekselleri
1 msk smör
1 1/2 msk curry
burk krossade tomater á 400g
1 msk vetemjöl
2 dl matyoghurt
1 tsk salt
1 tsk sambal oelek
Gör så här:
Skala räkorna. Skala och hacka löken och vitlöken. Strimla sellerin. Fräs lök, vitlök och sellerin i smör i en stekpanna. Rör i curryn och häll på tomaterna. Låt såsen koka ca 3 min. Rör ut mjölet i matyoghurten. Rör ner det. Låt såsen koka 3 min till. Rör ner salt, sambal olek och räkor. Låt grytan koka upp. Servera med bröd, sallad eller ris och kall matlagningsyoghurt.
Näringsvärden
Per portion inklusive tillbehör
Energi 515 kcal
Energi 515 kcal
Protein 29 g
Kolhydrat 72 g
Fett 12 g
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar