måndag 3 november 2008

Kladdkaka med nougat

Hittade ett recept på en annan blogg som lät väldigt gott

Visst låter det mumsigt denna måste jag testa att att göra.


Ingredienser
100g margarin

2 ägg
1 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
50g mörk choklad (medminst 60% kakao)
100g nougat (går bra med dubbel-nougat från Marabou).



Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smörj en form med löstagbar kant och bröa.
3. Smält smöret i en kastrull.
4. Vispa samman ägg och socker.
5. Vispa ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
6. Tillsätt det smälta smöret och vispa väl.
7. Krossa/hacka den mörka chokladen och blanda ner i smeten.
8. Häll all smet i formen och grädda i 17-22 minuterberoende på din ugns effekt. För att vara säker på att få en kladdig konsistens bör du känna med en sticka redan efter 15 minuter. När smeten intelängre fastnar på stickan är kakan klar.
9. Ta ut kakan och låt svalna i ca 5 minuter innan du hyvlar på ett ca 1 mm tjockt lager nougat.Nougaten smälter och när den har stelnat är kakanfärdig att servera med grädde eller vaniljglass.
Obs! Bäst resultat får du om kakan får stå i kylen en stund innan servering.

Inga kommentarer:

Skriv ut