4 personer, Tid: 50 min
Ingredienser:
250 g Mozzarella
1dl vetemjöl
1 ägg
1 dl ströbröd
3 dl matolja för fritering
salt
peppar
Gör så här:
1. Börja med tomatsåsen,
2. Lägg vetemjölet i en skål. Vispa upp ägget med gaffeli en annan skåloch rör samman ströbröd med lite salt och peppar i en tredje skål.
3. Skär mozzarellan i stavar. Värm matoljan i en fritös. Doppa oststavarna först i vetemjöl, sedan i ägg och sist ströbröd. Fritera försiktigt i den upphettade oljan, använd en stekpinsett och vänd så osten blir gyllene på alla sidor. Servera genast att dippa i tomatsåsen.
Tomatsås
5-6 mogna tomater
3 msk olivolja
1 klick smör
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 dl vitt vin
½ tsk socker
10 finhackade basilikablad
salt
peppar
½-1 grovhackad piripiri
Gör så här:
Hetta upp olja och smör i en kastrull.
Tillsätt finhackad lök och vitlök och ge lite färg. Kärna ur tomaterna,
tillsätt dem och grov hackad piripiri och låt koka i 5 min. Häll i vinet, tillsätt socker och basilika, smaka av med och peppar, koka ytterligare någon minut.
Salamisnacks
16 skivor salami (inte för tunna skivor och blanda gärna olika sorter)
1 ägg
1 dl ströbröd
3 msk riven parmesanost
2-3 dl matolja för fritering.
salt
peppar
Gör så här:
1. Vispa upp ägget med en gaffel i en skål, rör samman parmesanost, lite salt och peppar i en annan skål.
2. Hetta upp oljan i en fritös. Doppa salamiskivorna först i ägg och sedan ströbrödsblandningen.
Fritera dem försiktigt i oljan, använd stekpinsett och vänd korvskivorna så att de blir gyllene på båda sidor. Låt rinna av på håshållspapper.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar