onsdag 15 oktober 2008

Gul soppa med pilgrimsmussla

Här kommer receptet på en jätte god soppa som jag rekommenderar er att göra. Funderar på att göra den och bjuda mina svärföräldrar på imorgon kväll när vi sitter och kollar på tv:n. Nu är det långt till Påsk men varför inte göra den till påskbuffen nästa år.

Gul soppa med pilgrimsmussla

Påskgul och fin blir soppan av gul paprika och tomater. Den blir gul även med röda tomater. Den kan lagas en dag i förväg och värmas före serveringen. I stället för pilgrimsmusslor kan man trä upp räkor på spett.

Ingredienser:
10 små glas

1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 st paprika, gul
1 st paprika, orange
1 msk smör
1 dl vitt torrt vin
6 dl vatten
2 st hönsbuljongtärningar
4 st tomater, gula eller röda
1 dl mellangrädde
1 tsk strösocker
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Garnering:
10 st pilgrimsmusslor
1 msk smör
0,5 tsk salt
0,5 krm svartpeppar

Gör så här:
1. Skala och hacka löken och vitlöken. Kärna ur paprikan och skär den i bitar.2. Fräs det i smör i en kastrull. Häll på vin och vatten.3. Lägg i buljongtärningar och låt soppan koka ca 2 minuter.4. Skär tomaterna i bitar och lägg i dem och sjud några min. Mixa soppan med grädden. Smaksätt med socker, salt och peppar.5. Stek pilgrimsmusslorna i smör ca 2 minuter per sida. Salta och peppra. Servera soppan i små glas och lägg i pilgrimsmusslorna på en träpinne.

Inga kommentarer:

Skriv ut