måndag 13 oktober 2008

Brunch

Här kommer recepten så ni kan göra er en god brunch till helgen.


En varm och krämig äggröra landar mjukt i magen. Här har den fått smak av curry och serveras på rostat bröd med färsk spenat och knaperstekt bacon.

Ingredienser:
4-6 port
1 pkt bacon ca 140 g
1 gul lök
smör
1 tsk curry
6 ägg
1 dl Kelda mellangrädde
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 skivor rostat bröd
1 påse färsk babyspenat, ca 80 g
Gör så här:
Knaperstek bacon i en torr het panna. Låt rinna av på hushållspapper. Skala och hacka löken. Fräs den i smör i en teflonpanna. Rör i curry. Vispa ihop ägg och grädde. Krydda med salt och peppar. Häll smeten i pannan. Låt äggröran stelna under omrörning på låg värme, tills smeten blivit mjukt krämig. Servera äggröran på rostat bröd med spenat, toppa med bacon.

Breakfast bake
Brunch i gratängform från farbror Tom i USA.
Ingredienser:
4-6 port

4 ägg
250 g Keso cottage cheese naturell
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 paprika
1 dl majs
150 g Arla Köket riven osttexmex
2 krm salt
2 krm svartpeppar
Till servering:
300 g rökt skinka i skivor
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Vispa ihop ägg och cottage cheese. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i äggblandningen. Kärna ur och hacka paprikan. Tillsätt paprika, majs, ost, salt och peppar. Häll smeten i en smord ugnssäker form. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min.

Örtscones, dessertscones och parmaskinka med keso

Ingredienser:
Sats för 2 brödkakor
Sconesdeg:
8 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1 tsk socker
5 tsk bakpulver
75 g smör
4 dl mjölk

Örtscones:

3 dl hackade örter (timjan, persilja, salvia)
1 st citron, rivet skal från

Dessertscones:
0,5 dl choklad, hackad
0,5 dl korinter
0,5 dl mandel, hackad

Parmaskinka med keso:
8 st skivor parmaskinka eller annan god skinka
Keson:250 g keso
1 st schalottenlök
5 st soltorkade tomater
1 st stor tomat
salt och svartpeppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 275 grader. Blanda samman alla torra ingredienser. Finfördela fettet i blandningen och tillsätt mjölken.
Arbeta snabbt ihop degen. Tillsätt eventuellt lite mer mjöl så att du får en smidig deg. Smaksätt sedan degen med antingen örterna eller dessertblandningen.
Kavla ut degen till två kakor, 1-2 cm hög. Skär kakorna i 4 bitar men inte helt igenom, nagga varje bit. Grädda i ca 12-15 minuter tills de fått gyllenbrun färg. Låt svalna på galler.

Keson: Skala och finhacka löken, tärna den torkade och den färska tomaten. Blanda alla ingredienser i en skål. Smaksätt med salt och lite malen svartpeppar. Gör färdiga mackor eller ställ ut allt på ett buffébord.
Servera keson och skinkan till örtsconesen och eventuellt lite vispad grädde och sylt till dessertsconesen.












Inga kommentarer:

Skriv ut