Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 30 min
Färdigt på: 40 min
Tillagningstid: 30 min
Färdigt på: 40 min
Ingredienser:
1 1 dl strösocker
1 1 dl strösocker
2 dl florsocker
150 g mjukt smör
3 st mogna bananer
2 st ekologiska ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0.5 tsk malen kanel
0.5 tsk malen ingefära
50 g valnötskärnorsmör och ströbröd till formen
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
2. Vispa strösocker, florsocker och smör poröst och krämigt.
3. Mixa bananerna och blanda dem i smeten, tillsätt äggen.
4. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i smeten.
5. Fyll en smord och bröad 24 cm i diameters kakform med löstagbara kanter.
6. Grädda kakan mitt i ugnen, i cirka 30-35 minuter.
1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
2. Vispa strösocker, florsocker och smör poröst och krämigt.
3. Mixa bananerna och blanda dem i smeten, tillsätt äggen.
4. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i smeten.
5. Fyll en smord och bröad 24 cm i diameters kakform med löstagbara kanter.
6. Grädda kakan mitt i ugnen, i cirka 30-35 minuter.
Tips:
När det står varmluftsugn i receptet, men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen i din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.
1 kommentar:
Låter inte som ett dumt recept!
Skicka en kommentar