måndag 23 mars 2009

Kycklingfyllda canneloni

Har ni haft en bra helg? Här har vi haft en riktig toppenhelg med underbart väder! Solen har skinit, vi har varit ute och promenerad i den härliga vårsolen, har bra njutit ihop med min älskade man. Men idag har det varit jobbedag och en ny vecka att se framemot! Nu får man se framemot nästa helg. Visst är det gott med helg? Här har ny ett smarrigt recept på fyllda cannelloni som jag och Jörgen hade Lördags till middag.

Kycklingfyllda canneloni
4 port (7-8st fyllda canneloni)

Det här behöver du :
8 st färska lasagneplattor
700 gram kyckling fileér
1 hackad röd paprika
2 vitlöksklyftor
1 tsk chilisås
2 msk citronjuice
1 tsk grillkrydda
Salt & peppar2 dl cremé fraiche
½ dl hackad persilja

GÖR SÅ HÄR :
Strimla kycklingen och fräs i en stekpanna med lite olja. Stek lite åt gången så inte allt blir kokt istället. Finhacka paprika och vitlök och tillsätt i pannan tillsammans med kycklingen. Tillsätt chilisåsen, citronjuicen och krydda! Blanda kycklingfräset med hackad persilja, tillsätt cremé fraiche och blanda ihop väl. Klicka ut fyllning på varje lasagneplatta (ca 4 msk på varje) och rulla ihop. Lägg upp i smord ugnsform. Häll över ostsåsen, strö över lite av den rivna osten och gratinera i ugn 200 grader ca 30-35 min.

Ostsås :
1 msk smör
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
salt & peppar
2 dl riven ost, (jag använde cheddarost)

GÖR SÅ HÄR :Smält smöret i en kastrull, ta bort kastrullen från plattan och slå på lite av mjölken vispa kraftigt ner vetemjölet. Ställ tillbaka på plattan och späd med mer mjölk under tiden såsen tjocknar. Salta och peppra. Tillsätt osten (spara ½dl till att strö över) och låt den smälta ner i såsen ca 2-3 min. Smaka av och ställ åt sidan så länge.

Stekt och strimlad kycklingfile. Frästa ihop med hackad röd paprika, vitlök, chilisås och citronjuice. Smaksatt med grillkrydda, salt & peppar.

Slå över ostsåsen och strö över lite riven ost och gratinera i ugn ca 30-35 min i 200 grader.

Färdigt! Servera med majs, vårlök och persilja!

Dags att hugga in. Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skriv ut