lördag 7 mars 2009

Idag ska vi fira min man som fyller 35 år med pompa och ståt. Igår gjorde jag ju smörgåstårta som ni säkert läst. Ni som aldrig provat denna denna goda smörgåstårta måste göra det nu. När jag bakar smörgåstårta göra jag nästan alltid denna för den är lite annorlunda och så god att den går åt på ett nafs. Curry passar väldigt bra smaksättning till kycklingröran som den här vackra tårtan fylls med.

Smörgåstårta med kyckling

Ingredienser:
12 skivor landgångsbröd

Fyllning 1:
1 grillad kyckling
2 tomater
1 ½dl creme fraiche
1 ½ dl majonnäs
ca 2 tsk curry
½ dl finhackad persilja
örtsalt

Fyllning 2:
2 dl creme fraiche
finstrimlad isbergssallad ca 1 ½ dl
salt och peppar
3-4 skivade tomater
svartpeppar och en aning socker (på tomaterna)

Täcke:
2 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
½ dl finhackad persilja
salt och peppar

Garnering:
ca 500 g räkor med skal
cocktailtomater
gurka
salladsblad
persiljekvistar

Fyllning 1:
Bena ur kycklingen. Lägg kycklingköttet i en matberedare. Halvera kärna ur tomaterna lägg i dom i matberedaren tillsammans med kycklingen. Blanda kyckling och tomater. Blanda creme fraiche,majonnäs,curry och persilja i bunke. Rör ner blandningen i kyckling och tomat hacket. Blanda.
Fyllning 2:
Blanda creme fraische och isbergssallad och smaka av med salt och pepppar.
Tårtan:
Kantskär 3 brödskivorna och lägg dom på ett tårtfat bredvid varandra.Bred på hälften av kyckling röran och lägg på ytterligare tre brödskivor ovanpå.
Bred på fyllning 2,salladsblandningen. Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå peppra och sockra lätt. Lägg på ytterligare tre brödskivor och tryck till lätt. Bred på resten av kycklingröran och lägg de tre sista brödskivorna.
Täcket:
Blanda creme fraiche, majonnäs och persilja och smaka av. Bred på blandningen över och runt tårtan.
Garneringen:
Garnera med räkor, gurka, cocktailtomater salladsblad och persiljekvistar.

1 kommentar:

Anonym sa...

Åh, det där verkar ju hur smarrigt som helst!! =D
Ha en bra fortsättning på helgen =)

Skriv ut