I lördags åt vi en en tvårättersmeny. Till varmrätt åt vi biffkött med en klassisk marinad i japansk stil. Var väldigt enkelt att göra.
4 personer
450 lövbiff
1 gul paprika urkärnad och skuren i tärningar
8 salladslökar,rensade och skurna i korta längder
Teriyakisås:
1 tsk majsmjöl
2 msk vatten
2 msk vitvinsvinäger
3 msk soja
1 msk mörkt muscovadosocker
1 vitlöksklyfta, pressad
½ tsk malen kanel
½ tsk malen ingefära
Gör så här:
Lägg lövbiffarna i en låg skål (ej metall). Gör såsen genom att mlanda majsmjöl och vatteni en liten skål.Rör sedan ner resten av sås ingredienserna. Häll såsen över köttet,täck med plastfolie och ställ kallt i minst 2 timmar.
Varm grillen. Ta upp köttet ur såsen och lägg åt sidan. Häll såsen i kastrull och koka den i minst 5 minuter. Rör om då och då.
Grilla köttet. Vänd köttet då och då och pensla köttet och grönsakerna med den sparade såsen.
Servera köttet med med grönsakerna och potatisgratäng.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar