fredag 20 mars 2009

IndisktTema

Igår åt vi indiskt. Kanon gott att doppa lite bröd i såsen. Kan serveras med ris men vi hoppade över risen och körde bara bröd till. Mumsigt! Smaklig Måltid!

Räkor i koriander- och grönsakssås

2 personer

1 stor vitlöksklyfta

½ rödlök

1 liten grön paprika

1 grön chilifrukt

2 msk kokosnötsolja (eller rapsolja)

1 liten mogen tomat

1 rejält knippe eller 2 krukor färsk koriander

20—30 stora räkor

1-2 tsk rött chilipulver

1- 2 tsk korianderpulver

1-2 krm cayennepeppar

Saften av en ½ limefrukt

¼ tsk salt

1 burk kokosmjölk

Gör så här:

1. Fräs vitlöken, rödlöken, paprikan och den gröna chilin i oljan tills det blivit mjukt.

2. Mixa alltihop riktigt slätt tillsammans med den råa tomaten, låt svalna lite. Tillsätt korianderbladen, mixa snabbt igen.

3. Stek räkorna hastigt under omrörning i en wokpanna tillsammans med chilipulver, korianderpulver och cayennepeppar. Tillsätt efter några minuter limesaften och saltet.

4. Häll koriander- och grönsaksmixen över räkorna i pannan, rör om under svag värme. Tillsätt kokosmjölken, rör om. Servera med ris och bröd.


Inga kommentarer:

Skriv ut