fredag 4 september 2009

Yakitorispett och vitlöksbröd

Nu har jag varit ute i busvädret. Gott att vara hemma igen. Till kvällen tänkte jag grilla till några kycklingspett. Enkelt och smidigt. Jag hade ett par kycklingfilér i frysen som legat ett tag så jag tänkte jag måste göra något med dom. Oså blev det små kycklingspett som nu ligger och gottar till sig i en marinad nämligen färdig yakitori sås från Ica. Till dessa tänkte jag servera kroketter och vitlöksbröd. Idag fick det bli lite vad som fanns hemma.

Så här gör jag mina vitlöksbröd;

1 bagutte
mjukt smör
vitlök
persilja

Gör så här;
Skär upp baguetten. Skala vitlöken och hacka persiljan grovt. Blanda smör,vitlök och persilja. Bre på smöret på bagutterna. Och skjuts in i ugnen på grill och högsta temperatur. Ta ut dom när dom blivit gyllenbruna. Och njut sen av ett ljuvlig vitlöksbröd.


Här ligger spetten och gottar till sig, tills det är dags att lägga dom på grillen. Jag blir hungrig av att bara se dom. Ska bli mumsigt om några timmar.

4 kommentarer:

*tingeling* sa...

mumsi :) här blev det tacopaj av resterna från tacoköttfärsen :) Nu mår jag ok igen det brukar bara hålla på i några timmar som tur är.. ska få göra en skiktröntgen och då hoppas jag dom hittar vad det är för fel är lite less på det här nu haft de sen midsommar.. ha en fin fin kväller :)

Mia sa...

På fredagr äter man kyckling och sen har vi FREDAGSMYS. Det lät gott det där. (Vi åt oxå kyckling)Ha en skön kväll!Kram

Ellis sa...

Yakitori är så gott! =)
Jag gjorde pasta basta, det gick snabbt då jag var hungrig och middagen var sen!
Hoppas du har haft en fin kväll!
Kram

sannof sa...

Jag är ju så svag för vitlöksbröd.. mumms som man kan kladda i gärna lite tzatsiki eller annan röra..mm ha en fin lördag

Skriv ut