lördag 5 september 2009

Hembakta Hamburgerbröd

Varför köpa hamburgerbröd som bara är en massa luft i. Jag ska baka mina själv och här kommer receptet.

Antal portioner: 24
Ingredienser:
25 g jäst
5 dl mjölk och vatten blandat
1/2 msk salt
1/2 dl strösocker
12-13 dl vetemjöl
sesamfrö

Gör så här:
1. Sätt ugnen 250°. Ljumma degvätskan till fingervärme. Smula jästen i degbunken och rör ut den innan resten tillsätts.
2. Arbeta in salt, socker och så mycket vetemjöl att det blir en smidig deg som inte kladdar. Jäs den övertäckt en dryg halvtimme.
3. Arbeta degen på bakbordet, dela den i två delar och rulla ut längder som skärs i 12 bitar vardera. Rulla runda bullar, doppa ovansidan i ett fat med sesamfrö och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa ca 50 min.
4. Grädda bröden på mittfalsen tills de har fin färg, 6-8 min.

Inga kommentarer:

Skriv ut