måndag 28 september 2009

Ungsbakad lax med potatismos med parmesanost


Då kommer receptet jag lovade tidigare idag. Bon apetit!

Ingredienser:
Laxfile
paprika
lök
pepparmix
salt
socker

Gör så här:
Skär paprika och lök tunt.
Lägg paprika, lök, pepparmix, salt, socker på laxfilerna.
Lägg laxfilébitarna i en ugnsfast form. Skjuts i ugnen på 200 grader. I 15-20 minuter.


Potatismoset:
Potatis
parmesanost
mjölk
salt
svartpeppar

Romsåsen:
2 dl cremé fraiche
1 burk röd stenbitsrom (50gram)
½ finhackad rödlök
Flingsalt
Nymalen svartpeppar
Några droppar pressad citron

Gör så här :
Rör ihop samtliga ingredienser. Smaka av!
Citronen ger det lilla extra till denna såsen, men det får inte bli markant. Citronen ska bara ge lite syra! Supergod!! Smaklig måltid!

1 kommentar:

sannof sa...

Godmorron ser gott ut..=)

Skriv ut