Langos
Ingredienser:
Portioner: 10
DEG:
25 g jäst
3 dl ljummet vatten
1 stor kokt potatis (kall ca 90 g)
7 dl vetemjöl special
1 tsk salt
1 dl vetemjöl till utbakningen
olja till friteringen
VITLÖKSOLJA:
4 stora vitlöksklyftor1 dl solrosolja eller annan neutral olja
Tips på FYLLNING:
3 dl gräddfil
1 rödlök
100 g svart stenbitsrom
räkor
riven ost
Tips 2:
Smaksätt gräddfilen med pressad vitlök och lite salt.
Tillagningstid: Över 20 minSvårighetsgrad: Avancerat
Gör så här:
Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet. Riv den kokta potatisen fint. Blanda mjöl och salt med potatisrivet. Vänd ner i vattnet och arbeta till en slät, ganska lös deg. Jäs i 40 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 16 eller 32 delar. Kavla ut och jäs bröden 10 minuter. Hetta upp oljan till 180°C och fritera bröden. 4 minuter per sida för stora langos, 3 minuter för mindre. Vänd dem efter halva tiden. Låt svalna på galler med hushållspapper under.Rör samman pressad vitlök och solrosolja och pensla langosarna med blandningen. Servera med gräddfil, finhackad rödlök och en klick svart kaviar eller stenbitsrom.
2 kommentarer:
Langos är väldigt gott. Rekommenderas! Kommer att bli en stor favorit i din familj jag lovar.
Jag älskar Langos!
Skicka en kommentar