Har hittat detta receptet på alltommats hemsida.
Parmesanhjärtan
Ingredienser:
8 st
Ingredienser:
8 st
2 st tunnbröd, små, t ex Njalla polarbröd
0,75 dl parmesan, riven
2 msk jordnötter, hackade, salta
0,5 msk ägg, till pensling
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°. Vik brödet först på mitten och sedan en gång till. Klipp i den rundade kanten ut 2 bågformer, det ska vara hjärtats bågar. Klipp sedan itu hjärtanen efter vikningen. Varje tunnbröd blir 4 hjärtan.2. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla demmed uppvispat ägg och strö över riven ost och hackade nötter.3. Sätt in dem mitt i ugnen ca 4 min till fin färg. Låt dem kallna på plåten. De ska bli helt spröda och hårda.
0,75 dl parmesan, riven
2 msk jordnötter, hackade, salta
0,5 msk ägg, till pensling
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°. Vik brödet först på mitten och sedan en gång till. Klipp i den rundade kanten ut 2 bågformer, det ska vara hjärtats bågar. Klipp sedan itu hjärtanen efter vikningen. Varje tunnbröd blir 4 hjärtan.2. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla demmed uppvispat ägg och strö över riven ost och hackade nötter.3. Sätt in dem mitt i ugnen ca 4 min till fin färg. Låt dem kallna på plåten. De ska bli helt spröda och hårda.
1 kommentar:
Jag tycker dom här låter jättegoda. Ska nog testa dom ikväll. Ha de bra!
Skicka en kommentar