onsdag 10 december 2008

Kryddiga köttbullar

Hittade ett recept som lätt gott på köttbullar från allt om mat. Har inte testat dom själv ännu men ska nog göra det i nästa vecka nån gång. För imorgon blir nog lite för stressat. Nu ska jag ta och göra mig lite is-te och sätta mig framför TV:N en stund.

Kryddiga köttbullar
Ingredienser:
1 sats
500 g nötfärs
1 dl mjölk
0,5 dl ströbröd
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk spiskummin
0,5 dl persilja, hackad
2 st vitlökklyfta, pressad
1 st gul lök, liten
1 msk smör
1 st ägg
2 msk olja, till steking

Gör så här:
1. Blanda mjölk, ströbröd, salt, peppar, kummin, persilja och vitlök i en bunke.
2. Finhacka löken och fräs den mjuk och glansig i smör.
3. Blanda färsen väl med det svällda ströbrödet, löken och ägget.
4. Rulla köttbullar och lägg dem på oljade tallrikar.
5. Hetta upp en stekpanna, bryn snabbt olja med smör och för ner en omgång köttbullar i pannan. Skaka och vrid pannan över god värme så att köttbullarna rullar och blir brynta runtom och genomstekta.
6. Kyl de färdiga köttbullarna, de håller sig i kylen ca 5 dagar, frys annars in dem. Värm inför servering.

Inga kommentarer:

Skriv ut