500 g nötfärs
1 dl mjölk
0,5 dl ströbröd
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk spiskummin
0,5 dl persilja, hackad
2 st vitlökklyfta, pressad
1 st gul lök, liten
1 msk smör
1 st ägg
2 msk olja, till steking
0,5 dl ströbröd
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk spiskummin
0,5 dl persilja, hackad
2 st vitlökklyfta, pressad
1 st gul lök, liten
1 msk smör
1 st ägg
2 msk olja, till steking
Gör så här:
1. Blanda mjölk, ströbröd, salt, peppar, kummin, persilja och vitlök i en bunke.
1. Blanda mjölk, ströbröd, salt, peppar, kummin, persilja och vitlök i en bunke.
2. Finhacka löken och fräs den mjuk och glansig i smör.
3. Blanda färsen väl med det svällda ströbrödet, löken och ägget.
4. Rulla köttbullar och lägg dem på oljade tallrikar.
5. Hetta upp en stekpanna, bryn snabbt olja med smör och för ner en omgång köttbullar i pannan. Skaka och vrid pannan över god värme så att köttbullarna rullar och blir brynta runtom och genomstekta.
6. Kyl de färdiga köttbullarna, de håller sig i kylen ca 5 dagar, frys annars in dem. Värm inför servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar