torsdag 18 december 2008

Leilas chocolate crackles (snöiga kakor)

Igår gjorde Leila dessa små kakor i Leilas jul. Jag har inte testat dom själv men jag tycker de verkar mumsiga. Missa inte sista avsnittet idag kl.21.00. Det ska inte jag göra iallafall jag kommer att klistra mig framför dumburken och kolla på ett av mina favorit program på TV. Gör det ni med.

Snygga chokladkakor som är rullade i socker. Receptet ger 18 kakor.
Ingredienser:
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 dl vetemjöl
3 msk kakao av hög kvalitet
1 tsk bakpulver
1 nypa flingsalt
60 g smör
1.5 dl farinsocker
1 ekologiskt ägg
0.5 tsk vaniljsocker
0.5 tsk nystött kardemumma
0.25 dl mjölk
1 dl strösocker
0.5 dl florsocker

Gör så här:
1. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Låt den svalna något.
2. Vispa smör och farinsocker. Vispa ner ägget. Tillsätt vaniljsocker, kardemumma och till sist den smälta chokladen under lätt vispning.
3. Rör ihop vetemjöl, kakao, bakpulver och flingsalt i en skål.
4. Rör i mjölblandningen och mjölken. Degen skall vara lätt kladdig.
5. Forma degen till en rulle, plasta och låt vila i kylen några timmar.
6. Sätt ugnen på 175 grader.
7. Forma 18 bollar av degen, platta till dem lätt. Rulla varje boll först i strösocker och sedan i rikligt med florsocker.
8. Placera kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen cirka 14 minuter tills ytan krackelerar.

Inga kommentarer:

Skriv ut