måndag 29 december 2008

Små Laxägg

Nyårsafton närmar sig med stormsteg. Igår satt jag och letade recept till vår nyårsmeny. Jag hittade dessa små tilltugg som jag tänkte vi skulle ha till ett glas champagne. Hade dessa till champagne innan påskbuffen tidigare i år och dom är verkligen goda. Nästan farligt goda när man väl börjat äta, har man svårt att sluta. Receptet kommer från Buffé nr 3 2008.

Små laxägg
Ingredienser:
Portioner: 12 stycken

100 g gravad lax
4 msk kesella gourmet (10 %)
1/2 pressad vitlöksklyfta
rivet skal av 1/2 lime
1 msk hackad persilja
12 crostinisalt

Tillagningstid:

Max 20 minSvårighetsgrad: Medel

Gör så här:
1. Finhacka laxen.
2. Blanda lax, kesella, vitlök, limeskal och 1/2 krm salt.
3. Forma till 12 små bollar. Strö över persilja.Hit kan man förbereda.
4. Servera laxäggen på färdiga crostini.FÖR ALLA? Äggfri, men kontrollera crostinin. Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd till crostini. Gör mjölkfri: byt kesella till mjölkfritt alternativ, tex Sour supreme. Kontrollera innehållet i crostinin

Inga kommentarer:

Skriv ut