torsdag 4 december 2008

Tunnbrödsrulle

Hej igen! Funderar på att testa att göra tunnbrödsrullar till kvällen och bjuda min älskling på. Har aldrig gjort receptet men det låter gott eller vad tycker ni? Receptet kommer från
Allt om mat.

Italiensk tunnbrödsrulle
Ingredienser:
8 st


tunnbrödsskivor, ca 20x15 cm
250 g mozzarellaost
4 st tomater
1 st basilika i kruka
25 g pinjenötter
2 msk olivolja
4 krm salt
4 msk olivolja till stekning

Tomatkärnorna ska plockas bort. Annars blir fyllningen för blöt.

Gör så här:
1. Tärna mozzarellaosten i 1/2-cm stora kuber.2. Dela tomaterna längs "midjan". Gröp ur kärnorna med en liten sked. Tärna tomaterna.3. Grovhacka basilikan. Rosta pinjenötterna lätt i torr stekpanna under omrörning.4. Blanda mozzarella, tomater, basilika, pinjenötter, hälften av olivoljan och salt i en bunke.5. Fördela och rulla in fyllningen i tunnbröden.6. Hetta upp resterande olivolja i en stekpanna. Stek 4 tunnbröd åt gången, någon minut på var sida. Låt rullarna svalna. Rulla in dem i folie eller smörgåspapper.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Låter väldigt gott! Ska testa och göra dessa.

Anonym sa...

Ser väldigt mumsiga ut. Hoppas de är lika goda som de ser ut att vara.

Skriv ut