torsdag 30 april 2009

Vill bara önska alla...

....en trevlig valborg med en liten söt bild. Förmodligen hörs vi av senare idag.
Good Day Comments

Valborgsmässoafton


Solen fortsätter även idag att titta fram. Jag är på gott humör idag solen strålar och jag är ledig imorgon. Åååh vad jag älskar solen. Undra om det händer något i krokarna idag på valborgsmässoafton. Om jag inte minns fel skulle det vara lite spektakel nere på torget idag. Får väl gå ner och kolla läget om en stund. Vad ska ni andra göra annars idag?
Sen sjunger vi allihopa för vår kung som fyller år idag.
Ja, må han leva!
Ja, må han leva!
Ja, må han leva uti hundrade år!
Javisst ska han leva!
Javisst ska han leva!
Javisst ska han leva uti hundrade år!

Och när han har levat
Och när han har levat
Och när han har levat uti hundrade år!
Ja, då ska han skjutas.
Ja, då ska han skjutas
Ja, då ska han skjutas på en skottkärra fram!

onsdag 29 april 2009

Sol härliga sol

Jag sitter ute på balkongen och njuter av solstrålarna och dricker is-te. Idag är det nog varmaste dagen i Göteborg denna våren. Inatt har jag inte sovit många timmar så jag är rätt trött just nu. Men man vill ju inte gå till kojs när det är så vackert väder ute. Vore ju väldigt korkat att missa några solstrålar. Jag sitter här och funderar på vad jag ska införskaffa för några växter till min balkong i år. Den behövs piffas upp lite, det mesta från förra året är visset och trist. Inget man direkt blir glad utav. Ha en underbar dag i solen!


JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes

tisdag 28 april 2009

Kryddiga köttbullar med Persilja & Sambal Oelek

Idag tänkte jag testa att göra mina köttbullar i ugnen så jag slipper stå vid spisen och passa stekpannan, skaka, rulla runt dom, det osar och stänker! Nix pix, idag blir det att testa något nytt nämligen ugnen.

Ingredienser :
1 kg nötfärs
4 msk torkad persilja
3 vitlöksklyftor
1 dl vatten
1 dl krossade tomater
2 msk sambal oelek
2 tsk paprikapulver
2 msk potatismjöl
Salt & Peppar

GÖR SÅ HÄR :
Blanda pressad vitlök och torkad persilja med färsen. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl. Potatismjölet gör att köttbullarna håller formen och inte blir smuliga! Rulla köttbullarna till önskad storlek. Lägg på en skärbräda. Ställ in en plåt med bakplåtspapper med lite smör på i 200 grader i ugnen. Låt smöret smälta på plåten, ta sedan ut den och lägg på köttbullarna! När du lagt ut dom på plåten strö över lite extra persilja!
Stek i ugnen, ca 15 - 30 min beroende på köttbullarnas storlek. Ta ut plåten efter halva tiden och skaka runt dom lite. Enkelt och väldigt smidigt! Provkolla en köttbulle efter 15 min om den är helt genomstekt.

Klara att servera!

Hej tjola hoppsan sa...

... här är jag igen. Hur är det med er ute i stugorna tro? Här är det bara fina fisken. Nu ska jag strax ut i solen en sväng ska bla ner och handla in till mina köttbullar med sambal oelek och persilja och lite vad som faller mig in. Så köttabullar ska det göras idag. Jag har även tänkt att slänga ihop en sats citronkakor och chokladbollar med oboy till kvällskvisten. Var sugen på något sött också idag och vad är då bättre än att testa ett par kakrecept. Nu måste jag göra mig iordning och rusa men vi hörs senare

Inkokt lax

Vi börjar denna soliga och härliga dag med ett recept med inkokt lax.

Färsk laxfile skärs i kuber 2-3cm
Koka i vatten 5-7 minuter
I vattnet salt, vitpepparkorn, dill,1 liten morot.,1/2 citron i skivor
Ta upp laxen
Sila spadet över
Vill man ha spadet lite geléaktikt , i med 2-3 gelantinblad

Örtsås är gott till:
2 dl majonäs
2 dl creme fraiche
Dill, persilja,gräslök
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk honung

måndag 27 april 2009

Hemma igen...

Solen forsätter att lysa på mig. Gott gotteli gott gott!!!Nu är jag hemma igen efter en sväng på jobbet. Jag har varit nere och handlat lite också på Ica. Jag hittade ett paket jätte vackra servetter på Ica, det är inte ofta jag hittar några fina servetter i livsmedelsaffären här. Men idag överaskade dom mig:) Vad har ni gjort annars idag då?

Bilder från Liseberg!
















Haaallluuuu på er!

Idag lyser solen och det är fint väder igen. Vi hade skoj igår på liseberg vi vann 2 chipspåsar,2 center, ett gosedjur isbjörn, och dumle stjärnvinst. Så igår blev det både chips och dumlekolor när vi kom hem. Mmmmm mums filibabban. Frosseri:)

Trist att det är måndag igen. Men det är gött att det är kort vecka i alla fall. Så bara fyra dagar sen är man ledig igen. Nu ska jag njuta av solen ute på balkongen och jobba lite. Men ha det gött!!


söndag 26 april 2009

Liseberg öppnade igår

Idag ska jag och Jörgen åka till Liseberg. Ska bli skoj att besöka Liseberg för första gången i år. Spela på hjulen och åka ett par favoriter. Nu tittar ju solen fram också. Har varit lite halvmulet på förmiddagen. Men nu dyker den upp lagom till kvällen då det bär av till nöjesparken. Men först måste jag tyvärr iväg till jobbet ett par timmar. Men sen är det dags för bara skoj och åter skoj.

lördag 25 april 2009

Veckans recept står NorbersBlogg för...

I fredags var det min tur att bidra med ett recept till Smakfullt Tweety, så då blev mitt bidrag Thailänskt räkrecept som är så mumsig. Rekommenderas att göras. Ha en underbar lördag i vårsolen!

Lördag + vårsol = underbart

Lördag äntligen och härligt väder är det också kan det bli bättre? Nej absolut inte! Idag har jag hunnit med att prata med min mamma via telefon, gjort varsin cappuccino till mig och Jörgen som vi avnjöt ute på balkongen. Även en disk har blivit av här på förmiddagen. Jisses vad jag hunnit med mycket denna förmiddag redan, jag som brukar sova tills nu.:D Ja jag vet det är länge men det är så gott att kunna sova ut på helgerna. Men idag kunde jag inte sova så länge så då var det bara att upp och hoppa och göra lite nytta.


fredag 24 april 2009

Hjärtanbunke

Igår innan jag gick till Olearys så köpte jag en jätte söt hjärtanbunke på Lagerhouse för bara
39 kr. Så nu är det bara att börja slänga ihop en smet och baka något mumsigt. :) Men det blir ingen invigning idag för idag har jag varit på Ica Focus uppe vid Liseberg och handlat inne lite färdigt till kvällen. Jag kände mig lite lat idag och orkade inte ställa mig och laga mat i sommarvärmen. Någon som varit på Ica Focus? Det är så stort att man lätt går vilse i alla gångar. Men dom har allt och det är väldigt skoj att handla där. Man springer alltid på något gott och tänker det ska jag ha. :D

Sol hela helgen?

Hurra solen är här idag me. Är den här för att stanna nu tro? I helgen ska det bli mycket sittandes ute på balkongen och njuta av varme och sol. Åååh vad gött visst blir man mycket gladare när solen skiner på oss och förgyller upp vår vardag eller rättare sagt det är ju helg snart och det är ju inte fy skam det.


JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes

Skyddsängel

Idag har jag fått en skyddsängel utav Tweety, tack så jätte mycket.

Jag vill ge den till nakenhunden, barbamamma, attisblogg, Lindis, MizzMias, tingeling och alla andra som finns på min favoritlista. Vassego!

torsdag 23 april 2009

Njuter på Olearys

Nu sitter jag på Olearys har precis ätit stans bästa buragre. Så nu är jag mätt och glad. Nu ska jag njuta av matchen. Har ett gäng äldre personer igemte mig som snattrar i ett. Lite störande. Ni får ha en kanon kväll. För det ska jag ha. Bye Bye!!!

Dumma klocka gå fortare

Thing thingeling på er! Nu sitter jag på jobbet och hoppas på att klockan ska gå. För ikväll blir det Olearys, stans bästa burgare och fotbollsmatchen Gais (min mans lag). Men den börjar inte förrän kl.19.00 så jag sitter här och räknar timmar,minutrar och sekunder. Varför går klockan så sakta när man har något att se fram emot? Men däremot om man gör något skoj så går klockan i ilfart framåt.


JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes

Våren?

Solen lyser ännu mer idag än igår. Idag är det rena rama vårvädret ute. Är den här för att stanna denna gången tro? Nu ska jag göra en cappuccino och gå ut och sätta mig på balkongen och klottra ner lite boktäver på ett vanligt papper. Ha en bra dag!

JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes

onsdag 22 april 2009

Rekommenderar

Nu sitter jag här med min Cappuccino. Jag har en herrans massa gånger försökt att vispa upp mjölk, men utan resultat. Det bara sjunker ihop igen lika fort och det blir inget skum. Men idag fick jag till det jag köpte en mjölk som var jätte bra att skumma. Latte Art heter den. Köp den idag jag garanterar att du få ett skum som på ett riktigt café. Jag är super nöjd. Nu kan jag äntligen göra en god cappuccino även hemma i mitt lilla trånga kök.Hipp hipp hurra!!!! Bilden på mjölkpaketet till höger kommer från Arla.

Mmmmm, Mumsigt nu tar jag en kaffepaus. Vi hörs senare!

Sörknattens Naturreservat, Ronja Rövardotter

Som sagt Dalsland blir det i sommar och varför inte besöka Ronja Rövardotters skogar och berg.

I Sörknattens Naturreservat spelades delar av filmen Ronja Rövardotter in. Barnen får lära sig lite om flora och fauna. Vad skall jag göra om jag möter en älg, en björn? Är vargen farlig? Vart leder viltstigen? Jag har gått vilse, hur gör jag för att hitta hem? Hur spelades Ronja Rövardotter in?Låter ju Nice men tyvärr har vi inga barn ännu men har man barnasinnet kvar så kan man nog lära sig en hel del ändå. Och visst skulle det vara kul att få springa i skogen där Ronja en gång sprungit och varför inte hoppa över helvetesgappet för den som törs. Så hit måste vi absolut.
Bild lånad från vastkuststiftelsen.

Hurra idag skiner solen

Nu är det stora gula klotet tillbaks och det är riktigt skönt ute idag. Ååååh vad man längtat. Gott gotteli gott gott...

Så idag bär det in till stan en stund för att promenera. Kan inte sitta inne en hel dag när det är så fint väder.


tisdag 21 april 2009

Cheddar och jalapeno puffar

Perfekta små läckerbitar till drinkar, som snacks & tilltugg. Eller varför inte till en kall öl som vi hade till lördags. Puffarna är ju väldigt heta och då var det väldigt gott med öl till. Så väl själva! Men jag föredrar nog en kall öl.

Det här behöver du:
50 gram smör
2 dl vatten
2 dl vetemjöl
3 ägg
1 tsk salt
3 msk finhackad Green Jalapeno Hot
4 dl finriven cheddarost eller annan lagrad ost.
Gör så här:

Smält smöret i en kastrull, tillsätt vattnet och salt och låt det koka upp. Slå av plattan och dra bort kastrullen. Blanda ner mjölet lite i sänder och rör kraftigt med en slev tills smeten släpper kastrullens kanter.

Riv osten fint och finhacka jalapeno så det blir ca 3 matskedar.

Nu när smeten har svalnat något rör du i äggen ett i sänder. Det är lite svårt att få det att blanda sig riktigt men det behöver inte bli en slät smet! Häll i osten och jalapeno och blanda väl, nu är det lättare att få smeten smidig igen!

Fyll en spritspåse med stort hål och spritsa ut ca 30 - 40 (beroende på storlek) små “toppar”! Jag gjorde en enkronas storlek.

Grädda mitt i ugnen ca 15 min 200 grader.

Klara att serveras med en god drink eller en kall pilsner.

Rosa grill

En dag ska jag ha en uteplats med en altan, en liten gräsplätt, kryddor och många vackra blommar. Men en ute plats är ingenting utan en grill eller hur. Vad sägs om en rosa? Skulle jag köpa denna blir det väl jag som blir grillmästare i familjen. Men varför inte. För jag tror inte gubben vill stå och grilla på en rejäl biff på en rosa grill.:D Ja ja vi får se hur det blir med den saken, men fin är den i alla fall.



Vart är solen?

JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes

Solen fortsätter att vara envis och inte titta fram. Vad är det för fel på den? Satte ut nyllet genom balkongdörren och Brrrr vad kallt det var.

Nu ska jag fortsätta att kolla runt och få lite tips om vår semester i Dalsland. Vi kan ju inte åka dressin i flera dagar, det tröttnar vi nog på. Men ha en skön dag alla bloggvänner därute.

måndag 20 april 2009

Dalsland och dressinåkning min älskling och jag...

I sommar har jag och min man planerat att åka till Dalsland. Vi tänkte ge oss ut i vildmarken långt ifrån biltrafik, buller och bong. Vi tänkte hyra en dressin och ta oss en tur längs med järnvägsspåret och njuta av lite vacker natur, blommor, sjöar och bara ta de lugnt längs med vackra vyer som susar förbi medans vi trampar på. Kommer vi till ett underbart ställe blir det medhavd picknickkorg på plats. Så myspys alltså. Längtar SÅ!!!

Här kan du hitta info om att hyra dressin i dahlsland. Lånade ett par bilder här ifrån.

Kardemummabullar

Vad kan väl vara bättre än nybakade bullar. Hos oss har vi i helgen frossat i nybakat. Mmm så gott det är. Det kittlar så där härligt i strupen och man vill bara ha fler och fler. *LER*

Ingredienser:
1 msk kardemummakärnor
1 st ägg
3 dl mjölk
50 g färsk jäst
1 ½ dl strösocker
½ tsk salt
150 g smör, rumsvarmt
11-12 dl vetemjöl special

Fyllning:
200 g mjukt smör
1 dl strösocker
1 msk kanel

Ägg till pensling
Ljus sirap och vatten till pensling
½ msk kardemummakärnor
½ dl strösocker

Gör så här :
1. Mal kardemummakärnor fint i en mortel och värm med mjölken tills den är ljummen, 37 grader.
2. Smula ner jästen i en bunke och blanda med mjölk. Rör om tills den löst sig och tillsätt därefter strösocker, salt, mjukt tärnat smör och ägg.
3. Tillsätt vetemjöl, lite i taget och arbeta samman till en smidig deg. Jäs degen under bakduk i bunke till dubbel storlek, i cirka 40 minuter.
4.Blanda smör, strösocker och kanel till en krämig fyllning.
5.Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord.Dela degen i två bitar och kavla ut varje bit till en tunn, stor fyrkant. Bred smörkrämen på de kavlade plattorna. Rulla ihop till en rulle och skär den i så stora bitar du vill ha bullarna. Lägg dom ev i bullformar.
6. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.
7. Låt dem jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 40 minuter. Sätt under tiden ugnen på 200 grader.
8. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda bullarna gyllene i cirka 10 minuter.
9. Pensla de gräddade bullarna med sirap utrört med en svätt vatten och strö genast över stött kardemumma blandat med strösocker.

Måndag igen... vad hände med helgen?

Ja ha då sitter man här igen och har kollat lite mail,beställningar som har med jobbet att göra. Det är måndag igen och som vanligt har helgerna passerat förbi oss i en himla fart. Vart tar dom vägen?

Vaknade av solen som ville glutta in genom persiennerna imorse. Jag for upp och tänkte nu är solen tillbaks men det växlar ena sekunden är den framme ena är den puts väck. Och ett litet tillägg det blåser kalla vindar. Brrr. Jag vill så ini bomben ha sol och värme nu. Börjar tröttna på denna kyla.

Idag ska ni få recept på kanelbullar som vi gjorde i lördags gubben och jag.


söndag 19 april 2009

Söndag

Hejsan på er! Idag har jag varit och jobbat en kortis. Har precis ätit lite mat ryggbiff, pepparsås och friterad klyftpotatis. Ska strax sätta igång och göra vaniljbullar. Så ikväll blir det bullar och mjölk. Igår vi gjorde vi ju kanelbullar som blev superduper goda. Hoppas ni haft en underbar helg? Det har iallafall jag haft tyvärr går helgerna alldeles för fort för att man ska hinna reagera nu är det helg. Igår var det kanon väder men tyvärr har det blivit kallt och ruggigt igen. Men det ska bli bättre i veckan har jag hört hoppas stenhårt på det. Ha en bra söndag.

lördag 18 april 2009

BakLördag!

Idag ska jag och Jörgen baka bagels och kanelbullar ihop. Kul att min man vill vara med och göra min stora hobby nämligen BAKA. Mysigt att göra något tillsammans när det väl är lite ledigt. Hoppas ni får en kanon Lördag förhoppningsvis hörs vi lite senare. Ha de gott alla mina vänner där ute.



MySpace Graphics & MySpace Layouts

fredag 17 april 2009

Fredagspilsner

Nu väntar fredagspilsnern på att få åka berg och dal bana ner i strupen. Så kommer mannen i huset snart tro så vi kan sätta oss på balkongen och njuta av en kall go öl. ÅHÅ vad gott det är att kunna gå ut och sätta sig efter en hård arbetsvecka och bara snutta på en öl. Det är livet det!!!

JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes

Taco ala NorbergsBlogg

Ok, taco fungerar alltid eller hur?. Fördelen med denna rätt är att man kan variera den i det oändliga.Tacos är riktigt mumsigt och lätt att variera med färgsprackande tillbehör & heta kryddor! Idag ska jag testa något nytt, tänkte ha i lite philadelphiaost och se hur det blir.

Här kommer receptet!
500g nötfärs
1 påse tacokrydda hot
200 g philadelphiaost
2 dl creme fraiche
1 liten strimmlad purjolök

Tillbehör:
paprika
tomat
majs
gurka
tacokrydda
ost
gräddfil
tacochips och tacotubs

Gör så här:
Bryn köttfärsen och lägg sedan i purjolöken och låt den fräsa med en stund. Tillsätt tacokryddan. Blanda i creme fraiche och philadelphiaost. Låt puttra i ca 10 minuter på svag varme. Skär grönsakerna i småbitar och lägg i små skålar. Servera med tillbehören.

Fredag Fredag Äntligen...

Mår kalasbra just men vem kan inte göra det när det är Fredag. Sitter ute på min balkong och njuter av sol och fågelkvitter. Om ett par timmar kommer gubben hem också och blir det till att börja göra lite mat. Idag blir det en Tacos ala Norberg. Brist på idéer och då blir det tacos hos oss. Men nu var det tag sen sist faktiskt så det ska bli riktigt mumsigt. Undras vad som ska göras i helgen då? Får la se vad som dyker upp. Annars kan man ju alltid sitta ute på balkongen och njuta av en kall pilser i värmen. Inte så dumt det heller.:)

Hallå alla där ute i stugorna...

...idag strålar solen på himlen och jag vaknade med ett glatt humor. Härligt att äntligen solen har börjat titta fram efter all hemsk kyla. Idag blir det en skön fredag ska snart iväg till banken. Sen blir det en kort sväng till firman och sist men inte minst ska jag åka in till stan för att bara ströva omkring lite i affärer. Vill inte sitta inne när det är så underbart väder.

JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes

torsdag 16 april 2009

Strömmingslåda

Här kommer ett recept på en jäkligt god strömmingsslåda. Så alla ni där ute i stugorna som diggar fisk, gör denna anrättning till helgen. Strömming med en gudomligt god sås med Kalles kaviar, grädde, cherry och purjolök och mycket fler mumsiga ingredienser.

600g rensade strömmingar
Smörj form
Klipp bort ryggben, rulla ihop med skinnsidan inåt

Häll över en sås:
2 dl grädde
1 dl Kalles kaviar
1 ½ msk sherry
1 dl finhackad purjo
1 msk finhackad dill
½ tsk salt
1 krm svartpeppar

In i ugn 225grad
20-25 minuter
Servera ljummen

Njut till fulla drag.

Solen strålar på mig..

ÅÅÅ vad skönt solen strålar idag. Kan det bli bättre? Kanske lite varmare men man ska väl inte klaga när man väl får en skymt av det vackra underverket. Har slagit mig ner ute på balkongen med i stor kopp is-te och min bloggdator. Mmmm vad härligt det är. Funderar på vad jag ska köpa för kryddor och grönsaker till min balkong i år. Det blir nog ett par tomatplantor och en paprikaplanta i alla fall. Har rätt många kryddor sen förra året om de nu bara tar sig i år med. Men någon ny krydda blir det nog även i år, och sen får man ju inte glömma alla vackra blommor som finns och liva upp balkongen med.


JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes

onsdag 15 april 2009

Fika Paus

Jag var sugen på wienerbröd så jag gick förbi konditoriet på hemvägen och köpta med mig ett kanelwienerbröd och en Latte Cappuccino. Så nu ska mumsa i mig detta. Hoppas ni haft en bra dag!

Segt längtar hem...

...jag sitter på jobbet och hoppas på att fastighetsägarna ska vara färdiga någon gång så jag får åka hem. Vi har gjort oss av med en lokal så dom ska mura igen dörren. Det tar en jäkla tid det ska borras, hamras, tjatas, skrattas och visslas men när är dom klara. Jag vill hem och slå mig ner i soffan och bara softa med min lilla minidator. Gött!!! Nu ska jag gå och fixa till mig lite iskallt gott vatten, är så fördömt törstig. Tho hej vi hörs senare!
Min farsa är en mästare i köket här har ni ett recept som min man gillar starkt. Testa och se vad ni tycker. Ha en bra dag!

Farsan´s världsberömda Nubbesallad

6 kokta potatisar
200g matjesill i små bitar
2 dl majonäs
1 finhackad rödlök
6 hårdkokta ägg, hackade
3 msk Kalles kaviar
3 msk finhackad dill
2 msk finhackad gräslök
Lite mald vitpeppar

Koka potatisen och låt dem kallna
Blanda under tiden allt annat

Skär potatisen i små bitar
Blanda ner i blandningen

Garnera med dillkvist

Servera med en pilsner och en ”stänkare”

Smaklig måltid!

Hej Bloggen...

Idag är det lillelördag och jag är jättetrött, sov så väldigt dåligt inatt. Kom inte i sängs förrän kl. 03.00. Satt och kollade på Buffy. Puh och upp kl. 09.30 inget för mig som behöver minst 10 timmars sömn för att bli utvilad. Undra vad som händer idag. Vet ej ännu. Men en sak vet jag att under dagen ska ni få fler underbara recept som är min pappas speciallitet. Vad sägs om en nubberöra och slänga upp på midsommarbordet. Själv är jag inte så förtjust i sill men min man är väldigt förtjust i denna lilla anrättning. Så gillar ni sill, GÖR DEN!!!






tisdag 14 april 2009

Rollo con salmon y jamon

Min pappa gjorde en massa gott på påskafton. Tänkte dela med mig lite av hans underbara recept. Visst låter detta ljuvligt. Ska vi testa detta tycker ni? Det ska iallafall jag göra.


Bred philadelfiaost på tunna skivor gravad lax
Lägg skivorna på tunna skivor spansk skinka
Rulla ihop
Lite olivolja över
Njut

Ja ha...

... då var ledigheten slut. Vad tog långhelgen vägen... den gick alldeles för fort om ni frågar mig.

Men men det är ju bara 4 dagars jobb så man ska väl inte klaga eller jo jag måste jag hade velat ha gubben hemma längre och vara ledig åtminstone en dag till är det för mycket begärt.

Men till något helt annat vädret fortsätter att vara kanon, sol, jobb på balkongen och lite
is-te= härligt. Snart är det helg igen.

JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes

Skriv ut