onsdag 8 april 2009

Lyxig räksallad

Vi fortsätter med fler smarriga recept som jag kommer att ha på mitt buffebord. Snart är en massa ljuvlig påskledighet här och hela 4 dagars ledighet väntar, som jag längtat. Bild lånad från Hemmets journal .
Det här behövs till

4 port:

600 g räkor med skal
200 g färsk grön sparris
10 cm gurka
1 påse blandad sallat, 70 g
2 hårdkokta ägg
1 lime
Dressing:
2 dl lätt crème fraiche
2 msk hackad gräslök
25 g röd stenbitsrom
salt, peppar

Gör så här:
1. Skala räkorna. Bryt av nedersta delen på sparrisen och koka resten i saltat vatten i 3 minuter. Spola kall.
2. Strimla gurkan. Fördela sallat, sparris, räkor och gurka i portionsglas. Skala och dela äggen i klyftor och lägg i skålarna. Garnera med limeklyfta.
3. Blanda crème fraiche, gräslök och rom. Smaka av med salt och peppar. Servera till salladen med lite bröd.
Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skriv ut