onsdag 8 april 2009

Persisk saffranskyckling

Gyllengula, festliga kycklingspett har len smak med spets av citrus och curry. Även barnens favorit! Ett recept från arla som också kommer att dyka upp på Norbergsbuffebord. Bild lånad från arlas hemsida.
Ingredienser:4 port

500 g kycklinginnerfilé
1 pkt saffran, 0,5 g
1 dl hett vatten
1 tsk grillkrydda
1 tsk saltpressad saft av 1 citron
3 msk Arla® smör-&rapsolja

Saffranssås:
1 tsk curry
1–2 pressade vitlöksklyftor
1 msk smör
2 dl vatten
½ hönsbuljongtärning
2 dl Arla Köket crème fraiche gourmet saffran&tomat
½ msk majsstärkelse

Gör så här:
Rör saffran med hett vatten tills det har löst sig. Blanda med övriga ingredienser och marinera kycklingen 30 min. Sätt ugnen på 225°. Trä upp kycklingfiléerna på grillspett eller blötlagda träspett. Stek högt upp i ugnen ca 15 min. Fräs curry och vitlök i smör och tillsätt vatten, buljongtärning och crème fraiche. Rör ner majsstärkelse utrört i lite vatten. Låt sjuda på svag värme några minuter.

Inga kommentarer:

Skriv ut