måndag 16 februari 2009

Våfflor med svecia och rökt skinka

Då är man tillbaks i vardagen igen. I Lördags firade jag Jörgen. Till frukost gjorde jag våfflor. Detta var super gott. Jag gjorde i ordning både våffelsmeten, ost och paprika röran redan dagen innan för att kunna sova ut ordentligt det var ju ändå Lördag.

Ingredienser:
4 st
1 3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver1
1/4 dl vatten
1 dl mjölk
50 g smält smör

Tillbehör:
1 liten röd paprika
2 dl finriven Kvibille Svecia
1 dl Arla Köket Kesella kvarg
1 krm salt
1 krm grovmalen svartpeppar
8 skivor rökt skinka

Gör så här:
Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt vattnet. Vispa till en jämn smet. Tillsätt mjölken och det avsvalnade smöret. Hetta upp våffeljärnet. Pensla med lite smör före första laggen. Grädda våfflorna. Lägg upp dem på galler.Kärna ur och tärna paprikan fint. Blanda paprika, ost, kvarg, salt och peppar. Servera ostkrämen på våfflorna tillsammans med skinkan. Mal gärna över lite svartpeppar.
Tips: Våffelsmet och tillbehör kan göras i förväg.


Inga kommentarer:

Skriv ut