I torsdags firade vi som sagt bröllopsdag. Och då åt vi räkcocktail och grillat. Till förätten drack vi champange och till varmrätten blev det ett gott röd vin. Så här brukar jag göra min cocktail och den brukar bli så väldigt mumsig. Mmm det slinker ner fort som bara den. Smaklig måltid!
Ingredienser:
4 port
1 kg färska räkor med skal
½ gurka´
1 röd paprika
10- 15 cocktailtomater
1 burk majs
1 msk pressad citronsaft
½ tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
Ruccolasallad
dillkvistar
Rhode Island-sås:
3 dl gräddfil
2 dl kesella
½ dl chilisås
3–5 droppar tabascosås
1 krm salt
Gör så här:
Skala räkorna. Skär gurkan och paprikan i bitar. Dela tomaterna. Blanda gurka, paprika, tomaterna, majs, citronsaft, salt och peppar. Blanda ihop ingredienserna till såsen. Lägg salladen i ett cocktailglas. Lägg i grönsakerna och toppa med räkor och dill. Servera med såsen, citronklyftor och bröd.
2 kommentarer:
mys mys nu blev jag sugen, var länge sen jag gjorde sånt, men jag har nog ett annat recept om jag inte minns fel, men alltid kull å testa lite olika... ha en fin fin dag :)
Gud så gott!!Kram
Skicka en kommentar