fredag 30 januari 2009

Tittfönster

Kommer ni ihåg att jag var på panduro för ett tag sen och shoppade lite? Nu är jag klar med mitt första tittfönster så här blev det. Vad tycker ni? Det blev temat vårt bröllop.

Första bilderna på min fantastiska man här i bloggen.

Får besök

Tjaba läget! Idag är det Fredag och vad kan vara bättre än det? Jag är väldigt trött idag men imorgon ska jag sova länge. Gott med en riktigt lång sovmorgon. Jag kan behöva det.

Idag kommer svärfar och svärmor på besök. De vill känna stadsluften och komma från skogen lite. Och det kan jag förstå för vem vill inte träffa mig och min underbara man. Så ikväll tänkte jag svänga ihop lite fredags gott till kvällen och kolla på Lets Dance med svärföräldrarna och Jörgen givetvis.

Kram

torsdag 29 januari 2009

Chili Con Queso

Här har ni såsen. Receptet är hämtat från recept.nu

Antal portioner: 8

Ingrediener:
1 paket nachos chips
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 bifftomat
2 msk hackad jalapeño
2 msk majsolja
1 dl vitt vin
3 dl riven ost, jag använder cheddarost

Gör så här:
1. Värm ugnen till 150°. Förvärm majschipsen i några minuter.
2. Skala och skiva löken. Skålla, skala och hacka tomaten. Stek löken och tomathacket lätt i olja. Tillsätt jalapeño och de pressade vitlöksklyftorna. Rör ner vinet och den rivna osten.
3. Lägg nachos-chipsen på ett ugnssäkert fat. Klicka mixen på dem och låt ostmassan smälta i grillvärme. Servera genast.

Sizzling fajitas

Här har ni receptet på sizzling fajitas. Detta recept har jag hittat på santa marias hemsida. Jag ska ikväll göra den med kyckling.

Sizzling Fajita
4 portioner

Ingredienser:
500 g kyckling,fläskfilé eller biff
1 msk olja
1 påse Santa Maria Red Fusion Sizzling Fajita Spice Mix
1 paprika strimlad
1/2 gul lök strimlad

Tillbehör:
1 påse Santa Maria Tex Mex Soft Tortilla
1 lime
100 g riven ost
Chili con queso
Gräddfil

TILLAGNING:
Skär köttet i strimlor och stek i olja. Tillsätt kryddmix, paprika och gul lök. Låt puttra i några minuter. Servera med Soft Tortilla, salsa, chili con queso, ost, gräddfil och lime

Idag har jag hittat min favorit sås

När jag och Jörgen går på Olearys och äter varirar vi ibland med sizzling fajitas med chili con queso. Kändes som en dröm slog in idag när jag hittade chili con queso som är en ostsås som slår allt. Ibland blir jag så sugen på denna att jag kan bli tokig. Jag kan fortfarande inte tro det jag ska ikväll göra denna underbara sås. Mmmmm det vattnas i munnen. Undra om min hemmagjorda blir lika god som Olearys. Ikväll får vi svaret.

Vad blir det för mat idag?

Har sovit jätte dåligt inatt. Har haft så fruktansvärt ont i magen så jag har vaknat minst tusen gånger. Så nu sitter jag bara och jäspar i ett. Idag ska jag göra något riktigt gott till mig och min man. Vad jag hittar på får ni veta under dagen. Undra vad Jörgen vill ha?

tisdag 27 januari 2009

Annas svarta bröd

Dagens recepttips blir ett bröd som jag aldrig gjort själv men jag tycker det lätt väldigt gott. Så detta måste jag bara testa att göra nån dag. Verkar vara väldigt enkelt att göra och framför allt är det ett nyttigt bröd. Vem vill inte äta det?
Receptet och bilden kommer från recept.nu

Receptet ger två limpor!

Ingredienser:
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl grovt rågmjöl
1 1/2 dl vete- eller havrekli
2 dl vetegroddar
2 dl vetekross
5 dl grahamsmjöl
1 1/2 tsk salt
1 tsk brödkryddor
5 tsk bikarbonat
1 dl mörk sirap
1 liter lättfil
1 dl russin
1/2 dl neutral olja
1/2 dl sesamfrön
Gör så här:
1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt sirap, lättfil och russin. Rör om ordentligt.2. Ta två avlånga brödformar eller en stor rund form. Olja dem på insidan och “bröa” med sesamfrön.3. Fördela degen i formarna och grädda i 175° i 2 timmar, långt nere i ugnen.

Tomatmarmelad med hetta

Dagens recept blir marmelad med tomat från Dansukker. Varför inte göra en marmelad och ha på kvällsmackan denna ska iallafall jag testa att göra en dag.Kanske det rent av blir redan imorgon. Vem vet! Is inte gå ner och handla en gång till idag. Är så trött så nu ska jag sätta mig och kolla på dumburken en stund och vänta in min man som kommer hem från jobbet om ca halvtimma.

Ingredienser:
1 kg mogna tomater
2 röda chilifrukter
5 kryddnejlikor
1 kg Dansukker Syltsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Gör så här:
Skålla, skala och tärna tomaterna. Skölj, kärna ur och strimla chilin. Blanda allt utom vaniljsockret i en gryta och koka under omrörning i 7-8 minuter. Ta grytan från värmen och skumma noga. Tillsätt vaniljsockret. Häll upp marmeladen på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.

Hej!

Ja ha hej på er. Då var det lillelördag igen. Bara tre dagar kvar sen är det äntligen fredag kväll igen härligt. Idag blir det bara städning för min del och jobb förstås. Men på Fredag kommer svärmor och svärfar så därför måste jag städa upp här bland all bråte. Har dragit fram en massa pyssel så nu måste jag röja undan så vi får plats 4 personer på 75 kvadrat i några dagar.

Kram

måndag 26 januari 2009

Shopping shopping

Jag har nästan varit strumpelös ett tag. Har fått slänga flera par som det blivit hål i, så idag har jag shoppat sex nya par på lindex i Nordstan. Tänkte det var lika bra att köpa ett rejält lass när jag ändå var i farten.

När jag ändå var igång och shoppa så köpte jag matmagsinet i pressbyrån. När jag kom hem låg även allt om mat och väntade på mig i brevlådan. Det blev en rätt lyckad dag trots strul med en leverans jag har fått.

Nu ska jag slå mig ner i soffan med en go filt, mina tidningar och mitt kalla och goa is-te och bara njuta och låta smaklökarna flyga iväg till fjärran länder.

Is-te

GodMorgon på er...

Har varit uppe alldeles för tidigt idag. Fast jag är väldigt trött är jag på bra humör idag. Var tvungen att åka tidigt till Mediashop för att få en leverans. Så nu sitter jag här och hoppas på att de dyker upp snart.

Igår söndag gjorde jag och Jörgen piroger med köttfärs, bacon, keso, chili. Receptet är inlagt tidigare. Så gå in på recept så hittar ni köttfärspiroger ala Cissi.

Nu ska dricka färdigt mitt is-te och jobba lite.

lördag 24 januari 2009

Mozarella sticks ala Cissi

Gott att det är Lördag eller hur? Nu sitter jag och kollar på Air Bud. En familjefilm om en golden retriever som kan spela basket. Ska strax göra mozzarella sticks.

6 personer

Ingredienser:
300 g Mozarellaost
2 Ägg
Salt
Mazenamjöl
Ströbröd blandat med torkade kryddor tex: timjan,basilika, orgegano

Olja att fritera i

Gör så här:
Knäck äggen och vispa dom, salta. Skär mozzarellan i tärningar (inte för små) om det inte är minimozzarella. Blanda ströbröd och kryddor. Doppa mozzarellan först i ägg och sedan i mjölet och sen i ströbrödet, så att ytan täcks med ströbröd. Värm oljan i en fritös. Doppa mozzarellabitarna, en efter en i oljan så att de får en gyllene yta. Lägg på hushållspapper för att få bort överbliven olja. Servera genast, medan mozzarellan är varm.


fredag 23 januari 2009

Nachotallrik med hemgjord salsa

Gott att vara hemma. Snart dyker Jörgen upp och livar upp stämningen här i vår lilla 3:a. Ikväll till Lets Dance blir det Nachotallrik med hemgjord salsa. Jag ska strax sätta igång och förbereda lite så jag kan bänka mig framför Lets Dance vid 20.00.

Antal portioner: 4
Ingredienser:

Chunky homemade salsa
100 g krossade tomater, vitlök och örter
1 msk rödvinsvinäger0
0.5 msk olivolja
0.5 tsk chili spicemix
1 knippe koriander
1 tsk honung
1 krm salt

400 g nötfärs
1 påse taco spice mix eller 3 msk egen tacokrydda
1 dl vatten
1 påse tortillachips
1 dl riven ost
Tips

Gör din egen tacokrydda för köttfärsen, receptet hittar du här


Gör så här:
1. Chunky homemade salsa: Lägg de krossade tomaterna i en sil och låt dem rinna av ordentligt. Finhacka chilipepparn och koriandern.
2. Blanda tomater, chili, koriander, olivolja och vinäger i en skål. Smaka av med salt. Tillsätt mer chili spicemix om du önskar starkare smak.
3. Bryn nötfärsen i smör eller olja i en stekpanna. Tillsätt tacokrydda och vatten och rör om ordentligt. Koka utan lock i 5-10 min. Smaka av med salt.
4. Fördela tortillachipsen och köttfärsröran på 4 eldfasta tallrikar. Strö över riven ost. Gratinera i 200 grader i 2-3 min. Servera med salsa och gräddfil.
Gräddfil

Hemmagjord salsa

Egen tacokrydda

Köttfärsen

Nachotallrik, dags att äta.

Göta älvsbron

Bild är tagen från bussen när jag åker över till fastlandet. En passagerare kom t.o.m med lite där i bakgrunden.Information om Hisingen från wikipedia.

Hisingen är till ytan Sveriges fjärde största ö (efter Gotland, Öland och Orust), samt den mest befolkade (före Södermalm i Stockholm och Gotland). Den är omgärdad av Göta älv i söder och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. Ön tillhör Göteborgs kommun och Västra Götalands län. Cirka 75% av ön räknas till Bohuslän: församlingarna Torslanda, Björlanda, Säve, Backa, Brunnsbo, Bäckebol och Rödbo. Den återstående fjärdedelen räknas till Västergötland: församlingarna Lundby, Brämaregården, Biskopsgården och Tuve. Hisingen står för cirka hälften av Göteborgs yta och har cirka en fjärdedel av stadens invånare (2008).


Tjoho det är fredag äntligen...

Visst är det underbart med fredag. Gott att slå sig ner i soffan i kväll och veta att man kan sova länge imorgon.

Inatt drömde jag en mardröm hade kannibaler som jagade mig. Rätt som det var så flög jag men jag kom inte tillräckligt högt upp så de snuddade hela tiden mina ben. Men de lyckades inte dra ner mig. Desperat försökte jag lyfta men det gick inte. Sen vaknade jag av Jörgens väckarklocka. Gud vilken lättnad att jag slapp drömma denna hemska dröm mer. Trodde aldrig jag skulle vara så glad av att den ringde annars brukar jag hata ner det börjar tjuta.

Inatt har det snöat lite granna i Göteborg. Snöblogarna har hållit på hela morgonen att plogga.

Snart dags för lunch.
Ha de bra!

torsdag 22 januari 2009

Milkshake

Slopa MC-Donalds milkshake och gör din egen favorit. Recept och bild är hämtat från dansukker.
4 pers

Ingredienser:
1/2 liter vaniljglass
1/2 liter frukt eller bär
4 dl minimjölk
2-4 msk Dansukker Råsocker Flor
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Mixa samtliga ingredienser tills det inte finns några klumpar. Häll upp i glas. Sätt i sugrör och njut.

Hej bloggen!

Igår var vi ju som sagt på Olearys och kollade på handboll. Övervåningen hade dom byggt färdigt men inte nedervåningen. Så vi fick sitta där uppe för omväxlingskull. Jag och Jörgen trivs bättre på bottenplanet i vårt egna lilla bås med vår egna lilla TV. Ser fram emot när det blir klart.

Tänkte åka in till stan en sväng idag och kanske shoppa något får se om jag hittar något skoj eller användbart Men först blir det jobb.
Jörgen var inte så hungrig igår så fajitas fick vänta till en annan gång. Istället blev det stans bästa burgare.

Taket var nog nytt.

onsdag 21 januari 2009

Chokladrulltårta med vanilj

Hej! För mig blir det olearys kväll. Men här får ni ett recept, ni stackare som inte får följa med till Olearys och kolla på hur ombyggnaden har blivit. Ska äta nåt riktigt gott ikväll kanske fajitas om Jörgen vill dela med mig. För det är alldeles för mycket för bara en person att äta själv. Men gott som bara den är det iallafall. Receptet kommer från Arla.

Ingredienser:
15-20 skivor
4 ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
3 msk kakao
2 tsk bakpulver

Fyllning:
500 g Kesella vanilj

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Lägg bakplåtspapper i en långpanna 30 x 40 cm. Vispa ägg och socker poröst. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver. Rör ner det i smeten. Bred ut smeten i långpannan och grädda genast mitt i ugnen 5-7 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort papperet som kakan gräddats på. Låt kallna. Bred Kesella över den kalla kakan och rulla ihop. Tips! Skivorna blir finare om man fryser rulltårtan och sedan skivar den halvtinad.

Idag öppnar Olearys igen hurra hurra hurra

GodMorgon! Ja ha då var det lillelördag igen. Bara tre dagar kvar sen äntligen är det Lördag igen visst är det gött?

Olearys har haft stängt pga ombyggnad öppnar åter igen 21 januari 2009 idag alltså? Ni som följer min blogg vet att jag och min man älskar detta stället. Underbart god mat och visar även mycket fotboll. Vi som stammisar har aldrig problem med att få ett bra bord. Undra vad det är för fotboll idag? Är det någon intressant match idag tro? Vänta lite så ska jag kolla efter kommer strax tillbaka. Hej igen!Tja inga intressanta fotbollsmatcher idag men däremot är det ju hanbolls VM. Och det är också jäkligt roligt att följa. Men det går ju på kanal4 så varför ska man åka till Olearys då undrar ni. Jo det ska jag säga er för den goda maten och givetvis för stämningens skull så klart. Vad trodde ni? Ska se om min älskling vill boka bord idag och gå och kolla på Sverige - Kuwait kl. 18.30.

tisdag 20 januari 2009

Idag blir det scrapbooking

Idag har jag varit på panduro och utnyttjat mitt presentkort som jag fick av mamma i julklapp. Så nu ska jag skriva ut två foton från vårt bröllop och plocka fram mina scrapbooking verktyg och se om jag kan knåpa i ihop något vackert av detta. Tyget har jag köpt till mina kulor.





Tunnelbanna i Japan

Är ni sugna på att åka tunnelbanna i Japan efter att ha sett denna snutten? Det har inte jag. Måste vara livsfarligt att tränga in så många människor på en sån liten yta. Tänk om du står längst in vagnen och ska av vid nästa hållplats. Det är nog minst sagt omöjligt att komma ut. Alla får åka till ändhållplatsen. Ja nog är det bättre i Sverige.Här blir man ju inte alldeles platt för att man ska åka buss,spårvagn som är alternativet för en Göteborgare. Men visst kan det vara trångt ibland men här finns då inga vakter som trycker in folk.

Trött och ser fram emot spagetti carbonara

GodMorgon! Inatt har jag sovit så där har drömt en himla massa korkade drömmar. Så nu sitter jag och sveper is- te för att jag ska vakna till liv. Är så trött. Önskar det vore lördag hade varit gött eller hur?

Idag har Raffes en av mina favoriter på lunchmenyn nämligen spagetti Carbonara. Har leverans också idag så jag hoppas de har pasta kvar när jag dyker upp. Carbonara gör kocken riktigt bra på Raffes måste ätas för att man ska förstå hur ljuvlig den är.

måndag 19 januari 2009

Tandoori-taco

Dagens recepttips kommer från Arla.
Ingredienser:
4 port
400 g nötfärs, 10% fett
1 gul lök
smör
1 dl vatten
2 – 3 msk röd tandoori currypasta
2 dl Arla Köket matyoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 krm salt
100 g nachochips
1 banan
2 dl torkad frukt, t ex aprikoser, russin
1 dl Arla Köket riven ost, gratäng

Gör så här:
Skala och hacka löken. Fräs löken i smör i en stekpanna. Lägg i köttfärsen och stek under omrörning. Tillsätt vatten, tandooripasta och halva mängden yoghurt. Låt det koka ihop ca 5 min. Smaksätt ev med salt. Blanda resten av yoghurten med vitlök och salt i en skål. Värm chipsen i mikrovågsugn. Skala och skiva bananen. Lägg frukt och ost i skålar.

Usch måndag igen

Gud vad helgerna går fort man borde vara ledig måndag med för det är veckans värsta dag enligt mig. Ledigt två dagar sen måndag och dags för arbete igen. fy pytsan jag gillar inte måndagar.

Igår kom det snöblandat regn i Göteborg. Det var så blött och slaskigt. Nu är allt borta och det är säkert svinhalt har inte varit ute ännu men igår var det riktigt halt på sina ställen. Får ta det försiktigt så man inte gör en vörpa.

Igår var vi och såg Latzio-Juventus på storbilds Tv. Min man håller på Juventus så han satt som på nålar hela tiden. Men tyvärr spelade dom bara oavgjort 1-1. Vi var på en sportbar på nära håll nämligen på Hisingen vi skulle egentligen gått till vårt stamställe Olearys men de håll på att bygga om stället. Och det kan säkert behövas det har varit lite slitet på sina ställen.

söndag 18 januari 2009

Vintipset

Vinet vi drack igår var Château Prat-Majou-Gay Vieilles Vignes (nr 5318) från Frankrike. Väldigt gott och rekommenderas starkt. Lite annorlunda smakupplevelser.

Doft
Kryddig doft med inslag av fat, björnbär, peppar, örter och rökt korv.

Smak
Kryddig smak med inslag av fat, rökta charkuterier, björnbär, peppar och viol.

Användning
Serveras vid 16-18°C till robusta rätter av lamm- eller nötkött, gärna grytor och stekar

Kycklingcurry med ris

En gudomligt god varmrätt såsen är superb.
4 port

Ingredienser:
4 kycklingfiléer, ca 500 g
2 vitlöksklyftor
2 tsk smör
1 tsk salt
1/2 msk tomatpuré
1 tsk mald ingefära
1 tsk garam masala
1 tsk gurkmeja
1 krm chilipeppar
½ dl vatten
2 dl lätt crème fraiche
färsk koriander eller bladpersilja

Gör så här:
Skär kycklingfiléerna i strimlor. Skala och hacka vitlöken. Bryn kycklingköttet i smör i en teflonpanna. Krydda med salt och lägg över i en gryta. Tillsätt vitlök, tomatpuré, alla kryddor, vatten och crème fraiche. Låt grytan koka ca 5 min. Garnera med koriander eller persilja. Servera med kokt ris och naanbrödet.


Bilden är hämtad från arla.

Kycklingsoppa med curry

Här har ni receptet på soppan vi gjorde till förrätt.
Antal portioner: 4

Ingredienser:
2 schalottenlökar, hackade
1 msk curry
3 msk smör
1 paprika, hackad
3 tärningar hönsbuljong
ca 9 dl vatten
3 dl grädde
ca 5 dl rensat kycklingkött
salt och malen vitpeppar


Gör så här:
1. Hacka löken och fräs lök med curry i smör i en gryta. Tillsätt paprika.
2. Smula ner buljongen och späd med vatten och grädde.Koka 10-15 minuter.
3. Tillsätt köttet, smaka av och hetta upp.
4. Servera med naanbrödet.

Bilden kommer från recept.nu

Naanbröd med färska kryddor och vitlök

Vår indiska kväll igår blev fantastisk maten var helt underbar. Soppan var underbart god. Men bäst gillade vi varmrätten och dess gudomliga sås som vi satt och doppade vårt naanbröd i.
Antal portioner: 6
Förberedelsetid: 25 min
Tillagningstid: 10 min
Färdigt på: 2 tim 30 min

Ingredienser:
7.5 dl mjöl
2 dl mjölk
1 st ägg
1 dl yoghurt
2 msk matolja
1 tsk salt
2 tsk socker
0.5 tsk bakpulver
2 tsk torrjäst

Fyllning:
Basilika
Timjan Tunna skivor av vitlök

Gör så här:
1. Värm mjölken till 37 grader. Blanda kryddor, jäst, ägg och mjöl. Tillsätt sedan yoghurt och den varma mjölken.
2. Jäs degen under duk i minst 2 timmar. Forma till stora, platta kakor (droppformade) och jäs ytterligare på ett bakplåtspapper cirka 20 minuter.
3. Efter jäsning tryck ner kryddor och vitlök ordentligt.
Sätt ugnen på högsta värmen (eller använd stekpannan).
4. Baka brödet i ugnen på högsta värme eller i het stekpanna 2-3 minuter och ät direkt.


Utkavlad på en plåt. Vitlöken tunt skivad.

Stoppat med vitlök och färska kryddor.

Nygräddade...

lördag 17 januari 2009

Det indiska köket

Idag blir det smaker och dofter från Indien hos Norbergs. Ska vid 4 tiden sätta igång och baka naanbröd. Naanbröd är ett indiskt bröd som passar väldigt bra till kryddstark mat som ofta serveras i Indien. Till förrätt blir det en kycklingsoppa med curry. Till Varmrätt blir det fortsatt inspiration från Indien med kycklingcurry med ris.

Recept på brödet, förrätten och varmrätten kommer inom kort.


Pannacotta från Ica. Ska testa denna idag till efterrätt.

fredag 16 januari 2009

Myskläder

Nu ska jag inte ut mer idag och frysa om näsa,kinder och fötter. Frös så om fötterna idag när jag kom hem. Så nu har jag tagit på mig mina allra goaste kläder och krupit upp i soffan med min bärbara dator och en kopp med is-te så jag inte somnar än på några timmar. Nu ska jag se om det är något skoj på TV Brukar vara lite dokusåpor vid den här tiden på MTV som jag brukar sitta små titta på medans jag facebookar lite och chattar med min underbara vänner.

Jonas raggarräkor

Hej på er! Dagens recept blir ett super enkelt recept som går fort som bara attan att laga till.Bra tips för den som tex ska bjuda hem sin käresta på middag men har ont om tid. Receptet och bilden är hämtat från recept.nu

Antal portioner: 4
Ingredienser:
500 g skalade räkor
3 st hackade paprikor (gärna i olika färg)
1 st pressad vitlöksklyfta
1 burk crème fraiche
salt och peppar
klippt gräslök

Gör så här:
1. Fräs grönsakerna i lite smör tills de blir mjuka, häll över crème fraiche, koka upp, krydda och smaka av.
2. I med raggarräkorna nu och låt dem bli varma.
3. Klipp över gräslöken och servera med ris. Ät!

Fredag hurra vad gött...

Äntligen fredag. Gott! Veckans näst bästa dag. Den bästa veckodagen tycker jag är lördag för då slipper man jobba och jag får ha Jörgen hemma hela dagen. Solen skiner så vad kan vara bättre? Jo en sak våren och värmen hade ju inte suttit helt fel.

Ikväll ska jag göra Alighieris osttårta till mig och Jörgen till lets dance. Undra vem som åker ut ikväll? Ska bli kul och se om det är någon som utvecklats sen förra veckan.

Idag ska jag gå på systemet och köpa ett gott rött vin till osttårtan ikväll och så blir det väl några fredags öl också.






torsdag 15 januari 2009

Vårskor i härliga färger...

Idag har jag varit inne i nordstan en sväng och gått och myst. Så gott att bara ströva runt och kolla i affärer utan att veta att man måste köpa något. Hittade inte så där speciellt mycket men biancofootwear hade fått in mysiga skor i olika färger. Dom finns i färgerna svart,vit, orange och lila som är min favorit. Dom oranga är rätt fräcka också hade passat utomordentligt till mina oranga byxor jag köpte i New York.




















Kaffe = ingen demens

Nu är kaffe nyttigt helt plötsligt. Kaffe minskar demensrisken läste jag idag i morgontidningen (GP). Min man har tur han dricker ett par koppar om dagen, men jag då som inte gillar kaffe kommer jag att bli dement men inte han? Jag dricker ju hellre mitt is-te. Längtar till våren då jag kan gå ut på balkongen och njuta av mitt is-te och solens varma strålar.

Får nog snart skaffa mig en expressomaskin för jag älskar en krämig och god cappussino. Så jag slipper demens.

Per Morbergs räkcocktail

Börjar att lägga in ett recept idag som jag tycker verkar väldigt gott. Ska höra med Jörgen vad han tycker om att göra denna till förrätt på lördag. Kock: Per Morberg TV: Vad blir det för mat

Antal portioner: 4
Tillagningstid: 30 min

Tips:Dryckestips till räkcocktailen: Cono Sur Reserva Riesling, Chile art nr 99140

Ingredienser:
40 st räkor med skal (cirkamängd)
0.5 st huvud isbergsallad
8 st färska gröna sparrisar
14 st sugar snapps eller socker ärtor (cirkamängd)
1 st citron
1 knippe dill
Nymalen vitpeppar
2 dl Rhode IslandsåsRhode Island sås
3 msk majonäs (efter smak & tycke)
3 msk chilisås
2 msk gräddfil
1 st kapsyl konjak
Salt & vitpeppar

Gör så här:
1. Strimla isbergsalladen fint och lägg i iskallt vatten. Pilla räkorna.
2. Skölj sparrisen och skär av 3 cm från roten. Gnid in dem i salt och nymalen vitpeppar samt några droppar citron. Grilla dem 5-6 minuter i ugnen.
3. Noppa sockerärtorna och koka 3 minuter i lättsaltat vatten. Kyl snabbt av dom i kallt vatten
4. Häll av vattnet från salladen och torka den torr. Lägg salladen i botten av ett cocktailglas.
5. Skär sockerärtorna i 1 cm stora bitar och fördela i glasen. Därefter räkorna och sparrisen.
6. Rippla över Rhode Isladsåsen och garnera med citronklyfta och dill.
7. Rhode Islandssås: Rör ihop alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar

onsdag 14 januari 2009

Busskrock

Raffes hade en spagetti med köttfärssås kvar idag när jag kom. Tyvärr hann den bli kall innan jag var på jobbet. Bussen var rejält försenad pga att två bussar hade krockat.Så jag slängde in mitt lilla mat paket lite i min lilla ugn och då blev den varm och god. Otäckt tur att man inte åkte med dessa bussar. Hoppas ingen blev allvarligt skadad.

Började knapra på brödet redan i busskuren för jag var så hungrig. Packade ner 2 stycken havrekakor med från Raffes. Det var dåligt att dom inte hade lagt på lite ost tex:parmesan som är så gott till köttfärssås.

Spagetti och köttfärssås

Hur är det med er? Här är bra fint. Funderar på vad jag ska äta till lunch idag. Det blir nog spagetti med köttfärssås idag från Raffes. Hoppas nu bara att dom har pasta kvar när jag dyker in efter kl.14.00. Händer allt för ofta att det är slut när jag kommer. Fast dom har lunch till kl.15.00. Hoppas hoppas jag är så sugen på köttfärssås idag.

Nu ska jag strax fortsätta med att plocka ner julen orkade inte allt i gårkväll.

Gud vad jag önskar det kunde komma lite snö till Göteborg istället för regn och rusk. Det är så trist att gå upp ur sängen och ännu mindre att gå utanför dörren. Minns ni när jag var insnöad på landet? Hittade lite mysiga bilder från i det.




tisdag 13 januari 2009

Det ska va gött att leva annars kan det kvitta

Har fått denna låten på hjärnan. Går och nynnar den i ett och kan inte släppa den. Jag gillar ju inte galenskaparna. För låten är väl från Macken tror jag som gick på
80-talet. Nog talat om denna förbannade låt.

Håller på att plocka ner julen. Känns lite vemodigt är så mysigt med granen och alla tomtar här och där. Jag sätter ut tomtar lite varstans i lägenheten och glömmer alltid nån som jag kan hitta långt senare. Som ni förstår älskar jag tomtar och julpynt. Önskar jag hade nåt större så jag kunde ha ännu mer tomtar. Snyft! Men nu ska dom tyvärr plockas ner.

Snart kommer Jörgen ut och vi ska kolla på mästarnas mästare i SVT1.
Handlar om en grupp idrottsstjärnor av världsklass som ska leva ihop under samma tak för att äta tillsammans, sova tillsammans, tävla tillsammans - och mot varandra?

Mina favoriter är dessa två idrottskvinnor:

Malin Moström - fotboll. En av Sveriges mest framgångsrika kvinnliga fotbollspelare genom tiderna. En stark orsak till Umeås dominans av damfotbollen under 2000-talet. Vann diamantbollen 2001. Har vunnit silver i både VM och EM. Vann 2004 Championsleague. Kapten i det svenska landslaget under flera år. Rankad som världens 9:e bästa fotbollsspelare 2006.

Erica Johansson - friidrott EM-guld inomhus 2000. 13 SM-guld och 1 JVMguld.Inne har fortfarande det svenska rekordet i längdhopp. Vann 1997 damklassen i Superstars där hon i finalen mötte Magdalena Forsberg och Louise Karlsson. Sjöng i kören bakom NickBorgen tillsammans med Maria Akraka ochFrida Johansson när de framförde We are all the winners i Melodifestivalen 1993.



Bilder och text är hämtade från Svts hemsida.

Skriv ut