onsdag 21 januari 2009

Chokladrulltårta med vanilj

Hej! För mig blir det olearys kväll. Men här får ni ett recept, ni stackare som inte får följa med till Olearys och kolla på hur ombyggnaden har blivit. Ska äta nåt riktigt gott ikväll kanske fajitas om Jörgen vill dela med mig. För det är alldeles för mycket för bara en person att äta själv. Men gott som bara den är det iallafall. Receptet kommer från Arla.

Ingredienser:
15-20 skivor
4 ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
3 msk kakao
2 tsk bakpulver

Fyllning:
500 g Kesella vanilj

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Lägg bakplåtspapper i en långpanna 30 x 40 cm. Vispa ägg och socker poröst. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver. Rör ner det i smeten. Bred ut smeten i långpannan och grädda genast mitt i ugnen 5-7 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort papperet som kakan gräddats på. Låt kallna. Bred Kesella över den kalla kakan och rulla ihop. Tips! Skivorna blir finare om man fryser rulltårtan och sedan skivar den halvtinad.

Inga kommentarer:

Skriv ut