Receptet kommer från ica.se
Serranokroketter (Croquetas jamon)
Ingredienser:
Portioner: 8
200 g serranoskinka
100 g smör eller margarin
1 dl vetemjöl
4 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm peppar
1 krm riven muskot
2 dl riven ost, t ex manchegoPanering
Panering:
1 dl maizena - majsstärkelse
1 ägg
2 dl ströbröd
Till friteringca 1 l olja
Tillagningstid: Över 20 min Svårighetsgrad: Avancerat
Gör så här:
Finhacka skinkan. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölet och späd med mjölken. Låt koka till en tjock stuvning ca 5 min. Smaka av med salt, peppar och muskot. Blanda i skinkan och osten. Låt svalna. Fyll smeten i en spritspåse utan tyll (sprits). Spritsa ut fingertjocka längder på en med maizena beströdd skärbräda.
Ställ längderna i kylskåpet så att de blir riktigt kalla. Skär längderna i ca 4 cm långa bitar. Vänd bitarna först i maizena, sedan i uppvispat ägg och till sist i ströbrödet. Hetta upp oljan i en fritös eller i en gryta till 180°C. Mät med hushållstermometer eller en bit vitt bröd som ska få fin färg och bli knaprigt på 1 min. Fritera bitarna i ca 2 min. Låt rinna av på dubbelvikt hushållspapper. Servera de nyfriterade kroketterna med persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar