Börjar att lägga in ett recept idag som jag tycker verkar väldigt gott. Ska höra med Jörgen vad han tycker om att göra denna till förrätt på lördag. Kock: Per Morberg TV: Vad blir det för mat
Antal portioner: 4
Tillagningstid: 30 min
Tips:Dryckestips till räkcocktailen: Cono Sur Reserva Riesling, Chile art nr 99140
Ingredienser:
40 st räkor med skal (cirkamängd)
0.5 st huvud isbergsallad
8 st färska gröna sparrisar
14 st sugar snapps eller socker ärtor (cirkamängd)
1 st citron
1 knippe dill
Nymalen vitpeppar
2 dl Rhode IslandsåsRhode Island sås
3 msk majonäs (efter smak & tycke)
3 msk chilisås
2 msk gräddfil
1 st kapsyl konjak
Salt & vitpeppar
Gör så här:
1. Strimla isbergsalladen fint och lägg i iskallt vatten. Pilla räkorna.
2. Skölj sparrisen och skär av 3 cm från roten. Gnid in dem i salt och nymalen vitpeppar samt några droppar citron. Grilla dem 5-6 minuter i ugnen.
3. Noppa sockerärtorna och koka 3 minuter i lättsaltat vatten. Kyl snabbt av dom i kallt vatten
4. Häll av vattnet från salladen och torka den torr. Lägg salladen i botten av ett cocktailglas.
5. Skär sockerärtorna i 1 cm stora bitar och fördela i glasen. Därefter räkorna och sparrisen.
6. Rippla över Rhode Isladsåsen och garnera med citronklyfta och dill.
7. Rhode Islandssås: Rör ihop alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar