torsdag 15 januari 2009

Per Morbergs räkcocktail

Börjar att lägga in ett recept idag som jag tycker verkar väldigt gott. Ska höra med Jörgen vad han tycker om att göra denna till förrätt på lördag. Kock: Per Morberg TV: Vad blir det för mat

Antal portioner: 4
Tillagningstid: 30 min

Tips:Dryckestips till räkcocktailen: Cono Sur Reserva Riesling, Chile art nr 99140

Ingredienser:
40 st räkor med skal (cirkamängd)
0.5 st huvud isbergsallad
8 st färska gröna sparrisar
14 st sugar snapps eller socker ärtor (cirkamängd)
1 st citron
1 knippe dill
Nymalen vitpeppar
2 dl Rhode IslandsåsRhode Island sås
3 msk majonäs (efter smak & tycke)
3 msk chilisås
2 msk gräddfil
1 st kapsyl konjak
Salt & vitpeppar

Gör så här:
1. Strimla isbergsalladen fint och lägg i iskallt vatten. Pilla räkorna.
2. Skölj sparrisen och skär av 3 cm från roten. Gnid in dem i salt och nymalen vitpeppar samt några droppar citron. Grilla dem 5-6 minuter i ugnen.
3. Noppa sockerärtorna och koka 3 minuter i lättsaltat vatten. Kyl snabbt av dom i kallt vatten
4. Häll av vattnet från salladen och torka den torr. Lägg salladen i botten av ett cocktailglas.
5. Skär sockerärtorna i 1 cm stora bitar och fördela i glasen. Därefter räkorna och sparrisen.
6. Rippla över Rhode Isladsåsen och garnera med citronklyfta och dill.
7. Rhode Islandssås: Rör ihop alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar

Inga kommentarer:

Skriv ut