tisdag 16 mars 2010

Pizza Calzone

Igår gjorde jag calzonepizza. Har aldrig knåpat ihop en calzone tidigare men dom blev mycket goda och bra. Smidigt att ha i frysen och bara plocka fram när man är lite små sugen på nåt gott.


Antal portioner: 4
Färdigt på: 88 min

3 dl kallt vatten
50 g jäst
550 g vetemjöl
1 msk salt
1 msk socker
1 msk olivolja
1 dl riven ost, valfri sort
3 st tomater
1 st chilifrukt
1 kvist färsk basilika
4 skivor prosciutto

Gör så här :
1. Finfördela jästen i en bunke. Häll i vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt salt, socker, olivolja och det mesta av mjölet.
2. Kör i degblandare eller blanda för hand tills degen är slät och fin. Låt jäsa under duk i cirka 1 timme.
3. När degen jäst färdigt, dela den i åtta delar och kavla ut dem till platta bitar, cirka 1-2 millimeter tjocka.
4. Hacka tomaterna och chilin. Skär skinkan i strimlor.
5. Blanda tomaterna, chilin och skinkan med osten och basilikan. Fördela blandningen på degplattorna.
6. Vik sen ihop bitarna och lägg dem på en plåt. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 8 minuter.

2 kommentarer:

Mia systeryster sa...

Så gott det lät, vad duktig du är=D Kram

sannof sa...

Mumms va god den ser ut luktar pizza ända hit.. hahah Ha det toppen..=)

Skriv ut