måndag 29 mars 2010

Festrullar med räkor

Fyllda luftiga crêpes som gratineras. Dessa hade vi lördags till
middag. Var mycket goda! Receptet och bilden är lånade från
hemmets journals hemsida.


Det här behövs till ca 10-12 st:
3 ägg
5 dl mjölk
2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 msk flytande margarin

Fyllning:
500 g räkor
250 g keso
3/4 dl majonnäs
1/2 dl hackad dill
1/2 tsk paprikapulver

Gratinering:
1 1/2 dl gräddfil
1 1/2 dl god riven ost
persilja
kräftstjärtar

Ugn: 225°



Gör så här:
1. Vispa sönder äggen och tillsätt hälften av mjölken, mjöl och salt. Vispa till en klimpfri smet. Tillsätt resten av mjölken och flytande margarin.
2. Hetta upp en crêpespanna eller liten stekpanna. Smörj pannan första gången och grädda tunna pannkakor, men bara på den ena sidan.
3. Låt kräftstjärtarna rinna av. Tag undan några till garneringen. Skär resten i mindre bitar.
4. Blanda samman keso med majonnäs, dill och paprikapulver. Rör när kräftstjärtarna och smaka av.
5. Lägg ut pannkakorna och fördela fyllningen på den ogräddade ytan. Vik in sidorna och rulla samman dem. Lägg dem i en smord eldfast form eller fat med skarven nedåt.
6. Ringla över gräddfilen och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 10-15 minuter.
7. Strö över hackad persilja och kräftstjärtar.

Inga kommentarer:

Skriv ut