onsdag 1 juli 2009

Fajitaskryddad pastasallad till många

Imorgon blir det pastasallad på en klippa ute i skärgården och då tänkte jag att vi skulle göra denna pastasalladen. För det enkelt och smidigt att ta med i en kylväska. Så här kommer ett ett recept som jag och min man gillar mycket. Testa och se om ni med gör det.

Fajitaskryddad pastasallad till många
(20 pers.)

800 g pasta, gärna stora skruvar
2 grillad kycklingar
2 burkar majs (à 340 g)
1/2 purjolök
3 paprikor, gärna i olika färger
4 dl crème fraîche
1 dl majonnäs
1 påse fajitas tacokrydda (ca 30 g)
2 dl sweet chili-sås

Till servering:
2 påsar tortillachips av valfri smak

Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Spola av pastan med kallt vatten och låt rinna av.
Ta bort skinn och fett från kycklingarna och dela köttet i små bitar. Låt majsen rinna av. Ansa och skär purjolöken i tunna skivor. Lägg dem i lite kallt vatten en stund så att de blir krispiga. Kärna ur paprikorna, skär några strimlor till garnering och tärna resten.
Blanda crème fraîche, majonnäs, fajitas-krydda och sweet chili-sås i en stor salladsskål. Vänd ner pasta, kyckling och grönsaker.
Servera med tortillachips.

Tips: Det går bra att koka pastan dagen innan, göra dressingen och skära upp grönsakerna. Plasta grönsakerna väl och förvara allt i kylskåpet. Blanda ihop allt samma dag det ska serveras.

6 kommentarer:

Sandra drömkaka sa...

Oh tack vad glad jag blir att du blir sugen av det jag bakar, det är målet alla ska blir fikasugna hihi :)

Den lät jättegod till fajitaskryddade pastasallad & underbart att ha tacochips till också mmm :)

Erika sa...

det lät gott! borde provas

Mia sa...

Det där lät gott som vanligt. Alltid kul med recept.Kram

barbamamma sa...

Hallå där. Här i frankrike finns bara ett ord. VARMT. Jag har det så skönt och det är bad varje dag som gäller. SOlbrännan har tagit sej fint,, så nu är det bara att mörka på den l ite, så ser ,mam lite fräschare ut en bit inpå hösten. Svärmor här nere är svart, hon har ett pigment som gör att hon blir snabbt brun, och jättemörk färg. Man blir lite avis.
Hört att det är varmt i Sverige med, det är bra,, då är vattnet vamt då vi kommer hem. men just nu längtar jag inte hem, och det är 2 veckor drygt innan vår hemresa startar. Ska även stanna iBryssel på hemresan och köpa praliner på La grand place. Du kommer och smakar sen väl?
Kram på dej från barbamamma

Mia sa...

Önskar dig en härlig helg!Hoppas picknicken blir mysig!!Kram

Jessica sa...

Det där låter som en himla smarrig pastasallad.

Vilka härliga skärgårdsbilder, kusten på sommaren är toppen!

Skriv ut