måndag 5 januari 2009

Romesco

Jättegod till nykokt pasta, grillat kött eller varför inte till rostat bröd. Mmmmm!!! Måste göras är riktigt mumsig. Pappa fick en burk i julklapp och han och mamma älskade den. Receptet kommer från tidningen buffe.
Romesco
Ingredienser:
Portioner: 4-6
1 kg tomater
500 g paprika
5 vitlöksklyftor
2 msk olja
100 g rostad mandel
3 dl riven parmesanost
1 röd chilifrukt
1/2 dl vinäger
2 msk olivolja
salt och peppar

Tillagningstid:
Över 20 minSvårighetsgrad: Medel
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°C. Klyfta tomater. Halvera och kärna ur paprika. Lägg på plåt med vitlöksklyftor och 2 msk olja. Rosta i ugn ca 25 minuter.Låt svalna. Häll av överflödig vätska. Dra skalet av paprika och vitlök.
2. Mixa med mandel, parmesan, chilifrukt, vinäger, olivolja, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Häll upp i burk och förvara i kyl.

Inga kommentarer:

Skriv ut