Fredagsmys!
Vill ni ha ett recept? Vad sägs om en lyxig tacos variant?
I fredags hade vi tacos men inte med det gamla vanliga (köttfärs) utan med lövbiff istället och det var mycket gott. Så varför inte variera din tacos och göra den med strimlad lövbiff istället.
Ingredienser:
2 parikor
2 Gula lökar
Rapsolja
600 g Lövbiff
1 ½ tsk Salt
1 tskSpiskummin
½ tsk Chilipulver
½ tsk Oregano
½ tsk Chiliflakes
½ Vitlöksklyfta
1 msk maizenamjöl
1 dl Vatten,
Salsa fresca:
250 g Körsbärstomater,
1 kruka Koriander
2 msk limejuice
2 krm Salt
Till servering:
8 Tacoskal, Romansallad, Majs, Gräddfil, Lime (klyftade)
Gör så här:
Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Skala och strimla löken.
Stek paprika och lök glansiga i 1 msk olja 3 minuter, lägg åt sidan. Strimla lövbiffen. Blanda den med salt, spiskummin, chilipulver, oregano, chiliflakes och 1 msk olja. Skala och riv vitlöken.
Salsa fresca:
Skölj och skär tomaterna i bitar, plocka och hacka koriandern, blanda den med tomaterna. Pressa över limejuicen och smaka av med salt.
Värm tacoskalen i ugnen enligt anvisning på förpackningen.
Skölj och strimla salladen, häll av majsen.
Stek köttet i en stor het stekpanna 3 minuter. Pudra över maizenamjölet, tillsätt vatten och låt det koka in i köttet.
Servera tacoskalen med salsa fresca, sallad, majs, gräddfil och limeklyftor
1 kommentar:
Åh vad gott det lät=D Snor med mig receptet om det går bra!!Kram
Skicka en kommentar