måndag 6 oktober 2008

Hurra Guld till UMEÅ IK...

Det har varit en väldigt spännande serie i år. Många av lagen har blivit bättre. Serien blir jämnare och jämnare. För ett par år sedan var serien inte lika jämn men fotbollen har utvecklats och spelarna blir bara bättre och bättre för varje år som går. Men nu blev det klart igår det var Umeå som tog hem guldet men det var när Linköping tappade poäng mot Sunnanå (2–2). Plötsligt kunde klubben säkra fjärde raka guldet.
Vinst mot Kristianstad skulle räcka. Och igår fick de klä sig i guldtiaror och fira och jubla över ännu ett guld.

Nu måste vi bara hoppas på att världens bästa fotbollspelare Marta vill stanna i Umeå även nästa säsong. Hon har fått ett annat bud från USA och Los Angeles. Nu är det upp till klubben att göra allt för att få behålla henne i UIK. Det är ju helt enkelt andra pengar i USA så det är bara att hoppas på att hon vill stanna i Sverige och ge hos mycket glädje även nästa år i Umeå.

Så för ett stort Umeå fan som jag, är man väldigt lycklig idag över att få meddela att de gjorde det igen på Gammliavallen de säkrade sitt fjärde raka, och totalt sjunde SM-guld! Inget annat lag har vunnit SM-guld sju gånger och UIK blir därmed historiska.
Kronprinsessan Vikorias pokal får därmed stanna i Umeå ett år till, säsongens sista match spelas på Gammliavallen den 18 oktober först då kommer de att höja pokalen till skyarna.

Grattis UMEÅ ni är BÄST!

Kronprinsessan Viktoras Pokal

Marta firar SM-guldet genom att ha krossat Kristianstad med 8-0.

Inga kommentarer:

Skriv ut