fredag 3 oktober 2008

Cecilias köttfärspiroger

Här kommer receptet på mina piroger. Laga ett lass med piroger och frys in och ta fram när du är sugen på något gott.

Cecilias köttfärspiroger:

Ingredienser:
Pirogdeg:
3 dl mjölk
1 msk neutral olja
25 g jäst (½ paket)
1 tsk salt
6 ½ dl mjöl
1 ägg att pensla med
sesamfrö

Fyllning:
400 g nötfärs
1-2 paket bacon
1 st chilifrukt
1 msk mjöl
1 ägg
250 g keso
smör
salt och peppar övriga kryddor efter din egen smak jag hade i lite kayennpepar , pizzamix, grillkrydda och paprikapulver.

Gör så här:
Pirogdeg:
1.Värm mjölken till 37 grader.
2. Smula jästen i bunke och häll på mjölken,olja och salt blanda tills jästen lösts upp.
3. Arbeta in mjölet.
4. Arbeta kraftigt till en deg med en köksmaskin.
5. Jäs övertäckt till dubbel storlek i 40 min.
6. Dela degen i 4 bitar.
7. Kavla ut varje bit till runda plattor.
8. Lägg på fyllningen ett par klickar på mitten.
9. Vik över överdelen runt fyllningen och nyp ihop.
10. Jäs 30 min på plåten.
11.Värm under tiden ugnen till 225 grader.
12. Pensla de färdig jästa pirogerna med uppvispat ägg. Strö ev. över lite sesamfrö.
13. Grädda i 10-15 min tills de har fått en vacker färg.

Fyllning:
1. Fräs nötfärsen i lite smör.
2. Stek baconet
3. Hacka en chilifrukt smått.
4. Blanda nötfärs,bacon, chili, mjöl, ägg och smaka av med kryddor.
5. Blanda i keso.
Smaklig måltid!






Inga kommentarer:

Skriv ut