Bild lånad från recept.nu
350 g köttfärs
2 dl brödsmulor/små, små bitar av dagsgammalt bröd
1.5 msk vatten
2 st ägg
1 dl parmesanost
3 msk persilja, finhackad
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl solrosolja till stekning
1.Häll brödsmulorna i en skål, skeda över lite vatten och rör om.
2. Lägg i köttfärsen och rör i ägg, parmesanost, persilja, olivolja och smaka av med salt och peppar.
3. Rör samman allt och forma sedan färsen till stora köttbullar, ca 12 stycken.
94. Under tiden pastan kokar, hetta upp solrosolja i en stekpanna.
5. Fritera köttbullarna runt om i ca 5 minuter. Vänd dem med två matskedar så att de får fin stekyta runtom.
6. Lyft över köttbullarna på hushållspapper och låt dem rinna av någon minut.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar