onsdag 13 april 2011

Köttbullar med parmesan

Hej ni som kollade på Robinson förra säsongen minns ni att deltagarna fick välja mellan Paolo Robertos köttbullar i tomatsås och ett brev som kunde hjälpa dom i nästa tävling? Dom tog brevet idioter tyckte jag då och nu det hade aldrig jag gjort. Som sagt förra julen gjorde jag hans köttbullar och igår gjorde jag ett lass till påsk. Har ni inte ännu testat dessa gör det för dom är bara så goda. Vill ni göra hela receptet med tomatsås och hela rasket så har ni receptet här. Jag har inte gjort tomatsåsen någon gång utan bara köttbullarna.

Penne med stora köttbullar i tomatsås
Bild lånad från recept.nu

350 g köttfärs
2 dl brödsmulor/små, små bitar av dagsgammalt bröd
1.5 msk vatten
2 st ägg
1 dl parmesanost
3 msk persilja, finhackad
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl solrosolja till stekning

1.Häll brödsmulorna i en skål, skeda över lite vatten och rör om.
2. Lägg i köttfärsen och rör i ägg, parmesanost, persilja, olivolja och smaka av med salt och peppar.
3. Rör samman allt och forma sedan färsen till stora köttbullar, ca 12 stycken.
94. Under tiden pastan kokar, hetta upp solrosolja i en stekpanna.
5. Fritera köttbullarna runt om i ca 5 minuter. Vänd dem med två matskedar så att de får fin stekyta runtom.
6. Lyft över köttbullarna på hushållspapper och låt dem rinna av någon minut.







Inga kommentarer:

Skriv ut