Antal portioner: 4
600 g lövbiff i strimlor
2 st gula lökar, skurna i tunna klyftor
1 st grön paprika i strimlor
1 st röd paprika i strimlor
1 st gul paprika i strimlor
Smör och olja att steka i
Serveras med
1 1 pkt tortillabröd, stora
Rödlök, finhackad
Guacamole
Gräddfil
Din favorit salsa (het eller mild it´s up to you)
God riven ost, ev
Marinad
1-2 st limefrukter, saften
2 msk olivolja
2 st vitlöksklyftor, fin-finhackade
0.5 tsk kummin, mald
1-3 st röda chilifrukter, finhackade (beror på hur hett du vill ha det)
0.5 tsk spiskummin
2 nypor paprikapulver, ca 1 krm
1 kruka färsk koriander
Gör så här
1. Blanda alla ingredienser till marinaden och låt den stå ett litet tag. Använd halva krukan koriander och spar den andra halvan till dekoration.
2. Seså, nu lägger du ner köttet i marinaden och låter det stå medan du fixar med grönsakerna. Ju längre smakerna får gifta sig desto bättre.
3. Förbered alla andra ingredienser innan du steker kött, paprika och lök.
4. De skall vara riktigt hett när du lägger upp det.
5. Så gör din guacamole och lägg upp allting snyggt i skålar och duka bordet (eller låt någon annan göra det medan du steker).
6. Värm en stor stekpanna tills den blir riktigt het.
7. Lägg i en liten klick smör och en skvätt olja, nu skall här fräsas!
8. Börja med löken och paprikorna, de skall inte blir brända men riktigt mjuka och smarriga. Lägg i lite i taget så att pannan fortfarande håller värmen.
9. Tag bort det som är klart ifrån pannan under tiden och lägg det under lock så att det håller värmen.
10. Stek sedan köttet och gör på samma sätt, när allt är klart lägger du det i pannan en sista gång för att varma upp det ordentligt.
11. Blanda omkring så att kött, lök, paprika och kryddor mixas ordentligt.
12. Nu är det bara att servera med alla tillbehör!
600 g lövbiff i strimlor
2 st gula lökar, skurna i tunna klyftor
1 st grön paprika i strimlor
1 st röd paprika i strimlor
1 st gul paprika i strimlor
Smör och olja att steka i
Serveras med
1 1 pkt tortillabröd, stora
Rödlök, finhackad
Guacamole
Gräddfil
Din favorit salsa (het eller mild it´s up to you)
God riven ost, ev
Marinad
1-2 st limefrukter, saften
2 msk olivolja
2 st vitlöksklyftor, fin-finhackade
0.5 tsk kummin, mald
1-3 st röda chilifrukter, finhackade (beror på hur hett du vill ha det)
0.5 tsk spiskummin
2 nypor paprikapulver, ca 1 krm
1 kruka färsk koriander
Gör så här
1. Blanda alla ingredienser till marinaden och låt den stå ett litet tag. Använd halva krukan koriander och spar den andra halvan till dekoration.
2. Seså, nu lägger du ner köttet i marinaden och låter det stå medan du fixar med grönsakerna. Ju längre smakerna får gifta sig desto bättre.
3. Förbered alla andra ingredienser innan du steker kött, paprika och lök.
4. De skall vara riktigt hett när du lägger upp det.
5. Så gör din guacamole och lägg upp allting snyggt i skålar och duka bordet (eller låt någon annan göra det medan du steker).
6. Värm en stor stekpanna tills den blir riktigt het.
7. Lägg i en liten klick smör och en skvätt olja, nu skall här fräsas!
8. Börja med löken och paprikorna, de skall inte blir brända men riktigt mjuka och smarriga. Lägg i lite i taget så att pannan fortfarande håller värmen.
9. Tag bort det som är klart ifrån pannan under tiden och lägg det under lock så att det håller värmen.
10. Stek sedan köttet och gör på samma sätt, när allt är klart lägger du det i pannan en sista gång för att varma upp det ordentligt.
11. Blanda omkring så att kött, lök, paprika och kryddor mixas ordentligt.
12. Nu är det bara att servera med alla tillbehör!
Bild lånad från recept.nu
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar