Deg till 12 minipizzor:
25 g jäst
2 ½ dl ljummet vatten
Ca 7 dl vetemjöl special
1 tsk salt
Fyllning:
Nyriven pecorino ost av bästa kvalitet
Hackad vitlök
Hackad färsk rosmarin
Olivolja
Tillagning:
Lös jästen i 1/4 dl av vattnet och blanda i ca 2 msk mjöl. Rör ihop till en jämn smet. Låt jäsa under duk i 30 min.
Blanda i resten av vattnet, saltet, och det mesta av mjölet. Spara lite av mjölet till utbakningen.
Arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa under duk i i ca 2 ½ timma.
Sätt ugnen på 250 grader. Ta upp och knåda degen på mjölat bord. Kavla ut degen och ta ut rundlar 10-12 cm i diameter. Flytta över dem på en bakplåtspappers klädd plåt.
Ös på riven ost, vitlök, rosmarin och ringla över olivolja. Grädda 10 min och ät direkt.
Vansinnigt gott!
1 kommentar:
Jag tackar o tar emot alla dina recept som alltid är supergoda=D Kram
Skicka en kommentar