
Allt om mat.
Italiensk tunnbrödsrulle
Ingredienser:
8 st
tunnbrödsskivor, ca 20x15 cm
250 g mozzarellaost
4 st tomater
1 st basilika i kruka
25 g pinjenötter
2 msk olivolja
4 krm salt
4 msk olivolja till stekning
Tomatkärnorna ska plockas bort. Annars blir fyllningen för blöt.
Gör så här:
1. Tärna mozzarellaosten i 1/2-cm stora kuber.2. Dela tomaterna längs "midjan". Gröp ur kärnorna med en liten sked. Tärna tomaterna.3. Grovhacka basilikan. Rosta pinjenötterna lätt i torr stekpanna under omrörning.4. Blanda mozzarella, tomater, basilika, pinjenötter, hälften av olivoljan och salt i en bunke.5. Fördela och rulla in fyllningen i tunnbröden.6. Hetta upp resterande olivolja i en stekpanna. Stek 4 tunnbröd åt gången, någon minut på var sida. Låt rullarna svalna. Rulla in dem i folie eller smörgåspapper.
2 kommentarer:
Låter väldigt gott! Ska testa och göra dessa.
Ser väldigt mumsiga ut. Hoppas de är lika goda som de ser ut att vara.
Skicka en kommentar