måndag 31 maj 2010

Firar bröllopsdag


På fredag blir det att fira vår bröllopsdag. Vi har varit gifta i 5 år jag och min älskling. Så här sitter jag nu och försöker hitta nåt mysigt vi kan göra på tu man hand. Har många alternativ på gång men har inte bestämt mig ännu. Men jag tros mig veta vad det ska bli ;) Har funderat både hit och dit jämnfört priser.

Så jag började att fundera. Vad ville jag ha egentligen.
1) Åka iväg och bo bra
2)Avkoppling
3) Festligheter
4)God mat
5)Mys
6)Havet
Vad vi gör kommer inom kort när allt är bokat och klart. Så tills dess får ni hålla er till tåls. Nu ska jag fortsätta kolla vidare och drömma mig bort.

fredag 28 maj 2010

Hej och ho vad veckorna går fort

Fredag äntligen och här är mycket på G just nu. Jag är jätte glad :) men samtidigt väldigt trött ;). Men vad gör det, det är ju fredag. Idag har jag varit inne i stan och letat 1 års present men jag har inte hittat det rätta ännu så jag får kolla runt lite till. Nu ska jag sätta mig i soffan och koppla av lite och dricka en cappuccino. Så ha en skön fredag!

torsdag 27 maj 2010

Mjukt Tunnbröd

Jättegott tunnbröd! Går bra att frysa, ta fram precis det det behöver och tina i ugnen. Förhoppningsvis blir det inga fler köpta tunnbröd i hushållen efter att ha fått smak på detta goda bröd!

Portioner: ca 15 kakor
Ingredienser
50 g margarin eller smör
5 dl mjölk
1/4 paket (12 g) färsk jäst
1/2 tsk salt
1/2 dl strösocker eller brun farin
2 msk ljus sirap
1/2 tsk hjorthornssalt
2 dl grahamsmjöl
2 dl rågsikt
ca 7 dl vetemjöl

Gör så här:

Smält margarin eller smör i en kastrull och häll i mjölk, värm till 37°C. Rör ut färsk jäst i mjölkblandningen. Rör ner salt, strösocker eller brun farin och ljus sirap. Blanda hjorthornssalt med grahamsmjöl, rör ner det och rågsikt. Arbeta in ca 7 dl vetemjöl, degen ska vara lös (arbeta gärna degen för hand och inte för länge så att den blir seg). Strö över lite vetemjöl, låt degen jäsa övertäckt ca 45 minuter. Ta upp degen på väl mjölad arbetsbänk. Arbeta ihop den och dela i 15 bitar. Forma degen till runda bullar. Kavla ut varje bulle till knappt 1/2 cm tjocka kakor. Vrid kakan några gånger under kavlingen så att den inte fastnar. Borsta bort överflödigt mjöl och kavla över med kruskavel eller nagga kakorna. Grädda dem i en het torr stekpanna på spisen knappt 1 minut på varje sida. Borsta bort ev. mjöl från brödet och från stekpannan efter gräddningen. Låt brödet svalna övertäckt med bakduk.


Tips
Smaksätt brödet med stötta brödkryddor som t.ex. anis, fänkål eller kardemumma. Frys det bröd som inte går åt och ta fram för varje tillfälle det ska ätas.

måndag 24 maj 2010

Hejsan måndag!

Då var man själv igen min kompis åkte hem igår. Lite tomt här idag. Men det är gött att solen och varmen håller i sig även idag. Har varit ena riktigt sköna dagar nu en tid. Härligt härligt.

Nu ska jag ta och njuta av solen lite ute på balkongen men ha en skön dag och hoppas ni med får sol.

fredag 21 maj 2010

Hej!

Solen skiner och jag har fått besök av en kompis i onsdags som nu bor hos oss. Trevligt med lite sällskap. Igår bakade vi tunnbröd och gick en sväng på stan. Nu ska jag dricka min cappuccino och bara njuta av varmen.

tisdag 18 maj 2010

Makes people talk


Plockade åt mig gratis läkerol idag på ica.

Så nu ska jag ta och testa dom.

måndag 17 maj 2010

Räk och melonceviche


En super enkel förätt jag gjorde i lördags till mig och min man som jobbade och slet för fullt. Så det var självklart att jag gjorde maten så då blev det denna lilla förätt som inte alls var dum. Gott!


2 personer

Ingredienser:
12 st räkor
0.5 0.5 st melon
1 1 st lime
Färsk basilika
Olja
Salt och peppar
Röd basilika till garnering

Gör så här
1. Skala räkor och skär i bitar.
2. Skala och skär melonen i bitar.
3. Lägg i bunke med limeskal och saften från 1 lime, hackad färsk basilika, olja, salt och peppar.
4. Låt stå och lägg sedan upp i glas, garnera med röd basilika.

lördag 15 maj 2010

Animal Planet

Regnig lördag idag vaknade av att regnet smattrade mot fönsterrutan och störde min skönhetssömn. Så det var bara göra sin första och enda sittapps när man reste sig ur sängen ;)

Nu sitter jag och kollar på Animal Planet som visar allt om hundar. Tips om olika hundar skötsel, dressering hur dom funkar med barn m.m. Nu ska jag dricka min cappuccino och blogga lite på min andra blogg nämligen GrattisBloggan kolla gärna in och lägg en kommentar det skulle uppskattas då den är rätt ny fortfarande och behöver fler besökare.


ImageChef.com - Custom comment codes for MySpace, Hi5, Friendster and more

fredag 14 maj 2010

Säng och fredag kan det bli bättre? Svar: NEJ

Riktigt skön fredag idag. Solen skiner och det är riktigt gott ute. Idag kommer äntligen vår efterlängtade säng. Ska bli gott att får in en riktig säng igen. Nu ska jag kolla hur det gått för min tradera försäljning hoppas jag fått lite bud på mina filmer. Men vi hörs för nu ska jag helt enkelt logga in på tradera och så ska jag sitta och snutta på min cappuccino mums filibabban.

onsdag 12 maj 2010

Tradera försäljning på G

Nu har jag varit riktigt duktig, jag har jobbat och så har jag lagt in jätte många DVD-filmer, Blu-ray och några spel på tradera så nu hoppas jag bara allt säljs i ett nafs så jag blir av med dom. Vore himla gött. Det är otroligt vad man samlar på sig mycket shit under åren men nu ska en del bort. "Puts väck"

Lunchtime på G


Nu väntar jag på att min man ska komma hem med lite lunch. Han jobbar bara halvdag idag. Mysigt att få hem honom lite tidigare. Jag beställde pasta med kyckling i currysås, den brukar va mycket bra så hoppas den är likaså idag för nu är jag lite hungrig. Så nu är det bara att vänta och vänta på att gubben dyker in med lunchen.

tisdag 11 maj 2010

Ikea

Sitter här i lugnan ro och väntar på leverans från posten. Ikväll ska jag och min man åka till Ikea och beställa en säng så slipper vi snart sova ute i vardagsrummet på bäddsoffan. Nu ska jag ta och jobba undan lite och montera upp hyllor. Thinge Ling!!!

måndag 10 maj 2010

Måndag igen

Idag skiner solen och jag har slagit mig ner ute på balkongen och njuter av solstrålarna och en cappuccino och några ballerinakex. Så härligt!!! Men jag hoppas det snart blir ännu varmare för det kan blåsa till lite kalla vindpustar lite då och då brrrrrr.

Tänk att det är måndag igen vart tar helgerna vägen? Försvinner ju som rena rama vindpusten brrrr. Nu ska jag in igen och jobba lite, men ha det så bra så hörs vi snart igen.


Relax






fredag 7 maj 2010

Godmorgon...

Härligt idag är det äntligen fredag. Jag sitter här med en cappuccino och njuter av fredagsmorgonen. "GÄSP" Jörgen har rusat till jobbet, idag slutar han två så du ska vi åka in till stan en sväng och ta en promenad. Vad vi gör mer får ni nog veta i ett annat inlägg. Ha en skön fredag, så hörs vi snart igen :)


torsdag 6 maj 2010

Hej på er denna soliga torsdag

Solen skiner och jag har suttit ute på balkongen en stund och myst med en cappuccino och ballerinakex. Nu tänkte jag ta mig en sväng ner till ica och handla lite. Det är dags för lunch nu känner. Undra bara vad jag ska äta för något idag.

onsdag 5 maj 2010

Trädgårdsinköp

Hej idag är det riktigt gott väder efter en liten kylig gårdag. Fåglarna kvittrar och ute på balkongen. För ett par helger sen var jag på plantagen med svärmor och svärfar. Tyckte det var lite tidigt att börja plantera kryddor och grönsaker ännu pga frosten. Så det fick bli en vattenkanna och två självvattnande plastkrukor istället, så i år blir rosa ute på balkongen. Härligt med lite färg och piffa upp med tycker jag.

måndag 3 maj 2010

Arsenalmatch och prylar

Nu väntar jag bara på att klockan ska slå 6 för då börjar Blackburn Rovers - Arsenal FC. Måste ju bara ses. I lördags på 1 maj var jag och Jörgen på knallemarknad och då köpte jag en Arsenal keps och en halsduk som nu bärs flitigt här hemma hoppas på att det ska ge mitt lag lite extra tur. Så heja heja Arsenal!

Så här ser jag ut nu redo för match.

Pollenallergin tar knäcken på mig just nu...


Förbaskat vad jag är sur nu. Varför kan inte min allergi doktor höra av sig näsan rinner ju som om nån slagit på kranen. Jag blir tokig snart. Jag har mailat jag har ring men inget svar. testar att maila igen tror jag för nu behöver jag verkligen mina mediciner så jag kan röra mig ute utan att snörvla som attan. "PROSIT" där kom 7 nysen på raken oj då där kom en till är jag värdig nu tro, verkar så. "PUST ÄNTLIGEN" Trodde aldrig det skulle ta slut där.

Kaffestund

Nu sitter jag med en god nybryggd cappuccino och ballerina som jag vann igår på Liseberg. Vann stjärnvinsten på 2,3 kg ballerinakex så dom ska jag nu mumsa i mig. Ska bli mumsigt!

Har också mailat till min allergidoktor idag och bett om nya mediciner. Mina ögon är röda och jag är så förskyld just nu av all pollen som virvlar omkring där ute i vårsolen. Men vilket väder vi har fått idag är det ju riktigt gott ute. Nu ska jag njuta av min lilla fika. Så vi hörs av senare. Så ha en underbar dag i vårsolen för det ska jag ha.

söndag 2 maj 2010

Vann ballerinnakex


Bryter min lilla bloggpaus här och nu. Tyckte det var dags att visa mig lite här. Idag har jag och min man varit på Liseberg och gått och njutit lite i vårsolen. Vi åkte inget men vi spelade lite granna och jag vann stjärnvinsten på deras nya hjul för i år. Nämligen ballerina i massor. Så nu har jag kakor till kaffet i ett år framöver typ. Gott att ha hemma när man får oväntat besök.


Skriv ut