lördag 27 februari 2010

Chokladfondue

Födelsedagsbarnet var super nöjd med min chokladfondue och det underbara mosserande vinet som sprakar i munnen när man tar en klunk. Men nu är det slut tyvärr.

Tänkte ge er receptet på chokladfonduen som min man gillade skarpt. Och jag me föresten. Skulle ju haft jordgubbar till min älskling men ica hade inga som var fina så han fick nöja sig med lite annat smått och gott. Men han klagade inte.
Ingredienser:
1 ½ dl vispgrädde
250 g choklad av bra kvalitet
1 msk vodka

Tillbehör:
Jordgubbar
Hallon
Banan (skivad)
Vindruvor
Marshallows
Våffelkex eller rån

1. Bryt chokladen i mindre bitar
2. Koka upp grädden
3. Häll i och låt chokladen smälta på svag värme
4. Häll i vodkan
5. Servera med tillbehören och njut av en underbar efterrätt i goda vänners lag eller med din älskling som jag har gjort.

Gott att doppa marshallows i :)

GodMorgon!

Kunde inte sova och det är inte bra idag när jag ska fira min älskling som har fyllt år. Får nog försöka gå och lägga mig några timmar till så jag orkar med att fira honom. Inte så skojigt att bli trött allt för tidigt. Men när jag vaknar ska här göras chokladfondue och till det ska det serveras ett mosserande vin. Inte så dumt att börja dagen på va? Mums!


fredag 26 februari 2010

Visning av hus

Ska på visning på söndag och kolla på ett radhus. I nästa vecka blir det att kolla på ett annat radhus i samma område. Har bokat in en visning nån gång i nästa vecka. Spännande spännande får vi inte det ena kanske vi kan få det andra. Hoppas hoppas på flytt inom en snar framtid. Vore så gott att få något större. Så alla bloggvänner håll tummarna för oss nu när vi är på jakt efter vårt drömhus.


Bilder från huset vi ska kolla på nu på söndag.

Virka din egen OS-Mössa

Här har du mönster till att göra din egen OS-mössa. Själv tycker jag inte det är roligt att virka. Brukar be svärmor att virka åt mig om jag vill ha något gjort. Blir bara fel när jag ska försöka så det är bättre att lämna över till nån som verkligen kan.

torsdag 25 februari 2010

Planerar in i minsta detalj

Sitter i soffan planerar lördagen som ska gå i födelsedagens tecken. Ska fira min man med pompa och ståt. Har köpt ett chokladfondueset. Kollade på det på alla hjärtansdag men köpte det inte. Men har inte kunnat släppa det så igår när jag var inne i stan så köpte jag det. Och det var nedsatt så jag tjänade 50 kr. Kostade tidigare 99.90 kr. Så jag jag gjorde ett bra klipp eftersom jag väntade. Hihi! Sen blir det någon öl på stan innan vi ska äta på restaurang på kvällen.

Mera snö? NEJ TACK!

Nämen herre jösses vad ska det bli av denna otroliga vinter. Nu snöar det igen och inte lite heller enorma snöflingor faller från skyn idag me. Kan inte klaga på att vi inte haft snö i år . Övriga år har knappt Göteborg fått nån snö men i år får vi så vi kan ta in och frysa i den till nästa år om det nu inte skulle komma någon snö då. Tja frysa in den kanske inte vore en så klipsk ide när jag tänker efter. Blir ju bara is av det hela. Vi får hoppas på snö nästa år istället. Men det behöver inte komma så här mycket. Kan ju inte öppna balkongdörren för all nädrans snö. Nog pratat om snö nu.

Så här mycket kan jag öppna balkongdörren. Sen hoppar sig ett berg av snö som tar emot.







onsdag 24 februari 2010

Var är askkoppen?

Idag får vi besök av en rökare. Askkoppen finns kvar ute på balkongen sen sist. Men var i all denna snö? Men titta där var det ju. Och satt fast gjorde det me så det får väl va som det är då. Sitt fast där då om du ska bråka med mig för nu ska jag fixa till men en varm och cappuccino sen ska jag börja att städa upp här lite.

tisdag 23 februari 2010

Ölcitat

Citat om öl hittade jag här på en hemsida. Här är några som jag tyckte var bra. Vore gott med en öl faktiskt men man får väl vänta tills på fredag iallafall. Eller? Japp så får det nog bli!






Han var en vis man som uppfann ölet.
— Plato


Öl är beviset på att Gud älskar oss och vill att vi ska vara lyckliga.
— Benjamin Franklin

Öl är människans största uppfinning genom historien. Okej, hjulet var väl också en bra uppfinning, men ett hjul passar inte så bra till en pizza.
— Dave Berry

Personer som dricker light "öl" tycker inte om hur ölet smakar; de tycker bara om att pinka mycket.
— Capital Bryggeri, Middleton

Ge mig en kvinna som älskar öl och jag ska erövra hela världen.
— Kaiser Wilhelm

Minns ni detta?

Jag saknar big brother. Kan inte det komma tillbaks igen.

måndag 22 februari 2010

Smörgåstårta


Nu är jag hemma igen efter att ha åkt in till jobbet och stan en sväng. Nu ska jag njuta av min cappuccino sen ska jag göra smörgåstårta till min man som han ska ha med sig imorgon till jobbet. Det blir min klassiker (världens godaste smörgåstårta) nämligen smörgåstårta med kyckling. Mmm det vattnas redan i munnen får nog ta och provsmaka lite kycklingröra på en bit bröd. Jag måste ju me få gotta mig lite ;) Receptet på värdens godaste smörgåstårta har ni här.

Godmorgon

Har suttit och kollat på Sverige-Finland i ishockey här på morgonkvisten med Jörgen. Men nu har han åkt till jobbet så nu sitter man här själv igen. Men gott i alla fall att Sverige vann med hela 3-0. Jiiiiiiippppppppiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!

Har också bokat visning för ett radhus som är på söndag. Det går framåt nu gäller det bara att det är i bra skick och att vi får det. Vore himla gott att slippa springa våra tre trappor upp varje dag. Dom är så fördömt jobbiga när man har handlat lite tyngre grejer och ska kånka upp dom. "PUST"



söndag 21 februari 2010

Hallå där köp blåbär ;)

Igår skulle vi ha åkt in till stan och ätit på restaurang men vi sköt fram det till nästa lördag istället för vi var insnöade och det var ett riktigt oväder så vi sa så att bussarna går nog knappt och om dom gör det så är det långa förseningar. Så vi hade en mysig dag hemma istället. Vi åt pizza, grillchips och dipp till melodifestivalen. Nu ska jag dricka upp min smarriga cappucccino. Igår gick rätt låtar vidare iallafall. Både jag och Jörgen älskade tjejgruppen Timotej som gick direkt till final med Darin. Den var helt klart bäst igår och som en bra andra låt var det helt klart Darin. Ha en bra dag!

fredag 19 februari 2010

Ska ut igen

Ska ta och spattsera ner till torget har lovat att bjuda min älskling på en födelsedags öl på Raffes. Man får skämma bort honom lite när han fyller år eller hur? Han fyllde ju egentligen igår men jag sprider ut firandet lite på flera dagar. Så nu ska jag ut i snöovädret igen brrrr. Det blåser och är fruktansvärt kallt. Men ut ska jag tydligen man är inte klok egentligen som beger sig ut i snöyran.


Christmas Myspace Graphic

Christmas Myspace Graphic



Hejsan!

Äntligen fredag. Igår firade jag min man med champagne på kvällen. Det var inte alls dumt. Mmmm!!!

Imorgon kommer hans föräldrar för att fira honom och på kvällen ska jag dra med honom ut på stan och bjuda honom på restaurang Ska sätta mig och kolla ut någon här och nu så får vi se vad det blir sorts restaurangbesök imorgon.


torsdag 18 februari 2010

Grattis

Idag fyller min älskling år. Så nu tar vi och sjunger högt här i bloggen. Hej och ho vad det går.

Ja, må han/han leva!
Ja, må han leva!
Ja, må han leva!
Ja, må han leva uti hundrade år!
Javisst ska aleva!
Javisst ska han leva uti hundrade år!


Och när han har levat
Och när han har levat
Och när han har levat uti hundrade år!
Ja, då ska han skjutas.
Ja, då ska han skjutas
Ja, då ska han skjutas på en skottkärra fram!


Och när han har skjutits
Och när han har skjutits
Och när han har skjutits på en skottkärra fram
Ja, då ska han hängas
Ja, då ska han hängas
Ja, då ska han hängas på en häst bakåfram!


Och när han har hängits
Och när han har hängits
Och när han har hängits på en häst bakåfram
Ja, då ska han dränkas
Ja, då ska han dränkas
Ja, då ska han dränkas i en flaska champagne!


Och när han har drunknat
Och när han har drunknat
Och när han har drunknat i en flaska champagne
Ja, då ska han firas
Ja, då ska han firas
Ja, då ska han firas på sin födelsedag!
Så ett förfalligt leve för honom Hipp hipp hurra hurra hurra.

Vad många verser det finns, jag brukar nöja mig med dom två eller ibland dom tre första verserna. Det räcker tycker jag och så är det ju dom man kan hihi.




onsdag 17 februari 2010

Mums mums

Sitter här och mumsar på en semla och dricker en varm och go cappuccino efter några timmar ute i kylan. Kallt och ruggigt och ännu mera snö. Vart ska detta sluta. Snöplogarna har att göra här ute i vårt vita vinterlandskap. Nä nu ska jag fortsätta att smaska på min semla och dricka cappuccino.

MUMS FILLIBABBAN!

Dyrt dyrt och åter dyrt

Usch vad allt är dyrt. Sitter på jobbet och väntar in en leverans. Så jag sitter här och försöker fördröja tiden med att hitta perfekta presenten till min älskling som fyller år på torsdag. Så jag ska fira honom och skämma bort honom på lördag. Hade planer på att boka in oss på hotell men varför ska det va så fördömt dyrt. Har hittat ett jätte mysigt hotell precis vid havet. Det hade varit kanon skönt att komma bort och bli lite uppassad några dagar. Gott att bara få tänka på nåt annat än jobb och diverse tråkigheter i vardagen.

Bilder från hotellet (säröhus) som jag har fastnat för kommer här.

Nu får jag kolla vidare på detta mysiga hotell. Thinge ling!

GodMorgon

Börjar väl den morgon med att gratulera Björn Ferry som igår tog OS-GULD Grattis grattis!!! Mera guld!

Nu till nåt helt annat nämligen världens mest onödiga uppfinningar.

Här är världens mest onödiga uppfinningar:

1 Elektrisk nagelfil
2 Lasersax
3 El- eller batteridrivna ljus
4 Soda stream
5 Fotspa
6 Fondue-set
7 Hårvåfflare
8 Äggkokare
9 Elektrisk luddborttagare
10 Elektrisk kniv
11 Byxpress
12 Ansiktsångare
13 Tebryggare
14 Mini discspelare
15 Elektrisk brun utan sol-sprej
16 Äggskivare
17 Elektrisk konservöppnare
18 Yoghurtmaskin
19 Handduksvärmare
20 Ryggkliare

Tja då ska vi se. Är verkligen alla dessa onödiga uppfinningar? Jag tycker inte det. Fondue- set är ju en kanon ide. Hade jag inte haft mitt fondue-set hade jag inte kunnat laga och äta en av mina favoriträtter. Har ni inget fondue-set köp ett det är jätte mysigt.

Sodastream är väl inte heller så dum ide. Gott att slippa kånka hem en massa tunga petflaskor från affären och så blir det ju så mycket billigare att göra eget bubbelvatten.

Fotspa har jag me ett *LER* Kan va bra att ha ner man har ont i fötterna efter en lång dag på stan tex. Satt med det senast igår faktiskt. Skönt som bara den.

Sen har jag en äggskivare som jag knappt använt. Kanske denna är lite onödig då.

Handukstork har man ju me men där hänger bara handukarna brukar inte låta dom bli varma men den är bra för man har någonstans att hänga blöta handukar på.

Mini discspelare har jag me. Och den var bra. Men nu använder jag inte den så mycket mera. Lyssnar på musik i mobilen istället. Nu har jag inte mera av dessa klassade onödiga uppfinningar


Vilka prylar tycker ni bäst om?

Detta choklad fondue-setet kollade jag på på alla hjärtansdag ångrar att jag inte köpte det. Kanske har dom det kvar ska nog ta och åka in till nordstan och kolla det. För då köper jag nog det.

tisdag 16 februari 2010

Hej! Läget?

Denna eländiga snö när ska det sluta snöa? Har aldrig sett på maken vad gud öser ner snöflingor över oss i år. Kan inte han där uppe sprida ut det lite så vi får nån snö nästa år me. För nu vill jag inte ha MERA snö. Hör DU det DU där uppe?

Ska snart iväg och jobba och slita lite. Sen ska jag träffa min man och en polare. Vi ska kolla på matchen Milan- Manchester-United på olearys vår stamkrog så klart var annars?

Om jag ska ha en liten undersökning här på bloggen kanske. Men vad ska jag hitta på tro? Ska ta fundera lite på det.





måndag 15 februari 2010

Här är kallt och jag är trött

Brrrrr vad kallt här är. Sitter på jobbet och väntar på en leverans som aldrig tycks komma. Vill åka hem och sova är jätte trött. Jag fryser som bara den börjar man få feber nu också eller kan det va att jag sovit dåligt inatt tro. I vilket fall som helst så vill jag hem och sova. Kan knappt hålla ögonen öppna så vad håller leveransen hus. Brrrrr!!!

lördag 13 februari 2010

Hejsan hoppsan...

...nu är det lördag igen. Idag har jag hunnit med både systemet och saluhallen. Har varit och köpt några öl och vitt vin tills imorgon. I saluhallen har jag utnyttjat vårt presentkort och köpt färska räkor, chili aioli, skagenröra och varmrökt lax som vi ska ha imorgon på alla hjärtansdag. Idag blir det hemmagjort pizza med diverse smakliga ingredienser. Ska testa och göra en ny tomatsås till pizzorna idag, så vi får se hur den blir.

fredag 12 februari 2010

Alla hjärtansdag på söndag- missa inte det!

Som säkert alla vet så är det alla hjärtansdag på söndag. Så hur ska man nu fira det? Hos oss kommer det att bli en trerätters meny för två. Och så blir det att ösa ut kärlek och en massa fina kärleksord till min älskling. Mycket mys ska det bli på tu man hand med min underbara man.

Hos Martha Stewart hittar man många läckerbitar och vackra bakverk till denna högtid. Här är bara en bråkdel av allt som finns på hennes hemsida.


Vacker eller hur?

Vad sägs om en mysig frukost på det här sättet?

Romantisk bakelse!

HEJSAN...

Jippi då var det fredag igen. Vad gott det känns. Nu sitter jag här och surfar runt och njuter av min cappuccino i fulla drag. Mmmm är så gott får nog ta och göra mig en till "LER"


torsdag 11 februari 2010

Gott med cappuccino

När jag fyllde år förra året fick jag en cappuccinomaskin. Men den bara bråkade med mig. Tog alldeles för lång tid att på sig att bli redo. Så i går fick jag en ny av min pappa och den funkar galant. Och så är den mycket enklare att använda en cappuccino går på nolltid att smälla ihop. Så nu ska jag ta och njuta av min underbara cappuccino. Ha de gott så länge!


onsdag 10 februari 2010

Arsenalmatch på Olearys

Nu är leder mitt lag Arsenal mot min mans lag Liverpool. Det visar bara vem som håller på rätt lag. Alltså JAG! Hipp hipp Hurra. Ta nu hem det här GUNNERS! Håll nu ledningen tiden ut så kan jag sova gott i natt. Kom igen arsenal gör mera MÅÅÅÅÅÅLLLLLLLLLLLL!!!!!

Kolla på säng

Väntar på att min kära far ska komma. Inatt har jag sovit fyra timmar i min bäddsoffa lätt Jörgen sova på den bästa sidan av sängen. Så för att jag själv skulle få sova lite har jag bäddat i bäddsoffan. Jag sov dåligt men inte pga bäddsoffan utan somnade klockan ca 05.00. Kunde inte slumra in tidigare så jag låg i bäddsoffan och kollade på film tills ögonen slocknade helt enkelt.

Som sagt så är vår säng på väg att ge upp sina sista dagar så därför kommer pappa upp och vi ska åka ut till Ikea och Mio och kolla på sängar. Så får jag och gubben åka ut på lördag så han får känna och tycka till om sängen me. Han ska ju me tycka den är skön att sova i.


Här är en märklig säng. Fräck ser den ut att va men inte så smart. Tänk om man vänder sig då hamnar man ju på golvet.

Tja det här var ju en fräck säng me i pojk/flickrum kanske, Tja inget för oss vi ska ha en riktigt bra och skön säng men visst ser den god ut :) Den här hemmagjorda burgaren återfinns i Kayla Kromers hus i Texas, USA.

måndag 8 februari 2010

Rödvinssås


En god rödvinssås som lyfter vilken nötköttbit som helst. Detta är en bra hemvariant som kanske inte är så dum att göra nu till alla hjärtans dag på söndag och bjuda din käresta på med en fin köttbit och lite klyftpotatis eller potatisgratäng. Denna har blivit väldigt populär här hos oss och bland våra bekanta som vi bjudit den på. Tänk på att den tar en stund att koka ner.


Ingredienser:
Rödvinssås
1 msk smör
1 st schalottenlök, finhackad
2 msk råsocker
4 dl rödvin
4 dl vatten
1 msk balsamvinäger
4 msk kalvfond
1 msk maizena majsstärkelse
2 msk smör

Servera till
valfri köttbit och valfri potatis variant (Kör på det du tycker bäst om tex klyftpotatis, potatisgratäng, hasselbackspotatis eller varför inte gammal hederlig kokt potatis. Varianterna är många.)

Tillagning:

1. Hetta upp smör i en kastrull och fräs lök ca 1 min utan att den
tar färg. Rör ner sockret och låt det smälta ca 1 min. Tillsätt vin,
vatten, vinäger och kalvfond och låt såsen koka utan lock tills
ca 3 dl återstår.
2. Sila såsen genom en finmaskig sil.
3. Hetta upp såsen i en ny kastrull och vispa ner maizena utrört i lite
kallt vatten. Koka upp och rör ner smör strax före servering.
4. Servera t ex grillad oxfilé till rödvinssåsen.

Pyssla



Usch då är det måndag igen, kunde det inte vara fredagkväll om igen. Hade ju varit kanon. Tja vi får väl se till att lunka oss igenom ännu en vecka då.

Sitter och pysslar ska snart be ge mig ut och fara till jobbet. Men det är så gott att bara kunna sitta ner och pyssla och dona. Avkopplande är vad det är och så förbannat roligt.

lördag 6 februari 2010

Middagen

Nu vet jag vad det blir till middag. Vi ska ha nötkött, vår egen komponerade potatisgratäng, kryddsmör och en fantastisk rödvinssås. Gubben är på systemet och köper in ett bra rött vin som vi ska ha i såsen. Rödvinssåsen måste jag dela med mig av det är en jätte god sås som slår det mesta till en rejäl köttbit. Kommer in kort. Nu ska jag göra en inköpslista och gå ner och handla in diverse matvaror. För utan matvaror är det svårt att laga mat. Så nu lämnar jag datan igen, men jag åter kommer.

Lördag

Tjoho lördag är här. Idag får vi besök till kvällen så jag måste verkligen bestämma mig för vad jag ska göra för middag. Har lite svårt att välja bland alla favorit recept jag har. Får nog ta och rådfråga min man om saken. Vad känner han för. Går och gör det nu.

Nu till Lets dance, hur kan willy (iprenmannen) bli kvar gång efter gång. Han kan ju verken dansa eller röra på kroppen. Synd att Rabih åkte ut igår tycker jag. Okej han har inte varit den bästa dansaren men alla är väl ändå bättre än iprenmannen. Ut med Willy nästa fredag. Det är ju patetiskt att han får bli kvar och dom som verkligen dansar bra ryker ut gång på gång. Fatta telefonerna nästa fredag och ring inte på Willy kära folk i vårt avlånga land.

fredag 5 februari 2010

Gokväll

Har varit på olearys och ätit gratisbuffe och druckit ett par öl med min man och en kompis. Nu sitter jag spelar poker och dricker öl. Väntar på att få reda på vem som åker ur Lets dance. Kommer la snart. Skål och ha en underbar fredagskväll. SKÅÅÅÅÅÅÅÅLLLLLLLL!!!!!!


Happy Friday



Jag dyker in Nalle Puhs lilla värld

Juho

Juho det är fredag igen. Joho visst är det härligt med denna dag. Ledig imorgon juho.

Sitter här och funderar ut och letar recept tills imorgon då vi vår besök av en god vän. Så då måste vi bjuda på något riktigt smarrigt. Jag funderar och letar vidare så hörs vi kanske senare. Thinge ling juho! Nä men vad många joho jag får till idag är nog bara så glad att det är FREDAG JUHO.


torsdag 4 februari 2010

Mot panduro hobby

Nu ska jag dra in till stan och besöka Panduro hobby. Kanske hittar jag nått roligt pyssel att sitta med ikväll. Jag fick ett presentkort där av min kära mor i julklapp som jag ev kan utnyttja om jag hittar något vill säga.
Kanske jag kan hitta något fint att göra till alla hjärtans dag som börjar närma sig med stormsteg.

onsdag 3 februari 2010

GodMorgon i ottan




Är jag uppe redan kan knappt tro det. Efter bara 4 timmars sömn inatt är det otroligt. Tja jag får nog gå till sängs igen om jag ska orka med dagen "jäsp". God Natt nu ska jag sova gott hoppas jag.

tisdag 2 februari 2010

Godkväll

zwani.com myspace graphic comments

Jag vet jag har varit dålig på att blogga idag. Men jag har suttit och lurat lite på min ide så ikväll ska jag släppa bomben till min älskling, och se vad han tror om den. Så vem vet snart kanske den dyker upp här på bloggen. Men ännu är det långt kvar men jag är ett steg på väg i alla fall. Hihi jag är lite hemlighetsfull hihi. Hihi haha!!!!

Ha nu en skön kväll alla vänner när ute i vårt avlånga land.

måndag 1 februari 2010

Biff tacos

Fredagsmys!

Vill ni ha ett recept? Vad sägs om en lyxig tacos variant?

I fredags hade vi tacos men inte med det gamla vanliga (köttfärs) utan med lövbiff istället och det var mycket gott. Så varför inte variera din tacos och göra den med strimlad lövbiff istället.

Ingredienser:

2 parikor

2 Gula lökar

Rapsolja

600 g Lövbiff

1 ½ tsk Salt

1 tskSpiskummin

½ tsk Chilipulver

½ tsk Oregano

½ tsk Chiliflakes

½ Vitlöksklyfta

1 msk maizenamjöl

1 dl Vatten,

Salsa fresca:

250 g Körsbärstomater,

1 kruka Koriander

2 msk limejuice

2 krm Salt

Till servering:

8 Tacoskal, Romansallad, Majs, Gräddfil, Lime (klyftade)


Gör så här:

Sätt ugnen på 125 grader.
Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Skala och strimla löken.
Stek paprika och lök glansiga i 1 msk olja 3 minuter, lägg åt sidan. Strimla lövbiffen. Blanda den med salt, spiskummin, chilipulver, oregano, chiliflakes och 1 msk olja. Skala och riv vitlöken.

Salsa fresca:
Skölj och skär tomaterna i bitar, plocka och hacka koriandern, blanda den med tomaterna. Pressa över limejuicen och smaka av med salt.

Värm tacoskalen i ugnen enligt anvisning på förpackningen.
Skölj och strimla salladen, häll av majsen.
Stek köttet i en stor het stekpanna 3 minuter. Pudra över maizenamjölet, tillsätt vatten och låt det koka in i köttet.

Servera tacoskalen med salsa fresca, sallad, majs, gräddfil och limeklyftor

Skriv ut