måndag 30 november 2009


Hemma igen efter några timmar ute på stan på jakt efter dom perfekta julklapparna. Och som varje år är det min man jag hittar mest till. Idag hittade jag.... jag kan tyvärr inte skriva ut det vad jag har köpt om han kollar bloggen. Så han får se vad tomten kommer med hihi.

Hejsan svejsan!

Idag på morgonkvisten har jag varit hos tandläkaren och tagit bort tandsten. Nu ska jag iväg till jobbet sen bär det av in mot stan för att köpa julklappar. Om jag hittar några så vill säga.

Ikväll ska jag göra julgodis. Det är ett måste i julhelgen och eget hemmagjort kan det bli bättre?
Svar Nej! Mmm gott det vattnas i munnen jag längtar till julen.

Nu ska jag klä på mig mina ytterkläder och bege mig ut i kylan Brrrrr.

söndag 29 november 2009

Sova sova säng säng säng

Tidigt tidigt! Var uppe redan klockan 05.00 så nu börjar jag bli lite smått trött. Går nog till kojs igen så jag orkar med adventsfika om några timmar då svärföräldrarna dyker upp här. Så natti natti nu ska jag sova gott och drömma sött!

zwani.com myspace graphic comments

lördag 28 november 2009

Leilas jul?

Nu ska jag kolla på reprisen från Leilas jul från 2008. Undra när årets program börjar. Om det änns sänds något i år. Tja jag har ingen aning har inte sett någon info om detta någonstans. Nån som vet? Jag bara älskar Leila jul. Och i år vore ju perfekt för lite nya tips på diverse kakor och julgodis när vi ska fira den hemma för första året med svärföräldrarna och Jörgens bror.

Julbaka

Idag ska jag fortsätta och pynta här hemma men det ska också bakas lusekatter och pepparkakor. Så det ska lukta jul här idag. För måste ju ha lite gott till adventsfikat imorgon. Och då kan man inte hoppa över lusekatter och pepparkakor det är ett måste. Måste ta och köpa in ljus till adventsljusstaken med idag så vi kan tända första ljuset imorgon.

fredag 27 november 2009

Pynta

Åh vad gott det är med äntligen fredag Hipp hipp hurra.

Idag ska jag försöka hitta adventsljusstakar och kolla att alla ljusen fungerar. Sen blir det väl att börja julpynta lite. Åh vad skoj att det äntligen är första advent så man får börja pynta här i hemmet. Jag älskar att pynta det gör att man får det där lilla extra pirret i magen. Nu ska jag gå in klädkammaren och rota fram allt mitt julpynt för nu är det dags att börja få lite julstämning och julmys i min lilla trea på tredje våningen.

torsdag 26 november 2009

Nytt nummer ute nu (matmagasinet)

Idag har det varit full rulle här i lådan tänkte jag säga. Och sa visst också. Tja det har varit full rulle hela dagen menar jag ju förstås. Har varit på panduro och köpt en massa smått och gott inför mitt lilla projekt som nu har satts igång så nu är det en massa ... blandat med målarsaker som måste målas färdigt snarast. Men nu har jag slagit mig ner i soffan med min nya matmagasinet som dök ner i brevlådan idag. Kul kul så nu ska jag ta och bläddra lite och kolla om det är några bra recept jag kan göra till mitt julbord.


Du får också en allmenacka förv 2010.

Hej på er denna torsdag

Usch då vad trött jag är och ute bara blåser och regnar det. Blääää


Idag ska jag åka in till pandurohobby och köpa in lite olika färgers kartongpapper bla. Vad dom ska va till får ni se framöver. Lite hemlighetsmakeri till vidare hihi. Nu ska jag göra mig en cappuccino så jag piggnar till. Sen bär det av in mot jobbet och panduro. Thinge ling!

onsdag 25 november 2009

Mycket att stå i

Så då var det lillelördag igen då. Vad veckorna flyger iväg.

Med en månad kvar till jul så är det mycket att stå i här hemma. Mycket att måla fortfarande. Idag ska jag också åka in till hemtex och köpa julgardin och bordstabletter till julens alla frukostar,luncher och middagar som kommer i en fäldans fart framöver. Nu måste jag fortsatta måla har som sagt massor kvar att göra.



tisdag 24 november 2009

Blir full rulle idag igen

ImageChef.com - Custom comment codes for MySpace, Hi5, Friendster and more



Väntar på att min far ska dyka upp här. Kommer väl runt 10 snåret så då blir det kaffe, wienerbröd och en räkbaguette som jag varit nere och shoppat i konditoriet för en liten stund sen. Sen ska vi äta lunch på på en indisk restaurang som har jätte god buffe lunchtid.

måndag 23 november 2009

Tomteverkstaden är i full gång...

Sitter och målar som vanligt så det blir inte mycket tid över för annat just. Typ att blogga. Men här kommer i alla fall ett litet inlägg för er som har saknat mig hihi. Har snart målat färdigt en tomte med gran.

God eftermiddag

Måndag igen då, åh vad den har gått fort snart är ännu en dag slut. Vad tar dom vägen?

Nu har jag lasagne i ugnen som snart ska ätas här. Är vrålhugrig just nu. Snart kommer mannen hem från jobbet men innan dess ska jag dammsuga och diska här hemma.
zwani.com myspace graphic comments
Graphics for Monday Comments

söndag 22 november 2009

Bio

Usch då idag bara regnar det. Trist som bara den.

Ikväll ska vi på bio har bokat två biljetter till Twilight new moon. Ska bli roligt det var väldigt länge sedan jag var på bio. Blir inte så ofta nu för tiden. Nu ska jag gå in till min man och kolla om han vill hitta på något skoj. Har lite långtråkigt. Måste göra något.

lördag 21 november 2009

Matlagning och pepparkakor på G

Då var det lördag igen. Härligt härligt. Snart dags att börja med maten som idag blir cheddarsoppa till förätt och kryddiga köttbullar till varmrätt. Jag ska också ta och baka några gubbar, gummor, julbockar, hjärtan, nallar, julklockor, stjärnor m.m. Någon som kommit på vad jag dillar om? Inte så svårt eller hur? Pepparkakor är det så klart. Ett måste till första advent nästa helg. Så det är bara att lägga på ett kål nu. Ha en skön lördag!

fredag 20 november 2009

Hej!

Idag har jag varit inne i nordstan och köpt in några öl till helgen. Jag har precis ätit potatissallad och köttbullar. Nu sitter jag och njuter av en cappuccino och kollar på Hells kitchen. Och regnar gör det denna fredag me ute, ja det är klart det är ute hade ju varit lite knäppt om det hade regnat inne:) Gott i alla fall att jag slipper att gå ut mer idag. Brrrr!!!!

Ska snart ta en disk sen kommer mannen hem och då blir det myspys i soffan framför vår nya TV.

torsdag 19 november 2009

Full rulle

Här har jag och pappa varit i full gång hela dagen. Idag var vi på siba och köpte en ny TV och blue-ray spelare. Tidig julklapp från min snälla pappa. Tack så mycket pappa. Jag är super nöjd.
Gott att slippa vår klump till TV på 28 tum. Nu har jag fått en 40 tummare och har precis ställt in alla kanaler på rätt plats. Dom hamnar ju huller om buller när man gör en automatisk sökning. Men nu är allt nästan på sin plats ska jag säga har ett par kanaler är kvar att lägga in på sin rätta plats.

Bilden lånade jag från siba.se

onsdag 18 november 2009

Godmorgon på er...

Om en timma kommer min pappa upp till Göteborg och hälsar på oss. Vi ska inventera på jobbet sen ska pappa och jag åka hem och göra lite nytta. Han har med sig sin borrmaskin så vi ska sätta upp våra krokar i hallen som har lossnat. Har väldigt dåligt med förvaring i hallen så krokarna är efterlängtade. Nu ska jag dricka upp mitt is-te så jag vaknar och så ska jag kolla jobbets mail innan far min dyker upp här i lägenheten.

zwani.com myspace graphic comments

tisdag 17 november 2009

Tidningar


Jag sitter och kollar på halv åtta hos mig. Jag sitter också och bläddrar i mina nya tidningar jag köpt i pressbyrån. Jag köper aldrig Amelia men när julnummret kommer ut köper jag den varje år. Den är bra tycker jag. Mycket julpyssel, jultips och julrecept. Festen har jag aldrig köpt tidigare. Men det var väldigt många bra och intressanta recept nu är det bara att börja laga mat och göra julgodis från tidningen.

Godmorgon denna tisdag

Ute bara regnar det fast det borde snöa i November och här sitter jag klockan 5 på morgonen och funderar på varför jag inte kan sova. Nu ska jag faktiskt göra lite nytta, kan man inte sova kan man ju alltid plocka undan lite här i lägenheten. Städa så här dags på morgonen hör väl inte till min favoritsyssla. Men jag får skylla mig själv när jag inte kan somna in och drömma en massa härliga drömmar. Ha en underbar morgon!

zwani.com myspace graphic comments

måndag 16 november 2009

Pepparkaksdeg

Hej! Måndag igen då, vart sprang helgen iväg. Helgerna går alldeles fort fort.

Idag ska jag göra pepparkaksdeg. Det är ju ett måste att ha lite pepparkakor och lussekatter till första advent som är om två veckor. Mmmm vad sugen på pepparkakor jag blev nu. Nu ska jag in till min receptsamling och leta upp mitt favoritrecept på pepparkaksdeg. Ni ska få receptet sen. Jag rekommenderar er att testa mitt recept, jag har testat många recept men detta har blivit min favorit helt klart.

söndag 15 november 2009

Här är jag nyvaken och redo för dagen. Sov dåligt inatt så jag var uppe klockan 04.00. Så när jag väl somnade 08.20 så har jag sovit som en stock tills nu. Nu ska jag bara dricka en cappuccino sen ska jag iväg och jobba en stund.


Bilder från lisebergsjulmarknad som vi besökte igår.

lördag 14 november 2009

Jul på Liseberg


Idag ska jag och min på julmarknaden på Liseberg som hade invigning igår. Jag bli väldigt mysigt att få lite julstämmning. Mmmm jag längtar ska bli så skoj. Så bli det väl till och köpa lite Smålandskorv. Älskar denna korven. Smask smaskeli smask, gått att ha ikväll till en kall pilsner.

fredag 13 november 2009

Mina smörknivar

Nu är två smörknivar färdigmålade. Blev väldigt nöjd om jag får säga det själv. Så nu kan julen komma så jag får testa dom i smörpaketet.

Vatten?

Jag skulle diska upp men då hade jag inget vatten. Varför detta nu då. Har inte fått någon information av min hyresvärd att vattnet ska stängas av. Dåligt tycker jag. Men jag får väl se det från den positiva sidan jag slipper ju att diska. Men det hade varit gott att få undan berget av disk.
Ikväll ska jag göra tacos hoppas då vattnet kommit tillbaks för jag behöver min gryta som ligger i berget av disk. Annars får jag la hitta på något annat.

Jag ser det snöa...

...jag ser det snöa, det var väl roligt HURRA.

Ja så ligger det faktiskt till, det snöar i Göteborg idag.

Jag sitter på jobbet och äter en pasta carbonara. Mycket gott är det. Var väldigt hungrig. Nu ska jag äta färdigt sen ska jag jobba lite.

Fredag

Äntligen är det fredag igen. Härligt härligt! Nu är det bara att sätta sig ner och söka efter recept till kvällens middag. Vad ska man hitta tro? Ska kolla runt lite nu efter ett gott recept. Men ha en bra fredag!

Nu ska jag göra mig en cappuccino. Så hej då!



ImageChef.com - Custom comment codes for MySpace, Hi5, Friendster and more

torsdag 12 november 2009

Målar och målar mest hela dagen

Tomteverkstaden är i full gång här hemma. Jag målar och målar allt från porslinstomtar till smörknivar med tomtemotiv på.




Här två små snögubbar som är färdiga just nu i denna stund.

onsdag 11 november 2009

HEJSAN...

Sitter och målar några porslinstomtar och snögubbar till jul. Snögubbarna är färdiga så dom är bara att placera ut på något ställe där dom passar. Nu ska ta bussen till jobbet. Så jag hinner inte skriva mera nu. Men vi hörs senare. Ha de gott!

tisdag 10 november 2009

Julgardin

Nu snöar det GBG. Men det verkar vara blandat med regn så vi får se om det blir något vitt på marken. Jag är skeptisk eftersom det inte ligger någon snö nu på marken. Är precis hemkommen från Nordsatan. Jag har letat efter bordstabletter med julmotiv och en ny julgardin. Jag var på bla hemtex och där hittade jag både tabletter och en julgardin som jag ska köpa in om två veckor då är min lön inne på kontot mitt.

Här är julgardinen jag kommer att köpa på hemtex. Tänkte också köpa bordtabletter i samma mönster.

Godmorgon i stugorna

Måste ta en disk, tvätta och städa här hemma idag. Sen bär det av ut i kylan. Bara kyla, blåst och regn. Typiskt Göteborgsväder en typisk höstdag alltså.


ImageChef.com - Custom comment codes for MySpace, Hi5, Friendster and more

måndag 9 november 2009

Fotbollsgalan

Sitter här med min drömprins och kollar på fotbollsgalan. Vem tar hem guldbollen i år? Det är snart dags att dela ut denna utmärkelse till Sveriges bästa manliga spelare. Men först är det reklam. Men snart får vi svaret vi alla har väntat på som gillar fotboll. Caroline Seger tog hem diamantbollen. Nu kommer svaret det blir Zlatan ingen nyheten det var väl rätt väntat. Han tog hem sin fjärde guldboll. Inte dåligt bra jobbat Zlatan!

Nu ett medelande till Zlatan! Grattis Grattis. Hoppas du läser min blogg. Inte det nä men du får ändå ett stort grattis. GRATTIS GRATTIS...



Söta bakformar

Bloggen har varit vilande hela dagen. Har varit full rulle här idag. Har bla varit inne på lagerhouse och kollat runt. Letade efter små bakformar till bla julgodis. Och jag hittade jätte söta med hjärtan på. Så nu är det bara att sätta igång med julgodiset.

Söta eller hur?

söndag 8 november 2009

Jans julgodis

Vad sägs om ett recept på ett super gott julgodis. Jag gjorde dessa små läckerbitar igår. Har gjort dom en gång innan men dom hade en stryckande åtkomst så jag har gjort nya. Får säkert göra en sats till för dom är så goda så jag kan inte låta bli att vara där och norpa på dom.

ca 30 st
3 dl socker
50 g smör
2½ dl grädde
1 msk vaniljsocker
4 msk kakaopulver

Gör så här:
1. Blanda allt i en tjockbottnad kastrull. Låt koka sakta under omrörning tills smeten vid prov i kallt vatten är lagom hård. Då har smeten kokat "förbi" konsistensen för knäck och beter sig mest som en "grynig" men inte seg.
2. Häll upp massan på en plåt med bakplåtspapper. När den svalnat, skär den i fyrkantiga bitar.

Här är jag med ett sent inlägg som vanligt

Hej på er. Sitter och kopplar av med en kopp is-te. Ska idag bjuda er på ett supergott julgodis vi gjorde igår. Låg vaken flera timmar inatt och kunde inte sova. Var var john blund? Han kunde ju gott kommit och nattat mig. Jag var alldeles för trött för att orka mig upp ur sängen så där låg jag väntade på att jag skulle somna och drömma underbara drömmar. Men det tog tid ska ni veta.

Nu ska jag dricka upp mitt is-te sen ska jag iväg och jobba ett par timmar. Så ut i kylan är det som gäller snart. Fy kattsingen hade hellre suttit inne i varmen och gottat mig med en bra film och lite myspys. Men så är livet!


Glitter Words

lördag 7 november 2009

BakLördag...

Ska ta och baka lite nu. Jag ska slänga ihop en drömrulltårta, julgodis och parmesankex av överbliven parmesanost sen förra helgen då vi åt pasta carbonara. Ska försöka få in recepten sen också. Nu ska jag börja mitt lördagsbak.

Godförmiddag i stugorna...

Då var det äntligen lördag. Igår var jag inne i stan och traskade runt. Var då en sväng på lagerhouse och hittade måttsatser i lila. Ska väl kunna piffa upp mitt kök lite. Idag blir det nog till att hålla sig inomhus tror jag för det bara regnar och är svinkallt ute. Brrrr. Vill inte ut! Ska bara vara vara hemma och mysa min man. Thinge ling vi hörs!

fredag 6 november 2009

Gokväll då var det fredakväll igen. Gud vad veckorna rullar på men tyvärr går ju också helgerna alldeles för fort. Man borde vara ledig fredag me tycker jag.

Har köpt in till pizza. Så ikväll blir det pizza kväll ala Cissi. Ska bli riktigt gott till TV.n framåt kvällkvisten. Nu ska jag ta en tråkig disk blä. Men det måste göras tyvärr för inga har inte gjort ett dyft här hemma medans jag var iväg. Man skulle ha diskmaskin det hade varit gott. Men eftersom vi bor i hyrd lägenhet känns det meningslöst att sätta in en för skulle vi flytta nu inom en snar framtid så går den ju inte att ta mig sig tyvärr. Vill ju inte slänga pengarna i sjön. Nä hoppas på att få flytta snart. Hoppas hitta mitt radhus snart och då blir det flytt ska ni veta.



torsdag 5 november 2009

Tacopaj

Nu har jag ätit tacopaj. Gott gotteli gott gott. Så nu är jag mätt och belåten igen. Nu ska jag kolla på TV och vänta in min man som är på väg hem från jobbet.

Var är snön?

Nu ska jag ta bussen in till stan och sen ska jag iväg och jobba. På hemvägen ska jag svänga förbi hemmakväll för att lämna tre filmer så vi har hyrt. Men nu får vi inte ha dom längre.

Verkar som det snöar idag på många håll i Sverige. Jag vill me ha lite snö, varför kan det inte komma lite här med. Vad orättvist livet är tycker jag. Nu ska jag ut i blåsten och det fördömt kalla kylan.


Glitter Photos

Godmorgon...

Så var det ännu en tidig morgon och jag bara sitter och jäspar. Kunde sova men nu ska jag ändra på det. Ska gå till kojs igen och njuta av lite sömn i min sköna säng. Natti Natti!!!

Undra vad man ska hitta på idag? Igår var jag inne i stan, var på väg att köpa en cupcakes att hänga i julgranen som finns på Åhlens. Men jag köpte den aldrig. Men söt va den.

onsdag 4 november 2009

Försmak av julen


Har tjuvstartat julen lite för i söndags gjorde jag en julskinka eller helgskinka kanske man ska kalla den. För det känns lite tidigt för julskinka redan nu. Men god är den så nu ska jag göra mig en skinkmacka och bara njuta en stund. Sen bär det av ut i blåsvädret och kylan brrrrr.

måndag 2 november 2009

Hejsan svejsan

Usch vilken väder vi har idag. Bara en massa regn och åter regn. Trist har dragit mig för att gå men nu ska jag be ge mig ut i ruskvädret. Kunde inte sova inatt så jag gick och la mig klockan halv 4 så jag sov väldigt länge idag men det var gott som bara den. Som sagt nu ska jag ut i regnet. Ha en bra måndag alla där ute.


söndag 1 november 2009

Fotbolls söndag

Då var det dags att åka och jobba en stund innan det är dags att be ge sig till Olearys för att kolla på IFK-AIK. Måste ju se vem av lagen som tar guld i år. Spännande!

Nu ska jag dricka upp mitt is-te så jag kommer iväg någon gång.



Skriv ut