onsdag 30 september 2009

Hej och godförmiddag på er...

Solen skiner och skatorna kraxar ute. Jobbigt att lyssna på.

Ikväll kommer min kära mor på besök. Så nu ska jag bädda åt henne. Men ni får ha en så bra dag det bara går! Thinge Ling!!!!

tisdag 29 september 2009

Present

Väntar fortfarande på min leverans: Segt att den aldrig kan komma. Vill åka in till stan nu. Ska leta upp en födelsedagspresent till min kära far. För på Lördag firar vi både pappa och mig. Så då måste man ju köpa nåt. Men vad är en bra fråga till nån som har allt. För åka in och speja runt lite.

Är lite sugen på att köpa barnkläder me. Har kollat runt på nätet och där finns så mycket söt till en liten flicka. Vore kul att köpa något. Ja ja vi får se vad jag kommer hem med när dagen är slut:)

Damma, dammsuga, diska m.m står på mitt schema idag

Detta blir ett jättetrist inlägg. Varför ska jag skriva nåt överhuvudtaget. Ja ja nu får ni lite info jag väntar på leverans och har städat hela förmiddagen. För imorgon kommer min mamma på besök och det ska bli skoj. Ska bo hos oss tills på söndag så därför håller jag på att städa för glatta livet. Konstigt att man alltid sätter igång och städar bara när man ska få besök. Men det är ju så förjodat tråkigt så det är ju klart varje dag skulle aldrig jag i livet städa. Nu ska jag fortsätta! Ha de så gött!

Pasta med tomat, parmaskinka och kyckling

Hej vi börjar denna tisdag med ett gott recept vi gjorde i Lördags jag och Jörgen. Pasta går snabbt och slänga ihop. Billiga ingredienser eller varför inte lyxa till det med både grillad kyckling, parmaskinka och parmesan som vi gjorde. Kan bara meddela att detta recept blev en klar favorit hos oss. Fem stora stjärnor *****blir det här idag av fem möjliga.

Antal portioner: 4
Ingredienser:
0.5 st grillad kyckling
1 hg parmaskinka
5 st tomater
1 st gul lök, finhackad
2 msk tomatpuré
0.5 tärning kycklingbuljong
0.5 dl rapsolja
3 dl grädde
600 g pasta
1 st gul lök, finhackad
1 stk hackad timjan
2 msk strimlad persilja
salt och peppar
parmesan


Gör så här:
1. Fräs löken med tomatpurén och oljan, tillsätt strimlad parmaskinka.
2. Dela och skär bort kärnhusen på tomaterna, tärna ner köttet i tärningar och lägg ner dem i fräset och fräs runt dem i 2 minuter.
3. Tillsätt vätska och buljong, låt koka upp och smaksätt med salt och svartpeppar.
4. Koka pasta och under tiden fräs löken mjuk i olja, vänd i örter och pastan.
5. Lägg upp på tallrik med den plockade kycklingen, ringla lite sås över och ett par riv av parmesan.

måndag 28 september 2009

Ungsbakad lax med potatismos med parmesanost


Då kommer receptet jag lovade tidigare idag. Bon apetit!

Ingredienser:
Laxfile
paprika
lök
pepparmix
salt
socker

Gör så här:
Skär paprika och lök tunt.
Lägg paprika, lök, pepparmix, salt, socker på laxfilerna.
Lägg laxfilébitarna i en ugnsfast form. Skjuts i ugnen på 200 grader. I 15-20 minuter.


Potatismoset:
Potatis
parmesanost
mjölk
salt
svartpeppar

Romsåsen:
2 dl cremé fraiche
1 burk röd stenbitsrom (50gram)
½ finhackad rödlök
Flingsalt
Nymalen svartpeppar
Några droppar pressad citron

Gör så här :
Rör ihop samtliga ingredienser. Smaka av!
Citronen ger det lilla extra till denna såsen, men det får inte bli markant. Citronen ska bara ge lite syra! Supergod!! Smaklig måltid!

Hejsan hoppsan fallera...

Glitter Symbols - ImageChef.com

Nu ska här bloggas. Blev inget av det igår. Jag jobbade lite sen tittade jag och min man på fotboll hans lag Juventus spelade samtidigt som mitt lag spelade i damallsvenskan nämligen Umeå IK. Vi pendlade mellan kanalerna för typiskt nog spelade dom samtidigt. WHY??? Typiskt att allt ska gå samtidigt när det väl är nåt bra på TV.

Sen umgicks jag med min underbara man hela kvällen. Vi gjorde potatismos med parmesan i och till detta serverade vi ungsbakad lax och romsås. Receptet kommer under dagen. Så håll er till tåls. Men det var ruskigt gott så det gjorde vi bra:) Bra jobbet NorbergsTeme:)

lördag 26 september 2009

Godmorgon...

Kunde inte sova i morse. Vaknade redan 07.00 och det var störande för jag var så fördömt trött men kunde inte somna om. Började tänka på vad jag ska göra för kryddsmör nästa lördag. Jag fyller år om två veckor så på lördag ska mamma, pappa,bror med sambo och deras lilla flicka ska fira mig. Så då kommer vi att ha fondue. Det är ju så gott! Nu ska jag leta kryddsmör;)

Mu,Mu,Muuuuuuuuuuu








Cute Good morning Graphics

fredag 25 september 2009

Fredakväll

Nu har min man kommit hem och vi har satt oss i soffan med varsin kall öl. Ska bli gott. Trevlig fredaskväll på er. Skååååååååååååållllllllllll på er.

Myspys

Nu har jag varit inne i stan en sväng och varit på systembolaget och köpte in lite öl. Det är ju fredakväll snart och då får man unna sig en kall pilsner till TV:n. I kylen har vi också ett gott vitt vin som stått ett tag och blivit riktigt kallt, det ska vi ha ikväll till lite färska räkor, chiliaioli, limeaioli och vitlöksbröd. Kan inte bli mycket bättre än så. Nu får jag bara vänta tills min älskling kommer hem från jobbet så vi kan sätta oss och bara njuta av god mat och dryck och självklart av varandra. Myspys i soffan alltså. Mmmm!!! Det är livet det!

Fredagen är äntligen här

Fredag Fredag så härligt det är med Fredag. Visst är Fredagarna nåt utöver det vanliga? Så då blir det dags att planera fredagens middag nu då. Fredagsmys i soffan med världens underbaraste man. Kolla på TV äta och dricka gott kan det bli bättre? Svar NEJ! Nu måste jag leta recept till kvällens middag. Men ha de så bra! Kram








torsdag 24 september 2009

Snabbmat


Idag var lat och köpte grillade kamben och pommes strips och åt till lunch. Orkade inte stå vid spisen och greja. Smidigt och gott!

Hejsan svejsan!

Igårkväll var vi och kollade på Gais på Olearys. Bra match och Gais vann efter att Hammarbyfans tände bengaliskaeldar och satte igång att bråka på läktaren så domaren avbröt matchen 10 minuter. Men sen vann Gais rättvist.

Idag ska jag in till stan och köpa mig en ny liten almanacka för förra har gått ut. Funderar på om jag ska dra in till stan nu. Tråkigt att sitta hemma och uggla. Gör nog så. Bye Bye!!!


Myspace Comments, Funny Comment Codes, Animations, Comment Glitters, Glitter Graphic s, Pictures, Graphics for your myspace profile and myspace comments at superhotfile .com



onsdag 23 september 2009

Ola-med låten SOS

Jag diggar denna låten med Ola. Har lyssnat på den nästan hela dagen och har nu fått den på hjärnan. I sending you a SOS...


Hej alla där ute...

LilleLördag idag då igen. Vad dagarna går fort. Vart tar dom vägen igentligen?

Morgonen och förmiddagen har varit lugn och skön. Jehovas vittne ringde på porttelefonen och började rabbla på. Skylde på att jag hade mycket med mitt jobb att göra och att jag inte är intresserad. Och då slutade hon att prata och gick sin väg. Det är inget jag är intresserad av.

Nu ska jag göra lite nytta och svara lite på mail och tvätta lite.







Happy onsdag graphics








tisdag 22 september 2009

TV-kväll

Nu har jag kollat på på superstars och kändisdjungeln med min man. Jag måste bara skriva att jag har retat mig lite på Inger Nilsson som spelade Pippi Lånstrump i unga år. Hon har bara klagat och man kan inte ta upp Pippi för då blir hon sur. Löjligt som bara den. Det får hon väl ta. Det är ju det hon är känd för. Men idag gjorde hon bra ifrån sig när hon åt tunga, skorpinjon och kokt råtta. Tufft det hade inte jag ätit. Själv har jag ätit chips med dip mycket godare. Nu börjar snart Heroes men det får jag kolla på själv för det gillar inte min man. Lite synd för vi kunde fortsatt att mysa i soffan och framför TV:n. Men jag älskar heroes. Super duper bra serie. Kan inte missas.Men nu ska jag kolla in hells kitchen först.

TV?

Hej! Nu sitter jag och glor på TV.n. Ska nu ta och äta en halv grapefrukt. Ska bli gott. Undra om det är nått bra på TV ikväll. Kändisdjungeln är det iallafall och det ska jag se med min man. Får kolla TVtidningen sedan nu ska jag äta min grape. Hej då!!!

Pengar någon? :)

Jag vill flytta NU. Är så forjodat trött på min lilla lägenhet. Konka tunga varor tre spiral trappor upp varje dag. Usch jag orkar inte mer. Trångt och jäkligt har jag. Jag vill ha ett hus. Har precis varit inne på GP hemsida och kollat in husen som kommit in och ett så fint radhus där fanns. Hit vill jag flytta. Någon där ute i vårt avlånga land som kan ge mig lite pengar? Skulle behöva ca 400.000 kr. Någon som vill ge mig det? Inte de nä, det var ju synd. Man skulle va miljonär då hade jag flytt min lägenhet direkt för här går man snart under.





Då var tisdagen här...

Tisdag igen då. Bara fyra dagar kvar så är det fredakväll igen. Härligt. Idag blåser det så ini bomben så jag tror jag ska blåsa bort. Lunchen igår med min vän var jätte trevlig vi pratade en massa gamla minnen. Så nu ska vi fortsätta att hålla kontakten har vi bestämt. Nu måste jag börja städa här hemma trist men det måste göras.

zwani.com myspace graphic comments

måndag 21 september 2009

Lunchtime strax

Ska typ om 5 minuter åka in till stan och äta lunch med en kompis som jag inte träffat på 12 år. Ska bli roligt och träffas igen efter så många år. Nu måste jag faktiskt sticka. Men vi hörs!

lördag 19 september 2009

Arsenal och pokerkväll


Nyvaken och sitter och kollar på film. Mer exakt snow buddies. Ja jag vet igen. Men den är så himla bra.
Dricker is-te för att piggna till. Idag ska vi iväg till en kompis och spela poker ikväll. Ska bli mycket skoj och se om vi kan tjäna ihop lite kosing. Men till dess ska vi kolla på fotboll mitt favoritlag Arsenal spelar nämligen idag kl. 16.00. Så eftersom vi inte har canal + kanalena ska vi åka till vår polare tidigare. Min pappa och lillebror är i London och ska se matchen live dom lyckostana.

fredag 18 september 2009

Kycklinggryta med stark curry

Idag är knappert i min kassa helgen innan lönning. Så idag blir det billig mat med grillad kyckling och currysås. Få ingredienser och gott ändå hoppas jag det är ett nytt recept som aldrig testats av mig innan. Men det lätt smarrigt. Vad tror ni?


ImageChef.com - Custom comment codes for MySpace, Hi5, Friendster and more


Gör så här:

1. Skär kycklingen i skinn - och benfria bitar. Sätt ris på kokning.
2. Fräs curryn på rätt svag värme i matfettet i en kastrull. Rör ut mjölet klimpfritt i curryfettet och vispa i buljongen, lite i taget.
3. Koka såsen några minuter. Rör ihop äggula och grädde och vispa ner i såsen, som nu inte får koka. Då skär den sig.
4. Blanda kycklingbitarna i den heta såsen och servera direkt med kokt ris och vitt lantbröd.







Man letar och letar

Jag letar och letar efter recept. Men gud vad svårt det är att bestämma sig för vad man ska laga när man hittar så många goda recept. Men nu tror jag att jag har bestämt mig;) Men det tog sin lilla tid. Det finns ju så otroligt mycket gott att göra. Men ikväll blir det iallafall kycklinggryta med stark curry. Lätt inte så dumt faktiskt. Så nu är det klart. Nu ska jag bara ta en disk så man kommer fram ute i köket tills det att det är dags att börja med maten.


ImageChef.com - Custom comment codes for MySpace, Hi5, Friendster and more

Fredag

Oj då det är fredag redan vad gott det är. Solen skiner det kan inte va bättre. Gais vann med 4-0 igår så min man var superglad. Idag blir det en sväng om till systemet för att handla lite öl till kvällen och sen blir det Ica för att något måste vi ju ha att äta till kvällen också. Men vad det blir är frågan får ta och börja kolla på det nu. Ha de gott alla där ute!


zwani.com myspace graphic comments

torsdag 17 september 2009

Fotbollskväll

Ikväll vid 7 tiden blir det fotboll. Min mans lag Gais spelar ikväll. Så då får ni hålla tummarna på att dom gör många mål för då blir kvällen lyckad och han blir glad. Ska nog ta och äta en bit också. Kanske mozarellasticks med världens bästa dipsås nämligen chili con queso ( Jag kallar den cheddardip för det hette den förut) Får passa på när man hamnar på Olearys. Min favorit restaurang dom har allt sport, bra mat och bra service och jätte bra personal. Vad ska ni göra ikväll?

Torsdag

Goförmiddag på alla där ute i solen eller regn och rusk vad ni nu har för väder.
Här skiner iallafall solen idag. Men har inte varit ute ännu så det kan ju vara kallt som igår men det ser gött ut. Jag har sovit tills nu sov så fruktansvärt dåligt inatt så jag fick ta mig en liten sovmorgon idag och det var gött som alltid. Sova är bäst när man väl sover. Jag sover ofta länge Jag älskar min säng. Sova sova säng säng!!!!


ImageChef.com - Custom comment codes for MySpace, Hi5, Friendster and more

onsdag 16 september 2009

Taco taco

Till middag ikväll blir det tacos. Skulle egentligen gjort biff stroganoff med rostbiff men rostbiffen var slut. Och då tänkte jag att det få va helt enkelt. Så apropå enkelt tacos fick det bli istället. Men det är gott det me. Tänkte göra en liten ny variant idag som jag funderade ut nere på Ica. Inte så avancerad men det kan nog bli gott hoppas jag:).Tacos mitt i veckan förvandlas till Onsdagsmys istället för Fredagsmys. Stämmer det föresten att dom flesta har tacos på Fredagar? Visst det är ju enkelt och smidigt att slänga ihop efter en lång arbetsvecka då man är som tröttast och inte orkar och stå framför spisen hela kvällen. Då är det smidigt med tacos som man smäller ihop i ett nafs. Sen kan man slå sig ner framför TV:N och bara koppla av med taco taco och en kall öl. Inte alls dumt!

Ingredienser:
400 g nötfärs
smör
1 påse tacokrydda
1 paprika
1 burk majs
cocktailtomat
ost
Egen hemmagjord ketchup eller salsa (jag tänkte testa med ketchup)
Tacochips

Gör så här:
1. Bre ut tacoschips i en gratängform. Häll på ketchup eller salsa.
2. Strö över riven ost. Mycket ska det va.
3. In i ugnen till osten har smällt på 225 grader.
4. Smält lite smör i en gryta. Bryn till köttfärsen.
5. Rör i tacokryddan.
6. Skär paprikan. Lägg paprikan i en skål.
7. Häll upp majsen i en skål.
8. Lägg tomaterna i en skål

Så var det klart att hugga in.

Städdag

Det har inte blivit något inlägg ännu idag pga att jag har bara städat och varit så tråkig. Tycker inte det är så kul att skriva ett helt inlägg om. Men jag lever iallafall som ni nu får ett tecken på.

Idag skiner solen men gud vad mycket kallare det är än igår. Så det är en bra städ resonerade jag. Nu ska jag gå och plocka in tvätten i torktummlaren och slänga in en ny.

tisdag 15 september 2009

Knäppjök

ImageChef Custom Images

Idag är det rena rama sommaren ute. Inte dåligt mitt i September. Jag slog mig ner ute på balkongen med min bloggdator. Men solen skiner så starkt så jag såg inte vad jag gjorde på skärmen. Tryckte bara fel helatiden. Då gav jag upp gick in och hämtade en handuk och satte över datan och huvudet. Känner mig lite knäpp men jag ser skärmen åtminstone. Undra vad mina grannar tänker när dom tittar ut på sina balkonger? Vad är det för knäppjök som sitter med en blå handduk på huvudet hihi. Vad gör människan? Frågorna kan nog bli många. Men mina grannar är inte ofta ute så de får tänka vad sjutton dom vill. Jag bryr mig inte. Nu ska jag dricka upp min islatte innan den börjar bli varm. Ha en bra eftermiddag och kväll i solen för det ska jag ha.

Patrick Swayzes är död

Nu har ännu en kändis gått bort alldeles för tidigt. Verkligen sorgligt...


NEW YORK. Patrick Swayzes kamp mot cancern är över.
Den världsberömde filmstjärnan dog i går, 57 år gammal.
– Han avled stilla omgiven av sin familj, meddelade en talesman tidigt i morse.
Gå in på denna länken och du kommer till aftonbladets inlägg.
Tråkigt att en så ung person ska ha gott bort. Tänk vad mycket bra filmer han gjort. Dirty Dansing blev ju megastor, och vilken film sen den är ju så asbra. Och inte tala om filmen Ghost som blev en av mina stora favoriter. Nord och Syd slog egenom på Tv apparaterna som ett blixt nedslag som man bara inte fick missa att kolla på. + att han gjort många andra jätte bra filmer speciellt på ljuva 80-talet då han gjorde enormt många bra filmer.

Lite information om Patrick hämtat från han oficiella fanclub. Så här kan ni gå in om ni vill läsa mera om Patrick Swayze.

NAMN:
Patrick Wayne Swayze

FÖDD: 18 augusti 1952 i Houston, Texas, USA
Har två bröder och en syster(Hans mamma Patsy Swayze är en väl känd koreograf av bland andra; Urban Cowboy, Thelma och Louise och Letters from a Killer)

Datum för vigsel:
12 juni 1975 med Lisa Niemi

UTBILDNING:
St Rose of Lima Catholic School, HoustonEkskog Elementary SchoolBlack Junior HighWaltrip High SchoolSan Jacinto College, HoustonDansskola AV BOLAG: Houston Jazz Ballet CompanyHarkness Ballet Theater School, New YorkJoffrey Ballet CompanyEliot Feld Ballet Company

Dansskola AV BOLAG: Houston Jazz Ballet CompanyHarkness Ballet Theater School, New YorkJoffrey Ballet CompanyEliot Feld Ballet Company

GodMorgon alla där ute i stugorna...

Det fina vädret fortsätter även idag ser det ut som. Härligt härligt...

Idag är det Tisdag ja ha vad ska man hitta på idag då tro? Får fundera vidare på det. Nu ska jag börja med att vakna till liv, sitter bara här och gäspar och gäspar. God natt tänkte säga men jag ska inte gå till kojs igen. Jag ska däremot ta mig ett glas is-te och slå mig ner ute på balkongen.

Men ni får ha de så gött!




måndag 14 september 2009

Balkongmys


Har slagit mer ner ute på balkongen för att njuta av solstrålarna. Det är riktigt sommar väder idag ju. Så gott.Snart kommer min man hem och då behöver jag inte sitta ute själv. Har gjort mig lite is-te och bunkrat upp med lite tidningar så nu ska jag bara luta mig tillbaks och mysa i varmen.

Snow buddies

Hej ni som läst min blogg dom senaste dagarna vet att jag har köpt en film nämligen Snow buddies. Jag har redan sett den tre gånger hihi. Dom är bara för gulliga valparna i denna film.


Ramsor

Jag satt här tänkte på några ramsor jag hörde när jag var liten. Jag hittade några av dom och här har ni dom.

Baka, baka, liten kaka
Rulla, rulla, liten bulla
Mjöla den
Picka den
och så skjuts in i ugnen!
Beskrivning:Baka på barnets mage. Knåda lite först. Rulla runt. Ta lätt, lätt när du mjölar. Picka med fingrarna. Lyft upp barnet när du skjutsar in det i ugnen.
Beskrivning:Baka på barnets mage. Knåda lite först. Rulla runt. Ta lätt, lätt när du mjölar. Picka med fingrarna. Lyft upp barnet när du skjutsar in det i ugnen.

En hungrig mus kom ut ur sitt hus ( "Gå" med ett finger över golvet eller barnets kropp ).
och såg efter mat, i kopp och fat. ( "Leta" med fingret) .
Om jag letar och letar, natt som dag ( "Leta" vidare).
så hittar jag väl en munsbit, jag.
En liten bit här, och en liten bit här...( "Leta" och killa samtidigt, på flera olika ställen).
Det räcker för mig som liten är.

Det kommer en mus som vill bygga hus.
Inte där men häär....

Kisse smyger lätt på tå,
stora björnen klampar så,
Liten kyckling hoppar så,
snälla kossor sakta gå.

Lilla Kurre hoppar på lätta fötter
ifrån gren till gren för att plocka nötter.
Han plockar mer och mer,men så snubblar han och ramlar ner.
Nötterna ramlar plupp, plupp, plupp,
kom ropar Kurre, hjälp mig plocka upp.

LunchTime

Det fina vädret fortsätter. Det är så gott med lite sol som strålar på en. Ska ut på balkongen och sätta mig med min lilla bloggdator tror jag. Kan ju inte sitta inomhus när det är så gott ute. Nu ska jag ut i köket och varma upp lite cheddarsoppa som jag har haft länge i frysen. Får bli min lunch idag. Ska nog ner till Ica först föresten för att köpa in nåt ljust gott bröd att ha till. Så nu rusar jag men vi hörs.

söndag 13 september 2009

Mild Indisk kyckling

Hej idag är det söndag och det verkar bli en bra dag. Solen strålar och det är riktigt härligt väder ute. Igår hade jag och Jörgen Indiskmyslördag. Vi gjorde detta receptet igårkväll.

Antal portioner: 4
Ingredienser:

4 kycklingfiléer
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk röd chilipeppar
1 tsk ingefära
1 tsk malen svart spiskummin
1 finstött kanelstång
1 tsk salt
3 1/2 dl vatten
3 msk matolja
4 dl vispgrädde

Gör så här:
1. Tärna kycklingfiléerna i bitar, ca 2 cm. Skala och hacka den gula löken och skala vitlöken. Lägg kyckling, lök, vitlök, chilipeppar, ingefära, spiskummin, kanelstång, salt och vatten i en kastrull och koka i 10 minuter.
2. Tillsätt oljan och låt puttra tills oljan flyter upp och har skiljt sig från kryddorna. Skumma av så mycket olja som möjligt.
3. Tillsätt grädde och koka 5 minuter till, kontrollera att kycklingköttet är tillagat rakt igenom. Servera med ris och naanbröd.

lördag 12 september 2009

Gaisramsor

Min man är Gaisare och just nu spelar dom. Och för er som inte vet så har Gais ett par ramsor som dom sjunger på läktaren om och om igen. Dom populäraste är dessa och det är dom jag kan.

GÅRDAKVARNEN
(Mel: Gamle Svarten)
Gårdakvarnen som maler ner på planen
ja, då blir det grönsvart måål
o vi på ståplats säger skåål
Gårdakvarnen mal igen.

GRÖNSVART
(Ramsa)
Grönsvart (klapp, klapp, klapp)
(upprepas)

Du gröna
(Mel:Nationalsången)
Du gröna, du svarta
du härliga GAIS
vi älskar er överallt på jorden
för vi spelar fotboll
men det gör inte dom
och vi skall stötta er i med-och motgångja
vi skall stötta er i med-och motgång

G G G
(Mel:Jesus Christ superstar)
G G GA A A I I I S S S
Heja GAIS

GAIS
(Mel:Ramsa)
GGGAAAIIISSS
GAIS, GAIS, GAIS

Här har ni om ni vill hjälpa Gais till seger just nu står det 1-1 och min man är glad men han blir ännu glaaaaaaaaaaddddddareeeeeeee om Gais gör ett ledningsmål. Så håll tummarna i andra halvlek för nu är det halvlek. Bra spel från Gais faktiskt.

Dags för fotboll

Nu har jag fått avbryta min film. För det är dags att kolla på fotboll. Elfsborg- Gais visas på en kanal som vi kan se hemmifrån som omväxlings skull. Så nu sitter jag och kollar in fotboll och dricker en kall Mariestads (öl) Gott gott gotteli gott gott!!!!




Customized Soccer Jersey - ImageChef.com

Snow Buddies


Nu ska ni få ett filmtips. Jörgen hittade denna nere på Ica medans jag sprang runt och plockade ner varor i matkorgen. Så han köpte den åt. Jag har länge velat ha denna och nu har jag den. Valparna är bara så gulliga. Nu börjar filmen så jag måste nog ta och avsluta. Men se den antingen med din respektive eller varför inte med barn eller barnbarnen. Inget slår en riktigt bra familjefilm med djur. I löw!!!

Hej på er denna soliga dag, läget?

Gött med Lördag. Gött att veta att man inte måste jobba denna helg. Jag är nyvaken har precis vaknat och sitter nu framför dumburken och kollar på en dvd Alvin och gänget. En mycket kul film med jordekkorror som pratar och dansar. En av mina favorit filmer. Nu ska jag kolla dagens meny. Funderar på att göra förätt och varmrätt eller varmrätt efterrätt. Vad tycker ni? Vi gör nästan alltid förätt och varmrätt vi gillar det bäst. Det känns lite lyxigare och så är det mysigare att äta.

JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes

fredag 11 september 2009

Fredag hipp hipp hurra

Då var det fredag igen och solen skiner gött säger jag bara. Undra vad man ska göra idag? Ut och sätta mig i solen kanske. Det vore ju inte så dumt:) Nu ska jag gå och se vad jag ska äta idag. Ska bläddra lite i mina nya mattidningar. Kanske det finns nåt gott där som jag kan slänga ihop.
Gårdagens middag bestod av potatisgratäng, kryddsmör och en marinerad entrecote. Jag marinerade med lite soja,grillkrydda, salt och svartpeppar. Och det var riktigt gott ska ni veta. Det skulle jag kunna tänka mig ikväll me;) Men det får bli nåt billigare idag:)

torsdag 10 september 2009

Hej och godkväll

Nu ska jag gå och ta en disk. Sen ska jag göra lite mat med min man. Det blir mysigt. Men nu ska jag diska. Tråkigt men det måste göras annars får vi inte plats och göra maten.

Usla

Vilken usel match Sverige gjorde igår. Vi skulle gjort minst 3 mål mot Malta. Dåligt dåligt. Okej gott att vi vann men det var dåligt att dom inte gjorde ett par egna mål att vi vann på ett självmål. Mycket dåligt men bra att vi vann iallafall. Borde varit plockpotatis för oss men icke se nicke.

Ja ja till något helt annat.Idag skiner solen och det är en mycket fin dag. Ska snart bege mig ut i solskenet och njuta. Men först ska jag nog göra mig lite is-te känner mig lite trött.



ImageChef.com - Custom comment codes for MySpace, Hi5, Friendster and more

onsdag 9 september 2009

Lyx

Idag har jag haft en mysig dag inne stan med min far. Vi har varit inne i saluhallen och jag har fått en massa gott av min far. Bla har jag fått 2 st entrecote, kryddsmör smaksatt med persilja och dragon och potatisgratäng att bara varma i ugnen. Enkelt och smidigt. Vi fick också ett par fina ostar. Imorgon blir det färsk pasta för min del med en fyllning på ruccola,vitlök och ricotta till detta blir det en supergod tomatsås och kanske något annat köttigt till detta. Men det är imorgon idag blir det som sagt entrecote. Här blir det lyx en onsdag kväll. Men det är vi värda efter helgens jobb.

2 st röda fina viner har jag också fått. Passar bra till osten. Mmmm det vattnas i munnen.

Vi har varit på Palace och ätit lunch. Kanon gott. Jag åt pasta och till efterrätt blev det en creme brule och en cappuccino. Så det har inte gått någon nöd på mig idag inte.

Ikväll blir det också att heja på Sverige och hoppas på att vi gör många mål. Nu måste jag sticka ut igen. Ska träffa min man och en kompis en stund.

GodMorgon i stugorna

Om 45 minuter ska jag åka in med bussen till stan och träffa min kära far som idag kommer upp till Göteborg. Han fyller år idag och den ville han fira med sin dotter. Vi ska börja med att ta oss en rejäl frukost så vi orkar med dagen. Sen ska vi till systemet pappa ska köpa ett par riktigt fina viner. Vi ska också till en tidningsaffär som har det mesta inom just tidningar. Kanske hittar jag någon bra tidning jag kan bläddra i till kvällen. Vi ska också äta lunch på stan när vi börjar bli sugna. Sist men inte minst vi ska till saluhallen. Här är underbart att gå och känna alla dofter i luften.

Nu ska jag göra mig iordning. Ha de gott!

JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes

tisdag 8 september 2009

Idol


Nedräkningen har börjat. Snart är det dags.Ikväll börjar nämligen Idol. Måste ju bara ses. Är kul att se alla idioter som gör bort sig totalt och inte kan sjunga för ett öre. Jag är ingen sångfågel men jag älskar att sjunga men skulle aldrig ställa upp i TV då hade jag skämt ut mig totalt. Men nog om mig. Så detta får inte missas kan ju också dyka upp någon riktigt bra artist som man sen kan lyssna på när man städar. För när jag städar sätter jag alltid på en bra cd det blir roligare. Eller hur? Nu ska jag gå till kylen och hämta en kall och go latte. Thinge Ling. Bilden har lilla jag lånat från TV4 hemsida. Så sätt nu på TV4 om 10 minuter för då kör det igång. Vill ni se Per Morberg laga mat så visas det på TV4 just nu i denna stund.

LunchTime?

Nu är det dags för lunch. Börjar bli lite smått hungrig men tyvärr kan jag inte gå ut och köpa lunch eftersom jag måste vänta in en viktig leverans. Så det är la bara att hålla sig till tåls. Hoppas den kommer snart för nu vill jag ut. Blir nog en liten sväng in till stan också lite senare under dagen. Tänkte bara gå runt och kolla lite i affärer och se att dom står kvar;) Var länge sedan jag bara gick och myste i affärer. Men det blir bara att kolla för jag har inte mycket pengar att shoppa för tyvärr. Skulle behöva ett par nya byxor och en ny klocka. Klockan är så fördömt ut sliten. Ja ja vi får se vad som händer först måste leveransen dyka upp här och jag ska hänga upp lite tvätt.




måndag 7 september 2009

Tinas cookalong

Nu kollar jag på Tinas cookalong. Tina ska tydligen laga en trerätters meny på bara en timma och med sig i programmet har hon också en känd artist. Missar ni detta program så har ni 9 andra direktsända program att boka in i TV soffan. Ikväll utmanas Tina av 3 kända artister bla Bert Karlsson. Tina vann över Berts pannkakor. En jury testade Tinas och Berts pannkakor och Tina slog Skara Bert med 3-0. Nu ska jag fortsätta att kolla på programmet. Bilden är lånad från TV 4 hemsida.

Måndag är här...

Hej!
Måndag igen då. Vart tog min helg vägen? Min man jobbade hela lördagen och jag hjälpte till hela söndagen. Så helgen försvann i ett nafs. Nästa helg ska jag inte jobba bara ta det lugnt och njuta och göra något skoj. Sov länge idag för jag var så förjodat trött i morse så jag somnade om. Det var gott ska ni veta. Drömde många underbara drömmar. Nu ska jag dricka upp mitt is-te sen måste jag till jobbet en liten sväng idag igen.




söndag 6 september 2009

Jobb söndag

Här kommer jag med ett litet och tråkigt inlägg. Jag är på jobbet och har gått igenom lagret sen har jag hjälpt min man med bokföringen. Har bara skrivit en massa siffror. Trist som bara den. Tur att man inte jobbar med ekonomi det verkar så väldans tråkigt. Så ja här har ni mig och jag slänger in ett inlägg bara så ni vet att jag lever:)

Har inte något mer att skriva för tillfället, som sagt jobb en söndag ska jag inte plåga er med. Vi hörs igen när jag har något roligare att skriva om. Hej Då!!!!



lördag 5 september 2009

Chilidressing

Till mina hamburgare blir det också en chilidressing för att piffa upp dom ännu lite till. Vad tror ni om detta? Jag tror det blir kanon. Kan väl inte bli bättre med eget hamburgerbröd, hemmagjorda hamburgare, egen ketchup och dressing. Mums filibabban det vattnas i munnen på mig. Nu måste jag gå och skriva en inköpslista. Bilder på allt kommer inom kort.

1 msk majonnäs
½ dl creme fraiche
1 krm salt
2-3 msk chilisås

Gör så här:
Rör ihop alla ingredienser. Ställ kallt tills det är dags och göra hamburgarna.

Hembakta Hamburgerbröd

Varför köpa hamburgerbröd som bara är en massa luft i. Jag ska baka mina själv och här kommer receptet.

Antal portioner: 24
Ingredienser:
25 g jäst
5 dl mjölk och vatten blandat
1/2 msk salt
1/2 dl strösocker
12-13 dl vetemjöl
sesamfrö

Gör så här:
1. Sätt ugnen 250°. Ljumma degvätskan till fingervärme. Smula jästen i degbunken och rör ut den innan resten tillsätts.
2. Arbeta in salt, socker och så mycket vetemjöl att det blir en smidig deg som inte kladdar. Jäs den övertäckt en dryg halvtimme.
3. Arbeta degen på bakbordet, dela den i två delar och rulla ut längder som skärs i 12 bitar vardera. Rulla runda bullar, doppa ovansidan i ett fat med sesamfrö och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa ca 50 min.
4. Grädda bröden på mittfalsen tills de har fin färg, 6-8 min.

Hamburgare med sting

Hej på er denna lördagseftermiddag. Gubben är och jobbar lite kommer väl snart hem så man kan börja med maten. Detta är en hamburgare för dig som gillar hamburgare med mycket smak. Hemmagjorda hamburgare är ju super gott och man har mycket mer koll på vad man stoppar i sig än om man går till tex Ica som jag mest handlar på… Hemmagjorda ÄR godast!!! Så till mitt recept då som skiljer sig från de klassiska hamburgare recepten! I de vanligaste hamburgarrecepten man gör själv hemma så är det oftast bara nötkött, salt & peppar i recepten! Det känns lite tråkigt tycker jag! Så jag blandar i lite fler goda kryddor som jag älskar.

Antal portioner: 4
Ingredienser:
600 g köttfärs
1/2 tsk kinesisk soja
1 tsk chilipulver
1 tsk grillkrydda
1 krm dragon

Till servering:
4 stora hamburgerbröd
4 stora sallatsblad
chilidressing
ketchup
tomat
röd eller gul lök
ost

Gör så här
1. Lägg köttfärsen i en stor bunke. Tillsätt övriga ingredienser soja, chilipulver, grillgrydda och dragon i köttfärsen. Pressa i vitlöken i köttfärsen. Rör om ordentligt så att kryddorna blir väl inblandade. Forma fyra stora, tunna hamburgare.
2. Skala och skiva löken. Grilla/stek hamburgarna tills du ser köttsaft pressas upp på ovansidan. Då är det dags att vända hamburgaren och steka andra sidan. Mot slutet lägg på en ostskiva.
3. Dela på hamburgerbröden och värm i ugnen eller mikron. Lägg upp under- och ovandelarna med insidan uppåt. Fördela sallatsbladen och chilidressingen på underdelarna. På ovandelarna klickar du på ketchup samt tomat gul och röd lök.
4. Lägg ihop hamburgarna med köttet inuti brödet.

fredag 4 september 2009

Yakitorispett och vitlöksbröd

Nu har jag varit ute i busvädret. Gott att vara hemma igen. Till kvällen tänkte jag grilla till några kycklingspett. Enkelt och smidigt. Jag hade ett par kycklingfilér i frysen som legat ett tag så jag tänkte jag måste göra något med dom. Oså blev det små kycklingspett som nu ligger och gottar till sig i en marinad nämligen färdig yakitori sås från Ica. Till dessa tänkte jag servera kroketter och vitlöksbröd. Idag fick det bli lite vad som fanns hemma.

Så här gör jag mina vitlöksbröd;

1 bagutte
mjukt smör
vitlök
persilja

Gör så här;
Skär upp baguetten. Skala vitlöken och hacka persiljan grovt. Blanda smör,vitlök och persilja. Bre på smöret på bagutterna. Och skjuts in i ugnen på grill och högsta temperatur. Ta ut dom när dom blivit gyllenbruna. Och njut sen av ett ljuvlig vitlöksbröd.


Här ligger spetten och gottar till sig, tills det är dags att lägga dom på grillen. Jag blir hungrig av att bara se dom. Ska bli mumsigt om några timmar.

Äntligen Fredag!

Nu är det äntligen Fredag. Gud va gott det är med ett par dagars ledighet framför sig.

Det var väldans vad det blåser ute idag. Det dånar i hela lägenheten. Ruggigt att gå utanför dörren idag brrrrr. Önska jag kunde hålla mig inomhus, men jag måste nog tyvärr ut i kylan för att köpa in lite mat till kvällen. Vad ska jag hitta på tro? Får fundera vidare på det en stund innan jag beger mig ut. Är nog en klok ide att vänta lite med att gå ut för nu kommer en rejäl regnskur också brrrrr.

Nu ska jag dricka mitt is-te och göra lite nytta här hemma. Men ni får ha de så gott. Så hörs vi!


ImageChef.com - Custom comment codes for MySpace, Hi5, Friendster and more


torsdag 3 september 2009

Bök bök

Jag skulle ta mig en dusch tidigare idag. Och det var inte det lättaste ska jag meddela med en stukad hand. Tvätta håret med en hand var bökigt ska jag bara säga er. Det tog dubbelt så lång tid att bli klar. Den är ändå bättre idag men den ömar fortfarande lite granna. Håll tummarna att det snart går över.

Sitter på jobbet och väntar på att min man ska ringa mig. Vi ska åka in till stan och träffa en polare och snacka lite. Känner för en kram just nu. Får krama min älskling när vi kommer hem :)

zwani.com myspace graphic comments

Smyckeskrinet

Idag är det supertrist väder. Har inte hänt så mycket denna torsdag. Men nu kom jag på att jag glömt visa er smyckeskrinet jag gjorde som doppresent till brorsdotter. Vill ni se skrinet? Här kommer det iallafall.


onsdag 2 september 2009

Tacos idag...

Gud vad kvavt det är ute idag. Man är ju alldeles svettig när man kommer innanför dörren.

Idag står tacos på menyn till kvällen. Tänkte ta och fixa till det nu. Jag är svinhungrig just nu. Så jag får nog avsluta mitt inlägg just här och nu.


tisdag 1 september 2009

Hej och aj...

Min handled fortätter att plåga mig. Måste gå ner till apoteket och köpa ett riktigt bandage. Hade inte något riktigt bra hemma. Men jag har sovit med handen högt och med dåligt bandage inatt och sovit jätte dåligt. Men nästa natt ska jag sova bättre hoppas jag.

Idag är det riktigt gott väder. Solsken hoppas nu den håller i sig i några dagar till.

Funderar på vad jag ska äta idag. Inget som måste skäras för det tycker inte handen om. Får annars ta något enkelt nu och köpa nåt till kvällen och Jörgen får skära köttet eller vad det nu blir i mindre bitar som man gör till småbarn :)


Skriv ut