måndag 30 mars 2009

Krämig pasta med grillad kyckling


Helgen är slut och en ny vecka har just börjat. I helgen har vi haft underbart väder emellanåt. Vi har varit över hos vänner i lördags och kollade på robinson och landskampen som slutade oavgjort Sverige- Portugal för den som inte hänger med i fotbollsvärlden. Vi har ätit lite gott även denna helg. Igår slängde jag ihop en super god och krämig pasta med grillad kyckling. Hoppas ni alla haft en underbar helg. Det har iallafall jag haft.


4 port

Ingredienser:
2 paket färsk pasta
1 stor röd paprika
125 g färskost vitlök/örter
3-4 msk persilja
2 ½ dl matlagningsgrädde

Tillbehör:
Riven parmesanost

Gör så här:
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Rensa kycklingen. Skär den i mindre bitar.
Skär paprikan i tärningar och fräs den i lite smör.Rör ner
färskosten och persiljan och grädden. Lägg i kycklingen.
Rör om till krämig pasta.
Servera genast med riven parmesan.
Strö över hackad persilja. Smaklig måltid.

söndag 29 mars 2009

Mini-laptop

I fredags hade jag världens bästa make han hade varit och fixat en netbook till mig efter jobbet undra på att jag var glad när han kom hem. Jag har länge önskat mig en liten dator så jag slipper släppa runt på min blyklump till gamla dator. Visst den gamla fungerar och så men den är för tung att ta med sig överallt Alltså en ny"ta med"-Laptop ( mer bloggande). Hade först velat ha en rosa eller vit men via en kompis fick vi köpa en billig data och då hade jag svart och röd att välja på så då blev det en röd data. Tyvärr hade jag problem med att få igång Internet så en kompis (dataproffset) fixade det åt mig idag. Så detta blir mitt första inlägg via min nya data. Så nu fungerar det superduper kanon.

Nu ska jag ner till Ica handla in lite middag till kvällen men ha de så bra så hörs vi. Thinge ling!!! :D

Kolla storleken på min nya lilla data. Jag speglar mig i skärmen med
he he

fredag 27 mars 2009

Ciao!

Ursäkta att jag inte bloggat på hela dagen men jag har varit alldeles för pömsig hela dagen för att orka skriva något inlägg. Fredagskvällen börjar dra mot sitt slut och det är strax dags att dra sig till kojs och sova några timmar. Åhh vad gott med sovmorgon imorgon. Imorgon är det landskamp Sverige- Portugal som inte får missas. Så HEJA SVERIGE friskt humör gör nu många mål imorgon. Nu ska jag gå och vara lite social. Men vi hörs.

torsdag 26 mars 2009

Är det sommar snart eller?

Ligger med fötterna i soffan och längtar efter sommaren. Ska bli så härligt med lite sol på näsan. Eller hur? Kollade runt lite på nätet och hittade en massa härliga grillrecept. Åh vad härligt det vore om det var grillsäsong och varmt väder. "Tänk" att kunna åka till havet med en underbar picknickkorg och sätta sig på en klippa och bara njuta av värmen, havet och gubben förstås. Mmmmm ska denna dröm slå in snart? Hoppas hoppas!

JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes

Grattis Grattis Grattis!

JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes



Stort grattis på födelsedagen tweety. Hoppas du får en underbar dag. Kram

Tjaba läget vänner!

Hejsan! Godförmiddag på er! Jag önskar att våren kommer nu på direkten. Solen är här men värmen är puts väck. Brrrrr

Tänk vad veckor susar förbi det är redan torsdag och vet ni vad då är det fredag imorgon. Hurrrrrrrrrrrrrrrra!!! Härligt härligt.


Undra vad jag ska hitta på för skojigt idag? Åh jag känner för att ge mig in på att baka Bagels. Få se om jag orkar det efter jobbet idag. Tja det vore ju gott :D

JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes

onsdag 25 mars 2009

Nu är det dags för våfflor...

Frasvåfflor med grädde

8-12 våfflor

Du behöver:
4 dl vetemjöl
2,5 dl iskallt vatten
4 dl vispgrädde
4 msk smält smör

Gör så här:
Blanda ihop vetemjölet och det kalla vattnet till en jämn smet. Vispa grädden till hårt skum och rör ner i smeten. Rör slutligen ner det smälta smöret. Grädda.

"VÅFFELDAGEN"

Ni har väl inte missat att det är våffeldagen idag?
Visst är det helt underbart! "Tänk" en hel dag då det ätts våfflor runt om i vårt avlånga land.Det finns säkert lika många recept och varianter på våfflor som det finns våffelättare denna dag på året. Själv gillar jag frasvåfflor bäst. Jag äter mina våfflor med en rejäl klick glass och grädde. Ingen sylt här inte pga att jag har allergi mot de flesta frukter. Men vad gör det jag gillar ju ändå inte sylt, förstör ju mina mumsiga våfflor. Så glass och grädde får de bli. Smarrigt!

Förr kallades denna dag, som var en helgdag, för vårfrudagen efter titeln vår fru för jungfru Maria. Vårfrudagen har i folkmun omformats till våffeldagen, vilket gett upphov till seden att äta våfflor denna dag.

Mitt recept på våfflor kommer i ett senare blogginlägg.
Ha de bra mina vänner.

Idag är det våffeldagen

Mötes av denna smarriga hälsning idag när jag gick in på min blogg. På Tweetys blogg hade jag denna bild att hämta. Tack så hemskt mycket för det. :DJag hade nästan glömt att det var våffeldagen idag så tack för påminnelsen och tack för den smarriga våfflan. Så nu har jag planerat att göra våfflor ikväll. Hoppas alla ni andra njuter av en himla massa smaskiga våfflor en dag som denna.

tisdag 24 mars 2009

Flygande Jacob

Ikväll blir det klassikern flygande Jacob från 70-80 talet. En maträtt som man snabbt svänger ihop. Så här gör jag denna oslagbara rätt.

Antal portioner: 4
Ingredienser:

1 färdiggrillad kyckling
1 tsk italiensk salladskrydda
2-3 bananer
3 dl vispgrädde
1 dl chilisås
1 paket bacon (140 g)
1 dl salta jordnötter

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°. Ta loss det grillade kycklingköttet från benen. Skär köttet i mindre bitar. Lägg bitarna i smord ugnssäker form. Krydda med salladskryddan.
2. Strimla baconet och knaperstek det. Låt det rinna av på hushållspapper.
3. Skala och skiva bananerna. Lägg bananskivorna ovanpå kycklingen.
4.Strö över baconet och nötterna.
5. Vispa grädden och blanda den med chilisåsen. Bred blandningen ovanpå banan- och kycklingbitarna. Hit kan rätten förberedas. Gratinera i ugn i ca 20 minuter.
6. Servera ris till den färdiggratinerade kycklingen.
Blanda kyckling,banan, salta jordnötter och salladskrydda.

Vispa grädden och häll i chilisåsen och blanda ihop.

Knaperstekt bacon. Strö baconet över kyckling, banan, och jordnötter.

Bre över grädden.

Skuts in i ugnen på 200 grader i 20 min

Färdiggräddad, servera med ris.

Aj aj då...

Hejsan hoppsan då var man hemma igen. Hoppas ni alla haft en underbart härlig dag. Jag har la haft en si så där dag. Jag har varit så fruktansvärt trött denna tisdag och slå på trissor på detta har jag fått migrän. Fy pyttsan vad jag är sur just nu, så nu ska jag muntra upp mig med lite tv-tittande om inte huvudet sprängs borde kanske gå och vila skallen istället. Tja vi får se vad som händer. Måste piggna till nu så jag orkar göra lite middag sen. Tänkte göra flygande Jacob idag.


Award

Skickar en award till tweety. Tyckte denna kunde passa dig. Ha en bra dag!



Röjer på balkonegn...

Idag håller jag på att röja upp ute på min balkong. Är ju så gott väder och jag tyckte det behövdes städas upp lite. Jäkla fiskmåsar och skator som skiter på min baklkong. Så jag har legat hela förmiddagen och skurat bort fågelbajs en jäkla slavgöra. Dumma pippifåglar! Åhh, ska bli så härligt när man kan börja plantera lite blommor, kryddor, tomater och paprika och få lite trädgårdskänsla.

Free Orkut and My Space Flowers Graphics Glitters

måndag 23 mars 2009

Kaffeprov

Idag fick jag ett smakprov på Nescafe Cappuccino med sked inne i nordstan. Så nu funderar jag på att gå och fixa till mig en rykande och krämig kopp med Cappuccino. Ha de så gött nu!

Kycklingfyllda canneloni

Har ni haft en bra helg? Här har vi haft en riktig toppenhelg med underbart väder! Solen har skinit, vi har varit ute och promenerad i den härliga vårsolen, har bra njutit ihop med min älskade man. Men idag har det varit jobbedag och en ny vecka att se framemot! Nu får man se framemot nästa helg. Visst är det gott med helg? Här har ny ett smarrigt recept på fyllda cannelloni som jag och Jörgen hade Lördags till middag.

Kycklingfyllda canneloni
4 port (7-8st fyllda canneloni)

Det här behöver du :
8 st färska lasagneplattor
700 gram kyckling fileér
1 hackad röd paprika
2 vitlöksklyftor
1 tsk chilisås
2 msk citronjuice
1 tsk grillkrydda
Salt & peppar2 dl cremé fraiche
½ dl hackad persilja

GÖR SÅ HÄR :
Strimla kycklingen och fräs i en stekpanna med lite olja. Stek lite åt gången så inte allt blir kokt istället. Finhacka paprika och vitlök och tillsätt i pannan tillsammans med kycklingen. Tillsätt chilisåsen, citronjuicen och krydda! Blanda kycklingfräset med hackad persilja, tillsätt cremé fraiche och blanda ihop väl. Klicka ut fyllning på varje lasagneplatta (ca 4 msk på varje) och rulla ihop. Lägg upp i smord ugnsform. Häll över ostsåsen, strö över lite av den rivna osten och gratinera i ugn 200 grader ca 30-35 min.

Ostsås :
1 msk smör
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
salt & peppar
2 dl riven ost, (jag använde cheddarost)

GÖR SÅ HÄR :Smält smöret i en kastrull, ta bort kastrullen från plattan och slå på lite av mjölken vispa kraftigt ner vetemjölet. Ställ tillbaka på plattan och späd med mer mjölk under tiden såsen tjocknar. Salta och peppra. Tillsätt osten (spara ½dl till att strö över) och låt den smälta ner i såsen ca 2-3 min. Smaka av och ställ åt sidan så länge.

Stekt och strimlad kycklingfile. Frästa ihop med hackad röd paprika, vitlök, chilisås och citronjuice. Smaksatt med grillkrydda, salt & peppar.

Slå över ostsåsen och strö över lite riven ost och gratinera i ugn ca 30-35 min i 200 grader.

Färdigt! Servera med majs, vårlök och persilja!

Dags att hugga in. Smaklig måltid!

Helgen är slut,trist.

Då var det en hemsk måndag igen. Usch vad helgerna går fort. Men det har varit en kanon helg med både god mat och solsken. Igår var jag och Jörgen och åt söndagsmiddag tre-rätters meny på Tonys för bara 99 kr. Vi blev väldigt förvånade att maten var fantastisk och servisen var jätte bra.

Förrätten på restaurangen igår, jag skulle vilja ha tallrikarna.

lördag 21 mars 2009

Hej Bloggen!

Idag har jag och Jörgen varit inne i stan (Linnestan) och promenerade i vårsolen och njut av att våren hade kommit till Göteborg. Till slut hamnade vi på Novell där vi tog oss en kall öl. Väl hemma igen var det dags att planera dagens middag som idag blir Canneloni med kycklingröra. Men först är det dags att kolla på Robinson. Så mina kära bloggläsare vi hörs senare nu ska jag ägna mig åt min älskling och dumburken en stund innan det är dags att göra mat. Thing thinge ling vi hörs!
Kontrollera stavning

fredag 20 mars 2009

IndisktTema

Igår åt vi indiskt. Kanon gott att doppa lite bröd i såsen. Kan serveras med ris men vi hoppade över risen och körde bara bröd till. Mumsigt! Smaklig Måltid!

Räkor i koriander- och grönsakssås

2 personer

1 stor vitlöksklyfta

½ rödlök

1 liten grön paprika

1 grön chilifrukt

2 msk kokosnötsolja (eller rapsolja)

1 liten mogen tomat

1 rejält knippe eller 2 krukor färsk koriander

20—30 stora räkor

1-2 tsk rött chilipulver

1- 2 tsk korianderpulver

1-2 krm cayennepeppar

Saften av en ½ limefrukt

¼ tsk salt

1 burk kokosmjölk

Gör så här:

1. Fräs vitlöken, rödlöken, paprikan och den gröna chilin i oljan tills det blivit mjukt.

2. Mixa alltihop riktigt slätt tillsammans med den råa tomaten, låt svalna lite. Tillsätt korianderbladen, mixa snabbt igen.

3. Stek räkorna hastigt under omrörning i en wokpanna tillsammans med chilipulver, korianderpulver och cayennepeppar. Tillsätt efter några minuter limesaften och saltet.

4. Häll koriander- och grönsaksmixen över räkorna i pannan, rör om under svag värme. Tillsätt kokosmjölken, rör om. Servera med ris och bröd.


Tjaba Läget!

Dags att ta tag i dagens sysslor här hemma så vi kan få lite rent och fint inför Norbergs fredasmys, god mat, öl, lets danse och givetvis världens bästa man. Så nu bär det av ut i köket. Idag ska jag greja till en räkrätt. Det blir räkor i koriander och en grönsakssås. Ska bli gott gotteli gott gott kanske kan jag få min man att göra maten med mig. Roligare när man är två eller hur?

Funderar!!! Undra vem som vinner Lets dance? Jag hoppas på Magnus som etta, Morgon tvåa och Leila trea men tyvärr tror jag det blir Leila som vinner och Morgan som kniper andra platsen och tja då finns det ju bra tredje platsen kvar för min favorit.




Sol och Fredag! Hurra!!!

Det är kanon väder och det är fredag kan det vara bättre? Inte enligt mig. Idag ska jag koppla av och njuta av vårvädret. Kanske blir det en sväng i till stan för att komma hemmifrån lite. Men ni får ha det så bra så hörs vi!

Free Orkut and My Space Nice Day Graphics Glitters

torsdag 19 mars 2009

Heja HV 71

Nu har jag tagit mig en tupplur och nu är det dags att kolla på SM-slutspelet i ishockey mellan HV-71- Frölunda. Så nu är det bara heja på att MITT LAG HV 71 vinner idag. Heja heja!!!

Godagens godagens!!!

Idag är det riktigt gott väder. Rena rama våren i Göteborg. Har sovit väldigt dåligt inatt så jag ska snart åka från jobbet och och raka vägen hem och ta en tupplur. Ska bli så gott.Bara 1 timma och 20 min till så får jag åka hem.

Undra vad vi ska äta ikväll? Får fundera på det och surfa runt lite och se om jag kan få några mysiga tips på nåt riktigt gott. Vi hörs! Kram

NorbergsBlogg har fått sin allra första award! :)


Ett strort tack till Tweety som gett mig denna otroligt fina utmärkelse.

onsdag 18 mars 2009

Söt rosform

Idag var jag inne på Åhlens och fick syn på denna söta formen. Som jag skrivit tidigare är jag jakt på efter cupcakesformar men dök på denna mysiga formen istället.
En kaka bakad med denna formen skulle verkligen piffa upp den allra tråkigaste dukning.

Jag får väl beställa cupcakesformar via nätet. För jag lyckas ju inte hitta några i butiken.

Eftermiddags mys

Jag sitter här med mitt te smaksatt med champagne och fläder som jag köpte i lösvikt igår nere på ica. Jag är ingen te fantast men har varit nyfiken på icas nya teer i lösvikt ett bra tag, så nu tog jag och köpte hem lite för att testa. Ska jag vara helt ärlig blev teet ingen favorit. Jag har ett te smaksatt med rabarber och grädde med få testa det också och se om det är godare.

Te och mariekex med ost.

Äntligen...

Våren är här! Idag skiner solen och jag har fått lite vårkänslor. Gött! Idag ska jag åka in stan och bara mysa av solen och lite affärer. Vill ha söta cupcakesformar. Tänkte ge mig på att göra cupcakes ev på Lördag för första gången. Nu ska jag hoppa in i duschen och sen bär det av in mot stan. Vi hörs!

Free Orkut and My Space Good Afternoon Graphics Glitters
Orkut Myspace Good Afternoon Comments & Graphics

tisdag 17 mars 2009

Biff Teriyaki

I lördags åt vi en en tvårättersmeny. Till varmrätt åt vi biffkött med en klassisk marinad i japansk stil. Var väldigt enkelt att göra.

4 personer
450 lövbiff
1 gul paprika urkärnad och skuren i tärningar
8 salladslökar,rensade och skurna i korta längder

Teriyakisås:
1 tsk majsmjöl
2 msk vatten
2 msk vitvinsvinäger
3 msk soja
1 msk mörkt muscovadosocker
1 vitlöksklyfta, pressad
½ tsk malen kanel
½ tsk malen ingefära

Gör så här:

Lägg lövbiffarna i en låg skål (ej metall). Gör såsen genom att mlanda majsmjöl och vatteni en liten skål.Rör sedan ner resten av sås ingredienserna. Häll såsen över köttet,täck med plastfolie och ställ kallt i minst 2 timmar.

Varm grillen. Ta upp köttet ur såsen och lägg åt sidan. Häll såsen i kastrull och koka den i minst 5 minuter. Rör om då och då.

Grilla köttet. Vänd köttet då och då och pensla köttet och grönsakerna med den sparade såsen.

Servera köttet med med grönsakerna och potatisgratäng.

Godagens!

Idag har jag bara jobbat. Men nu är det skönt att vara hemma igen. Synd att man varit tvungen att jobba en sån här vacker vår dag. Men så är livet tyvärr. Till kvällen har jag köpt in till att göra varma mackor till mina gäster och min kära man. Gott eller hur? Det var länge sedan vi hade varma mackor så det var nåt som verkligen vattnades i munnen på mig idag.







måndag 16 mars 2009

Vit chokladmousse

Igår slängde jag ihop min berömda köttfärsröra ala Norberg. Svärmor, svärfar, Jörgen och jag höll på att äta så vi trodde vi skulle spricka. Men det gick bra efterrätten blev lite framskjuten bara för vi orkade inte mousse direkt efteråt men vid 9 tiden satt det fint.

Vit ChokladMousse

Ingredienser
8 port
2 dl vispgrädde
150 g vit choklad
1 ägg
1 dl Kesella
färska bär, t ex hallon eller blåbär

Gör så här:
Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis bara smälter. Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner Kesella och sist grädden. Häll upp moussen i små glas. Låt glasen stå i kylen ca 1 tim. Toppa moussen med bär.

Räksoppa

I lördags till melodifestivalen hade vi 2-rättersmeny. Vi satt och mumsade i oss en god soppa till förrätt och höll tummarna för att ugglas inte skulle gå vidare. Och som tur var så gjorde hon inte det, blev en väldigt stor lättnad.

Kräftsoppa
Ingredienser
Portioner: 4

600 g räkor
2 msk olivolja
1 finhackad gul lök
1 bit, ca 50 g färsk fänkål, skuren i små fina tärningar
1 tsk tomatpuré
krondill
6 dl fiskbuljong (tärning)
1 dl torrt vitt vin
3 dl vispgrädde
salt och nymalen peppar efter smak
ev. lite konjak
rostat vitt bröd

Gör så här
1. Skala kräftorna. Fräs kräftskalen i olivolja.
2. Tillsätt lök, fänkål, tomatpuré och krondill.
3. Tillsätt fiskbuljongen och vinet och låt sjuda i 10-12 minuter. Sila den.
4. Häll i grädde och låt koka i 10 minuter.
5. Smaka av med salt och peppar, och ev. en skvätt cognac.
6. Ta upp krondillen ur soppan.
7. Garnera soppan med några färska kräftstjärtar och med rostat bröd.

söndag 15 mars 2009

Hi

JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes


Idag har jag varit inne i stan med Jörgen och gått en sväng i det fina vädret. Sen har jag gjort köttfärsröra med spagetti och vit chokladmousse och bjudit svärföräldrarna och Jörgen på. Recepten kommer imorgon.

fredag 13 mars 2009

Heta Räkor

Ikväll ska vi bjuda svärmor och svärfar på tvårätters. Vi ska frossa i dans (Lets Dance) och njuta av att det äntligen är fredakväll. Som förrätt blir en toast med räkor.

Heta räkor:
1 kg färska räkor
hackad bladpersilja
3 klyftor vitlök
½-1 msk chilipulver
2 msk olivolja

Gör så här:
Hetta upp olivoljan i en stekpanna. TIllsätt chilipulver och vitlök och persilja som du hackat fint. Därefter i med räkorna och rör om. Ställ åt sidan.Lägg röran (ljummen) på en skiva formfranska som du stansat ut från tex ett dricksglas. Ta en pepparkaksform som form om du tex vill ha hjärtanformat bröd.

Som huvudrätt blir det Sizzling Fajitas med Chili Con Queso som jag bloggat om förrut.

Semlor

Jag är trött och det är äntligen Fredag och det är ju förstås härligt. Men för att jag ska piggna till denna vackra vinterdag måste jag dricka lite is-te så jag blir en piggis.

Igår var jag som sagt på pandurohobby och köpte livsmedelsfärg (blå och rosa) Så jag var bara tvungen att direkt testa dessa så då överraskade jag min älskling med semlor med rosa och blå grädde. Inte undra på att han blev förvånad vem mer än jag färgar grädde blå? Ja ja goda var dom.

Nu ska jag börja skicka efter dagens kvällsmat. Ikväll kommer mina svärföräldrar på besök så jag måste komma på något gott gotteli gott gott att fixa till i mitt lilla kök. Fick buffe idag så kanske det finns något där, ja det ska jag nu ta reda på.

Vi höres!
Livsmedelsfärg (rosa och blå)

torsdag 12 mars 2009

Cupcakes tema

Kommer ni ihåg att jag var på Lagerhouse i veckan och shoppade. Här kommer det jag köpte.En bricka!Servetter!

En färgglad kökshanduk!

Paketet

Igår var det rena vårdagen och idag vill det inte sluta snöa. Typiskt jag som hoppades att vi skulle få lite vårkänslor även denna dag. Men bara snö som snart blir slask. Fy pyttsan!

Idag när jag kom hem låg det ett paket i brevlådan bara till mig. Min underbara pappa hade skickat mig ett nytt wiispel (Tony Hawk´s Downhill Jam). Kul eftersom jag inte fyller år inte har namnsdag jag är väl helt enkelt bara en kanon dotter som han ville skämma bort lite.

Så ikväll ska här åkas skateboard. Visst var det gulligt. Nu ska jag slänga in en tvätt och sen måste jag ju givetvis ringa min snälla pappa och tacka så mycket för spelet.



Skriv ut