Rensa kycklingen. Skär den i mindre bitar.
färskosten och persiljan och grädden. Lägg i kycklingen.
Vispa grädden och häll i chilisåsen och blanda ihop.
Knaperstekt bacon. Strö baconet över kyckling, banan, och jordnötter.
Bre över grädden.
Skuts in i ugnen på 200 grader i 20 min
Färdiggräddad, servera med ris.
Stekt och strimlad kycklingfile. Frästa ihop med hackad röd paprika, vitlök, chilisås och citronjuice. Smaksatt med grillkrydda, salt & peppar.
Slå över ostsåsen och strö över lite riven ost och gratinera i ugn ca 30-35 min i 200 grader.
Färdigt! Servera med majs, vårlök och persilja!
Dags att hugga in. Smaklig måltid!
Förrätten på restaurangen igår, jag skulle vilja ha tallrikarna.
1 stor vitlöksklyfta
½ rödlök
1 liten grön paprika
1 grön chilifrukt
2 msk kokosnötsolja (eller rapsolja)
1 liten mogen tomat
1 rejält knippe eller 2 krukor färsk koriander
20—30 stora räkor
1-2 tsk rött chilipulver
1- 2 tsk korianderpulver
1-2 krm cayennepeppar
Saften av en ½ limefrukt
¼ tsk salt
1 burk kokosmjölk
Gör så här:
1. Fräs vitlöken, rödlöken, paprikan och den gröna chilin i oljan tills det blivit mjukt.
2. Mixa alltihop riktigt slätt tillsammans med den råa tomaten, låt svalna lite. Tillsätt korianderbladen, mixa snabbt igen.
3. Stek räkorna hastigt under omrörning i en wokpanna tillsammans med chilipulver, korianderpulver och cayennepeppar. Tillsätt efter några minuter limesaften och saltet.
4. Häll koriander- och grönsaksmixen över räkorna i pannan, rör om under svag värme. Tillsätt kokosmjölken, rör om. Servera med ris och bröd.
Te och mariekex med ost.
En färgglad kökshanduk!