tisdag 30 december 2008

Nyårsmenyn

Nu är nyårsmenyn färdig. Ska bli så mysigt imorgon bara jag och min älskling. Idag ska jag åka in till saluhallen och köpa räkor och oxfile tills imorgon. Ska snart ge mig av. Jörgen slutar kl. 15.00 idag så jag ska möta upp honom och vi ska gemensamt ta spårvagnen till saluhallen. Hoppas det inte är allt för många som ska ha räkor och oxfile dan innan nyårsafton. Men det får vi väl räkna med att vi inte är ensamma.

Nu ska jag göra mig ordning och åka. Vi hörs!

måndag 29 december 2008

Små Laxägg

Nyårsafton närmar sig med stormsteg. Igår satt jag och letade recept till vår nyårsmeny. Jag hittade dessa små tilltugg som jag tänkte vi skulle ha till ett glas champagne. Hade dessa till champagne innan påskbuffen tidigare i år och dom är verkligen goda. Nästan farligt goda när man väl börjat äta, har man svårt att sluta. Receptet kommer från Buffé nr 3 2008.

Små laxägg
Ingredienser:
Portioner: 12 stycken

100 g gravad lax
4 msk kesella gourmet (10 %)
1/2 pressad vitlöksklyfta
rivet skal av 1/2 lime
1 msk hackad persilja
12 crostinisalt

Tillagningstid:

Max 20 minSvårighetsgrad: Medel

Gör så här:
1. Finhacka laxen.
2. Blanda lax, kesella, vitlök, limeskal och 1/2 krm salt.
3. Forma till 12 små bollar. Strö över persilja.Hit kan man förbereda.
4. Servera laxäggen på färdiga crostini.FÖR ALLA? Äggfri, men kontrollera crostinin. Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd till crostini. Gör mjölkfri: byt kesella till mjölkfritt alternativ, tex Sour supreme. Kontrollera innehållet i crostinin

GodMorgon

Ja ha då var julen över och man sitter på jobbet igen och väntar på leverans. Gud vad fort julhelgen har gått men vi har haft det mysigt hos mina föräldrar nere i Småland. Idag det svinkallt i Göteborg. Trodde jag skulle frysa kinderna av mig i morse när jag fick upp i ottan för att åka till Mediashop. Brrrrrrrrrr

Gott bara 2 dagars jobb sen är man ledig igen. Nyårsafton blir bara myspys med Jörgen, god mat och goda drycker.

söndag 28 december 2008

I Göteborg igen...

Jag har varit dålig på att skriva i bloggen under julhelgen men det har varit gott att inte tänka på något och bara komma till dukat bord. Igår kom vi hem från Småland efter en skön jul. Har varit så gott och avkopplande tomten kom med många fina julklappar så som kläder, en alldeles egen kamera så jag slipper låna mamma och pappas i fortsättningen, bakassistent så nu ska här bakas bröd och bulldegar, Wii dataspel som var kanon skoj, brule brännare av min älskling, böcker, presentkort på panduro så nu kan jag shoppa loss riktigt ordentligt. Här är bra en bråkdel av allt jag fick. Snälla tomten kom med en massa klappar till snälla lilla mig. Hi Hiiiiii

Nu sitter jag och försöker hitta recept till min och Jörgens nyårsmeny. Funderar på om vi ska ha en god räkcocktail till förrätt om jag nu bara hittar någon som verkar lite extra lyxig. Förslag någon ? Till varmrätt är allt klart där blir det fondue med såser, bakpotatis, kryddsmör och grönsaker. Till efterrätt blir det min favorit creme caramel. Mmmmmmmmmmm Mums filibabban

tisdag 23 december 2008

Dan förre dopparedan

Idag åker vi ner till min mamma och pappa och äter julbord. Min farfar kommer också så det ska bli skoj att träffa honom. Tänk vad tiden gått fort nu är det julafton imorgon. Måste slå in de sista klapparna och packa klart inför resan ner de Smålenska skogarna. Undra om dom har snö?

måndag 22 december 2008

Dan förre dan förre dopparedan

Det är precis vad det är idag dan förre dan förre dopparedan. Och imorgon åker vi ner till Småland. Härligt! Idag vann jag en tomtedräkt. Så i år känns det som att det är min tur att vara tomte och få testa min fina dräkt. Eller vad tycker ni? Jag kommer knappt ihåg när jag var tomte sist. Men länge sedan var det iallafall. Men är det nån som ska testa den först så är det väl jag. Och jag lovar att det ska komma många bilder på tomten i aktion här på bloggen.

Snart är julen här...

GodMorgon på er! Är lite trött fortfaranade men hoppas på att piggna till av mitt is-te. Hoppas ni inte stressar runt allt för mycket dessa få dagar som är kvar fram till Jul. Själv är klar med mina klappar "nästan". Har kvar min farfar att handla till. Idag kommer min mamma och pappa upp till Göteborg de ska hämta upp lite av våra julklappar och lite småkakor. Gott att slippa konka allt för mycket på tåget imorgon. Brukar vara trångt och mycket folk på resande fot dagen innan julafton. Igår kväll klädde jag granen. Den blev jätte fin om jag får säga det själv.

söndag 21 december 2008

Heja Arsenal...

Idag är det lika trist som alla andra dagar innan jul. Har knappt sett snö i Göteborg i år. Bara regn och rusk och det får man inte direkt någon julkänsla av. På tisdag bär det av ner till Småland hoppas de har fått lite snö därnere.

Idag ska jag och Jörgen åka och titta på Arsenal-Liverpool på storbildstv. Jag håller på Arsenal och Jörgen håller på Liverpool så det kommer att handla om familjens äran idag att få se sitt lag vinna matchen. För jag kan inte låta Jörgen gå hem och vara malig för att hans lag vunnit. Så idag är det upp till bevis för Arsenal att visa att dom är bäst. Heja Heja Arsenal idag gäller det.

När jag kommer hem ska jag klä granen så man kan plocka undan julsakerna för i år. Nu ska jag dricka upp mitt is-te sen ska jag åka och jobba.

Ha de gott!!!

lördag 20 december 2008

Bak och fotboll

Julbaket är klart för i år. Har gjort snöbollar, köttbullar m.m m.m. Nu kollar jag och min älskling på fotboll Siena- Inter. Har tippat 50 kr på kryss. Tyvärr ser det inte så bra ut just nu Inter leder med 1-0. Shit nu måste Siena vända matchen och göra mål. Håll tummen för Siena.

Nu ska jag mysa i soffan med en god öl och min fantastiska make. Vi hörs!

Nu blev det mål för Siena. Hipp hipp hurra hurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrra

Skål!!!

SovMorgon, gott!

GodMorgon! Idag har jag haft lite sovmorgon. Nu ska jag bara dricka upp mitt is-te sen ska jag åka till överskottslagret och köpa lite glasburkar. Ska ta en sväng till systembolaget också och köpa in några öl till kvällen. Annars blir det julbak och presentinslagning hela dagen.

Ha de gott sista Lördgen innan jul!

fredag 19 december 2008

Julgott, klappar och nyår

Äntligen hemma och väntar nu bara på att Jörgen ska komma hem. Han skulle dyka upp kl.20.00 han skulle hjälpa en kompis en sak efter jobbet. När han kommer hem ska vi göra lite gott inför julen. Ska bli så mysigt. Ännu mera bakning inför denna stora högtid. Men jag älskar att baka tillsammans med min man det blir roligare när man är två.

Jag har köpt mina sista klappar till min underbara man som jag nu ska gå och slå in innan han dyker upp. Har köpt presentpapper, etiketter och snöre nere på Ica. Jag köpte tomtebloss också som jag tänkte jag och Jörgen skulle tända i granen på nyårsafton. Vi har i år bestämt oss för att inte åka iväg någonstans utan bara bara mysa, göra lite god mat och dricka gott bara jag och min älskling. Blir alltid problem när man ska hem och måste ha tag på en taxi inte det lättaste. Men när man väl får en taxi är det svindyrt att komma hem. Så därför har vi sagt i år blir det hemma för vår del. Men inte mig emot ska bli riktigt mysigt. Ser verkligen fram emot det.

Gott att ha i granen

Varför inte hänga upp lite godsaker i granen som både stora och små kan gå och smaska på under julafton. Dagen kan bli lång för de små innan tomten knackar på altandörren med säcken full av klappar till alla snälla barn och vuxna med för den delen. Gör lite gott med barnen och låt dom vara med och hänga upp det i granen. Dom skulle det tycka det var jätte skoj. Tips på ätbara mumsbitar att ha granen hittar du på recept.nu.

Äntligen Fredag! Hurra hipp hipp hurra!!!

Idag ska jag in till Göteborg centrum och avklara mina sista klappar. Ska också gå till panduro och införskaffa lite smått och gott som jag behöver. Måste köpa inslagspapper upptäckte jag igår när jag skulle slå in Jörgens paket. Etiketter måste jag komma ihåg så tomten inte blandar mina paket huller om buller. Vore ju lite förajligt om pappa fick ett av Jörgen fina julklappar. Ska försöka hitta något vackert snöre med. Vad jag ska ha det till? Hemligt! HA HA

Nu har panduro dessa tidningar i sina butiker för tips om vad du kan göra för julpyssel.


torsdag 18 december 2008

Stressad dag

Idag har jag stressat runt från hemmet till Mediashop in stan och köpa frimärken och lämna Jörgens filmer på hemmakväll och hem igen med postförskott och allt detta inom 2 timmar. Posten stänger kl. 18.00 så jag var tvungen att lämna in postförskotten innan kl 6. Hade en sen leverans så jag kom iväg väldigt sent hemifrån idag.

Nu ska jag kolla på bonde söker fru. Jag och Jörgen har hunnit att göra ischoklad redan idag. Nu håller dom på att stelna. Bye bye!!! :)

Leilas chocolate crackles (snöiga kakor)

Igår gjorde Leila dessa små kakor i Leilas jul. Jag har inte testat dom själv men jag tycker de verkar mumsiga. Missa inte sista avsnittet idag kl.21.00. Det ska inte jag göra iallafall jag kommer att klistra mig framför dumburken och kolla på ett av mina favorit program på TV. Gör det ni med.

Snygga chokladkakor som är rullade i socker. Receptet ger 18 kakor.
Ingredienser:
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 dl vetemjöl
3 msk kakao av hög kvalitet
1 tsk bakpulver
1 nypa flingsalt
60 g smör
1.5 dl farinsocker
1 ekologiskt ägg
0.5 tsk vaniljsocker
0.5 tsk nystött kardemumma
0.25 dl mjölk
1 dl strösocker
0.5 dl florsocker

Gör så här:
1. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Låt den svalna något.
2. Vispa smör och farinsocker. Vispa ner ägget. Tillsätt vaniljsocker, kardemumma och till sist den smälta chokladen under lätt vispning.
3. Rör ihop vetemjöl, kakao, bakpulver och flingsalt i en skål.
4. Rör i mjölblandningen och mjölken. Degen skall vara lätt kladdig.
5. Forma degen till en rulle, plasta och låt vila i kylen några timmar.
6. Sätt ugnen på 175 grader.
7. Forma 18 bollar av degen, platta till dem lätt. Rulla varje boll först i strösocker och sedan i rikligt med florsocker.
8. Placera kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen cirka 14 minuter tills ytan krackelerar.

Mitt målade hantverk

Genom åren har jag målat en del till min kära mor. Tog kort på en del nu när jag var hemma sist.


Servetthållare!

Tomte!

Postkorg till min pappa!

Sevetthållare!

Vinkorg!

Jag har mera bilder på mitt hantverk men det får ni i ett senare inlägg.

Nu är snart julen här...

GodMorgon! Idag mår jag bättre och är väldigt utvilad. Sov ju nästan hela dagen igår. Men idag får jag ta och göra lite nytta här hemma så jag kan julpynta det sista och pynta granen. Nu ser man verkligen fram emot julen längtar till tisdag du vi åker ner till Småland och pappa och mamma har fixat lite julmat. Vi brukar ha en så säga lillejul dagen innan julafton då även min farfar brukar komma och äta en god julmiddag med oss, och även så blir det i år. Mysigt eller hur?

Ha en bra dag! Så hörs vi senare!
Kram

onsdag 17 december 2008

Trolltyg i tomteskogen del 2

För ett tag sedan la jag in första delen på filmen Trolltyg i tomteskogen. Här kommer andra delen. Nu går jag tills kojs en stund.

Stackars lilla jag är sjuk

Inatt rök jag på magsjuka så jag mår inte så bra idag. Är tung i huvudet, yr och väldigt trött. Så idag blir det nog inte så mycket bloggande. Längtar tills min man ska komma hemma och hålla mig lite sällskap. Är uttråkigt. Nu ska jag gå och lägga mig igen orkar inte vara uppe långa stunder.

Ha de gott och hoppas ni är friskare än jag. Nu måste jag rusa på toa igen.

tisdag 16 december 2008

Julstrumpa

Idag fick jag en handbroderad julstrumpa på posten av min svärmor i julklapp. Så nu är det bara att vänta och se om tomten lägger något paket i den. Vad tror ni tror ni tomten lägger någon klapp i strumpan?

Är nästan precis hem kommen från ett möte angående pensionssparande. Lätt mycket intressant. Dom bjöd på klassisk julmat. Första julmaten för i år.

Nu ska jag ta och kolla på film som jag har hyrt.

Visst är hon duktig min svärmor. Jag tycker den är jätte söt.

Kokostoppar

Varför inte göra ett stort lass med goda kokostoppar till julhelgen. Bara 8 dagar kvar till julafton nu. Här får ni ett gott recept som kommer från recept.nu Kock:Leila Lindholm.

Låt smeten stå en stund så sväller kokosflingorna och kakorna blir extra toppiga och fina i formen. Doppa gärna kokostopparna i choklad!

-Cirka 12 stycken.
Förberedelsetid: 5 min
Tillagningstid: 15 min
Färdigt på: 25 min

Ingredienser:
50 g smör
2 st ekologiska ägg
1 dl socker
5 dl kokosflingor
1 st lime, rivet skal
1 msk ljus rom

Tips:
Doppa gärna botten på topparna i smält choklad och låt dem stelna i formarna eller på bakplåtspapper. Kokos och choklad utgör en underbar smakkombination.

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och rör samman med övriga ingredienser.
3. Låt smeten vila i 10 minuter.
4. Klicka ut smeten och forma till toppar på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.
6. Låt kokostopparna stelna i kylen.

Julbord

Idag har vi blivit bjudna på julbord. Information om skattetips. Ska bli gott. Imorgon har vi blivit bjudna på julbord av KodaMera som hjälpt oss en del med vår hemsida Mediashop. Har aldrig träffat dom som jobbar där så det ska bli intressant att få ett par ansikten framför sig när man pratar om dom. Gottgotteligottgott!!!

Nu ska jag gå och julpynta lite och få lite julstämning här i min lilla boning. Ska sätta på en julcd också så man får lite julstämning.

Ha de gott!

måndag 15 december 2008

Lördagens Meny

Då var man hemma i vardagen igen. Vi hade jätte mysigt i vår svit på hestraviken. I lördags åt vi en jätte god tre-rätters middag med ett fantastiskt rött vin till maten. Idag är det dags att jobba och handla julklappar är ju snart jul. Ha de bra! Här kommer Lördagens Meny.

Förätten: Rökt hjortstek från Ulvered i Halland, därtill en rödkål och ädelost vårrulle samt krämig äppelsallad ( krämig äppelsallad tog dom bort på på min tallrik pga av allergi) Varmrätt: Halstrad röding med en potatis-,anjovis och äggfylld tunnbrödsrulle samt dill- och äppelsmörsås. (Här fick jag en annan jätte god sås utan äpple)

Varm chokladbakelse med kokossorbet och vaniljsmakande apelsin- och annassallad ( Allergibesvär även här så bort med apelsin och annanssallad)

lördag 13 december 2008

Äntligen är jag på Hestraviken

Nu har jag checkat in på hestraviken vi har varit ute och gått en sväng runt omgivningen, Vi har varit i restaurangen och tagit oss en kladdkaka med cappucccino och vi har hunnit med att badat bubbelbad och druckit en fantastisk och fruktig champagne. Kl. 20.00 ska vi äta en 3-rätters middag i restaurangen Nu sitter vi bara och myser i soffan med lite sköna balader i cd-spelaren. Nu ska jag gå och umgås med min make igen.



Ute och går en sväng i de mörka Smålenska skogarna.



Nu ska vi bada bubbelbad. Mysigt!

fredag 12 december 2008

Snart kommer min Jörgen

Bara ett par timmar till så ska vi åka och hämta Jörgen på stationen. Imorgon bär det av till Hestraviken äntligen, har sett fram emot detta så länge nu. Ska bli så mysigt. Ska åka och handla nåt enkelt imorgon innan som vi kan ha till lunch när vi är på plats i vår svit. Funderar ev på revben eller nåt liknade. Ända problemet är att det blir så kladdigt att äta. Kanske vi får nåt gott vin av min kära pappa och ha till. Får fjäska lite! :)

Pepparkaksbaks

Nu har jag och mamma bakat massor pepparkakor till jul. De blev jätte goda jag åt flera stycken under tiden vi höll på. M.mmmmm



Klara och goda!

Här har pepparkakorna blivit skuts in i ugnen.

Bakmorgon i Småland

GodMorgon! Jag och mamma har satt igång och baka. Jag precis gjort en foccaciadeg med parmesan som nu är på jäsning. Vi ska göra chokladsnittar med råsocker också idag. Nytt recept för oss båda kul att testa något nytt.

torsdag 11 december 2008

Guitar Hero: World Tour

Nu är jag i Småland hos mina föräldrar. Imorgon ska jag och mamma baka pepparkakor. Handla och göra något gott till våra män som dyker upp efter jobben. Ska bli mysigt. Annars har kvällen varit lugn har mest suttit och pratat med min mamma och pappa och jag har varit inne och kollat om det har kommit ut några bra spel till XBOX360. Finns inte så många tycker jag som jag vill ha i julklapp ett har jag bergsäkert som jag vill ha Guitar Hero: World Tour. Verkar grymt roligt. Har läst om det på väldigt många bloggar och enligt resentioner ska det var coolt.

Nu ska jag läsa ett par tidningar sen ska jag försöka sova lite. Så GodNatt min vänner.

Raka vägen till Småland

Idag hade det snöat i Göteborg när jag vaknade. Första snön i Göteborg för i år. Beutiful! Idag far jag ner till Mamma och Pappa. Håller på att packa det sista inför vårt smålands äventyr. Ska bli så mysigt på Hestraviken på Lördag. Har datan med mig så jag kommer att uppdatera bloggen lite då och då. Så ni är välkomna att titta in och se vad som händer i de Smålenska skogarna.

Inte mycket snö som kommit men lite puder har dom gett oss där uppe.

onsdag 10 december 2008

Kryddiga köttbullar

Hittade ett recept som lätt gott på köttbullar från allt om mat. Har inte testat dom själv ännu men ska nog göra det i nästa vecka nån gång. För imorgon blir nog lite för stressat. Nu ska jag ta och göra mig lite is-te och sätta mig framför TV:N en stund.

Kryddiga köttbullar
Ingredienser:
1 sats
500 g nötfärs
1 dl mjölk
0,5 dl ströbröd
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk spiskummin
0,5 dl persilja, hackad
2 st vitlökklyfta, pressad
1 st gul lök, liten
1 msk smör
1 st ägg
2 msk olja, till steking

Gör så här:
1. Blanda mjölk, ströbröd, salt, peppar, kummin, persilja och vitlök i en bunke.
2. Finhacka löken och fräs den mjuk och glansig i smör.
3. Blanda färsen väl med det svällda ströbrödet, löken och ägget.
4. Rulla köttbullar och lägg dem på oljade tallrikar.
5. Hetta upp en stekpanna, bryn snabbt olja med smör och för ner en omgång köttbullar i pannan. Skaka och vrid pannan över god värme så att köttbullarna rullar och blir brynta runtom och genomstekta.
6. Kyl de färdiga köttbullarna, de håller sig i kylen ca 5 dagar, frys annars in dem. Värm inför servering.

Åker till Småland imorgon

Onsdag igen då! Har bokat biljetter till Småland så imorgon bär det av jag och mamma ska umgås lite på Fredagen. Mamma är ledig varannan Och på Fredag är det en ledig Fredag. Vi ska väl mest bara umgås och prata lite. Kanske vi gör något julpyssel ihop. Vi får se vad som faller oss in. Sen på Fredagskvällen kommer min älskling. Sen bär det av till Hestraviken på Lördag.

Nu ska jag lägga in några toner och packa min resväska inför imorgon.

tisdag 9 december 2008

Idag har jag namnsdag

Som så många andra svenska kvinnor, heter jag Anna (fast bara i andranamn). Så idag är det min namnsdag. Undrar om någon kommer ihåg mig? Min svärmor säger alltid att det är dags att lägga in lutfisken denna dagen. Själv avskyr jag lutfisk.

Visste ni detta om Anna? Informationen kommer från.

Kvinnliga bärareAntal: 312965Av barnen födda år 2002 var det 3026 stycken flickor som fick namnet och av dessa fick 414 det som tilltalsnamn.

Info:
Namnet är bibliskt och kommer av det hebreiska Hannah. Betydelsen är nåd eller den benådade. I flera språk används namnet även som lallord för mamma.Jungfru Marias mamma var den helige Anna.På 1800-talet var Anna det vanligaste namnet. Anna har varit ett av de vanligaste namnen i Norden sedan medeltiden.

Ska börja packa inför Hestraviken

På Luciadagen bär det äntligen iväg. Har börjat fundera på att skriva ner och börja packa så jag inte glömmer nåt viktigt och romantiskt som jag planerat att vi ska ha med oss. Jag packar alltid till Jörgen med för jag tycker det är roligare än han.

Min packlista:
* Underkläder givetvis
* Finkläder har inte bestämt mig ännu
* Finskor
* Schampoo,balsam,duschkräm,deodorant, läppglans,tandborste och tandkräm
* Mitt halsband och armband som jag fick av Jörgen som morgongåva när vi gifte oss

Jörgens packlista:
* Underkläder förstås
* Kostym
* Skjorta
* Slips
* Finskor
* Schampoo,balsam, deodorant, tandborste, rakapparat

Gemensamma saker:
* Bärbar dator
* Modem
* Kortläsare
* Kamera + laddare
* Champagne + champagneglas
* Tilltugg till champagnen
* Picknickmat
* Värmeljus för att få en romantisk stämning på rummet
* Vårt egna specialgjorda spel :)

Tja här är en del av vad jag ska packa åt oss sen har jag säkert glömt något viktigt ändå som jag inte skrivit ner. Men jag har ju några dagar på mig att komma på mer. Ha de bra!

SovMorgon!

Hej på er! Hade lite sovmorgon idag. Kunde inte sova inatt låg och vred och vände mig och tänkte på hestraviken som vi ska till på lördag. Försökte räkna får men allt annat än får dök upp i minnet och då börjar man ju bli lite smått irriterad och då tänker jag, ska tänka på nåt skoj julen försökte jag desperat komma in på julmaten,tomten, julfika, julmacka med julskinka på mamma underbara doppebröd men förgäves. Då började jag istället tänka Mediashop och det var droppen där rann bägaren över och jag gick upp och läste några timmar i min bok Eragon tills ögonen inte orkade vara öppna längre. Slog igen boken och sa godnatt vi ses imorgon.

måndag 8 december 2008

Lakrissnaps

Intressant! Snaps med smak av lakrits! Vad tror ni om att göra lakrissnaps till jul. Låter väl gott det tror jag att jag ska testa. Receptet och bilden kommer från Recept.nu.
Kock: Leila Lindholm TV: Leilas Jul
Förberedelsetid: 5 min
Färdigt på: 7 dagar

Ingredienser:
Till 1 flaska:
750 ml vodka
2 msk strösocker
2 st färska lakritsstänger

Gör så här
1. Fyll vodkan i en fin flaska.
2. Häll ner sockret, tvätta och stoppa i lakritsstängerna.
3. Skaka och låt stå i 1 vecka. Lyft ur stängerna. Färdigt!

Idag blir det glögg och bakkväll

Hemma igen efter dagens jobb. Idag har jag handlat in till bakkväll med Jörgen. Vi ska göra parmesanhjärtan och champagnekakor som vi tänkte ha med oss till Hestraviken på Lördag. Ska bli så härligt att få komma hemifrån lite och bara koppla av. Jag tänkte också vi skulle testa och göra eget örtsalt. Men det får stanna hemma nästa helg. Vi ska baka pepparkaksdeg också i mängd och parti. Så vi har och göra ikväll.

Jag har köpt in en flaska glögg jag tänkte vi skulle snutta på medans vi bakar, och så blir det väl lite skön julmusik i bakgrunden. Ska bli så mysigt. Nu ska jag gå och göra mig lite is-te så jag orkar baka om en stund när min man dyker upp.

Ha de bra alla därute som läser min blogg.
Kram

Jag har haft en jätte mysig helg

I lördags var vi ju som sagt hos min bror och firade min mamma. Pappa och mamma hade gjort trerätters middag. Till förrätt var det en hummersallad som inte alls var dum, till huvudrätt var det biff rydberg super gott men oxfilé sitter ju aldrig fel, till efterrätt hade de köpt fyra olika chokladpraliner inne i saluhallen som slank ner som en dans. Till detta serverades champagne och underbara viner.

Igår var jag lite trött men annars var det okej tills det att jag skulle åka och jobba då hamnade jag igemte en tant på bussen som hade sprutat på sig hela parfymflaskan och då slog det till i huvudet. Typiskt hatar migrän. Dom som sprutar på sig så mycket parfym borde lära sig en läxa vet dom vilket helvete vi allergiker kan få. Förmodligen inte!

Ha en bra dag! Vi hörs senare!

lördag 6 december 2008

Julshopping

Om ett par timmar ska jag träffa mamma inne i stan. Vi ska shoppa lite julklappar ihop. Bla till Jörgen. Ska bli trevlig att träffa mamma en stund. Sen åker vi till Lina och Fredrik (min Lillebror) och äter en god middag. Pappa skulle tydligen åka dit tidigare för att kolla på fotboll så de kokar nog ihop nåt mumsigt till kvällen. Jag har målat färdigt mammas födelsedagspresent hon fyller år idag. Två små söta änglar.

Grattis Mamma!

fredag 5 december 2008

Trolltyg i tomteskogen

Jag älskade denna filmen som barn.Texten kommer från wikipedia.

Trolltyg i tomteskogen (originaltitel: Gnomes, 1980), amerikansk tecknad film baserad på boken Tomtar av holländarna Wil Huygen (text) och Rien Poortvliet (bild). Filmen har sänts av Sveriges Television 27 december 1981, 1982, 5 januari 1984, två gånger 1987 och senaste gången 1989.

Filmen handlar om skogstomten Tor som vid 101 års ålder skall gifta sig. Bruden, en blondin vid namn Lisa, skall komma med sina föräldrar till skogen. Onkel Kostja har rest ända från Sibirien för att få vara med på bröllopet. I tomteskogen bor det också troll som retar sig på att tomtarna släpper ut de djur som har fastnat i trollens fällor. De har smitt en plan som ska sättas i verket precis på bröllopsdagen, att kidnappa Lisa. "Tomtarna måste bort - skogen är för liten för både tomtar och troll", säger trollen.

Trolltyg i Tomteskogen är en av de mest efterfrågade repriserna och Sveriges Television har i många år försökt att få visa filmen på nytt, men efter en konkurs är det ingen som riktigt vet vem som äger rättigheterna. Så länge det inte är klargjort, kan SVT inte visa filmen förrän upphovsrätten har upphört. Riksdagsledamoten Karl Sigfrid riktade en skriftlig fråga till justitieminister Beatrice Ask hur denna och liknande situationer bör hanteras.

Figurer i filmen

Tomtar
Tor
Lisa
Onkel Kostja
Tim & Tina
Farfar
Mor
Far

Troll
Fjant
Morsan
Klafs

Låten Tokyo med Danny på spanska

God Kväll

Hur har ni det? Själv har jag städat idag och lyssnat på Danny och nu har jag fått denna låten på hjärnan. Visst är det en kanon låt? Älskar den.

Gratis saker

Vill du ha gratis saker tex 500kr MQ Presentkort,Nintendo DS lite, Canon Digital IXUS 80 IS, 500kr Smink Hos Kicks, Playstation Portable Psp-3000 + FIFA 09, iPod Touch 8GB, Nintendo Wii, Nespresso Essenza C100, Samsung LCD 32". Ja här bara en bråkdel av det du kan välja mellan så gå in på GratisSaker och bli medlem nu.

Champagnekakor

Tänkte också vi skulle slänga ihop dessa kakor. Champagnekakor låter som det vore ett bra alternativ till vår champagne som vi ska njuta av i bubbelbadet och framför brasan på Luciadagen i vår mysiga lilla svit. Detta receptet är från Arlas hemsida.

Eleganta och intressanta små kakor med smak av parmesanost och paprika. Passar utmärkt till ett glas champagne eller torrt vitt vin som inledning på en god middag.

Ingredienser:
ca 30 st
100 g rumsvarmt smör
1 msk strösocker
1 1/2 dl riven parmesanost
2 1/2 dl vetemjöl
1 msk paprikapulver

Gör så här:
Vispa smör och socker poröst med elvisp. Använd visparna. Tillsätt ost och mjöl och vispa på låg fart tills det blir en smulig deg. Tryck ihop degen med handen i bunken. Tag upp degen på köksbänken. Rulla ut den till en rulle, tjock som ett kvastskaft. Strö ut paprikapulver på bänken och rulla degrullen i pulvret så att ytan blir täckt. Vira in degrullen i plastfolie och lägg in den i kylen i ca 2 timmar. Sätt ugnen på 175˚C. Skär upp degrullen i knappt 1/2 cm tjocka skivor. Lägg skivorna på plåt med bakplåtspapper. Baka mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kakorna svalna på plåten.

TipsRulla degen i finhackade valnötter istället för paprikapulver.

Parmesanhjärtan

Vad tror ni om detta receptet? Jag tänkte jag och Jörgen skulle göra dessa hjärtan i nästa vecka. Jag har tänkt att vi ska ha med oss dom till Hestraviken nästa vecka. Om de nu är goda förstås.
Har hittat detta receptet på alltommats hemsida.
Parmesanhjärtan
Ingredienser:
8 st
2 st tunnbröd, små, t ex Njalla polarbröd
0,75 dl parmesan, riven
2 msk jordnötter, hackade, salta
0,5 msk ägg, till pensling

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°. Vik brödet först på mitten och sedan en gång till. Klipp i den rundade kanten ut 2 bågformer, det ska vara hjärtats bågar. Klipp sedan itu hjärtanen efter vikningen. Varje tunnbröd blir 4 hjärtan.2. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla demmed uppvispat ägg och strö över riven ost och hackade nötter.3. Sätt in dem mitt i ugnen ca 4 min till fin färg. Låt dem kallna på plåten. De ska bli helt spröda och hårda.

Gött Gött äntligen Fredag

Åhh Jösses vad trött jag är idag. Har sovit jätte dåligt inatt. Vaknade mitt i natten och låg sen vaken en bra stund orkade inte gå upp. Jag jäspar och jäspar.

Men man får la se det från den ljusa sidan det är ju Fredag. Härligt! Idag ska jag jobba och måste gå på systemet med och köpa några fredagsöl. Nu ska jag jobba lite. Vi höres!

torsdag 4 december 2008

Krämig Pastasås med Kyckling & Soltorkade Tomater

Hittade ett recept på bloggen kryddburken nyss. Lätt mumsigt så varför inte testa receptet. Tror jag ska köpa in ingredienserna till denna rätten idag och slänga ihop ett sats i morgon när det blir en mysig fredagskväll med min underbara make.

Krämig Pastasås med Kyckling & Soltorkade Tomater
4 port

Det här behöver du :
3 kycklingfileér (majskyckling)
2 små rödlök
2 vitlöksklyftor
En rejäl näven soltorkade tomater
1 msk kycklingfond
2 dl cremé fraiche
1 dl grädde
1 tsk balsamvinäger
Salt & peppar
GÖR SÅHÄR :
Skär kycklingfileérna i skivor och stek i stekpanna så de får fin färg. Finhacka rödlök och vitlök och strimla de soltorkade tomaterna. Tillsätt i stekpannan. Låt allt få svettas runt ca 2-3 min. Tillsätt fond, balsamvinäger, cremé fraiche och grädde och smaka av med salt & peppar! Servera som en god pastasås!

Bilden är från kryddburken.

Tunnbrödsrulle

Hej igen! Funderar på att testa att göra tunnbrödsrullar till kvällen och bjuda min älskling på. Har aldrig gjort receptet men det låter gott eller vad tycker ni? Receptet kommer från
Allt om mat.

Italiensk tunnbrödsrulle
Ingredienser:
8 st


tunnbrödsskivor, ca 20x15 cm
250 g mozzarellaost
4 st tomater
1 st basilika i kruka
25 g pinjenötter
2 msk olivolja
4 krm salt
4 msk olivolja till stekning

Tomatkärnorna ska plockas bort. Annars blir fyllningen för blöt.

Gör så här:
1. Tärna mozzarellaosten i 1/2-cm stora kuber.2. Dela tomaterna längs "midjan". Gröp ur kärnorna med en liten sked. Tärna tomaterna.3. Grovhacka basilikan. Rosta pinjenötterna lätt i torr stekpanna under omrörning.4. Blanda mozzarella, tomater, basilika, pinjenötter, hälften av olivoljan och salt i en bunke.5. Fördela och rulla in fyllningen i tunnbröden.6. Hetta upp resterande olivolja i en stekpanna. Stek 4 tunnbröd åt gången, någon minut på var sida. Låt rullarna svalna. Rulla in dem i folie eller smörgåspapper.

Vad händer idag?

GodMorgon! Allt är bra här lite trött bara men det är jag ju alltid. Så det är la ingen nyhet. Men jag dricker mitt is-te så jag vaknar till liv snart. Undrar vad jag ska göra idag? Givetvis blir det jobb och tvättning som alltid men jag kanske ska åka in till stan en sväng och gå förbi en av mina favorit affärer nämligen Pandurohobby. Jag älskar att gå där inne och fundera på vad jag ska köpa för skoj och pyssla med när jag kommer hem. Jag glömmer bort tiden när jag går där inne. Flera timmar försvinner lätt när man drömmer sig bort och önskar att man hade mer pengar så man kunde göra mer pyssel.
Jörgen brukar säga: om jag inte vet vilken affär jag ska gå till så säger han alltid varför inte Panduro. Han känner mig allt för väl vad jag älskar här i livet.

Pandurohobby finns också på nätet.

Vill också skicka en hälsning till världens bästa man som idag är på kurs. Jag älskar dig Jörgen! Vi ses ikväll.

onsdag 3 december 2008

Krispig mandelnougat

Krispig mandelnougat från dansukker.
ca 25 styck

Ingredienser:
250 g nougat
125 g mörk choklad
1/4 dl Dansukker Råsocker Strö
50 g flagad mandel

Rosta mandeln gyllenbrun i en torr stekpanna. Smält nougaten över vattenbad. Finhacka chokladen och låt den smälta i nougatmassan. Tillsätt råsockret och blanda väl. Blanda i mandeln.Klä en avlång form med bakplåtspapper och häll i chokladmassan. Låt stelna till dagen efter, då nougaten skärs i bitar.

Ischoklad med vit choklad

Julgodis från dansukker.

Ischoklad
ca 65 stycken

Ingredienser:
250 g vit choklad
125 g kokosfett
1/4 dl Dansukker Florsocker

Dela chokladen i bitar och lägg den tillsammans med fett och florsocker i en skål och smält över vattenbad. Blanda om och häll upp ischokladen i formar.

Tips från dansukker

dansukker hittade jag lite roliga tips man kan göra med barnen eller farför inte med gubben.

Hus av bitsocker
Dansukker Bitsocker och Råsocker Bit
Kristyr4 dl Dansukker Florsocker
1 äggvita
2 krm ättiksprit
Vispa samman ingredienserna till en fast, seg smet, helst med elvisp. Fyll i plastpåse och spritsa ut."Limma" ihop sockerbitarna med kristyr och bygg hus, slott, kyrkor, borgar osv.

Äntligen har jag fått min kortläsare

Hallå där! Läget? Här är bara fint med mig. Idag har jag mest tvättat,städat och jobbat bara trista saker. Men jag har fått min efterlängtade kortläsare så nu kan jag förra över bilder från kameran och sitta vid den bärbara datan. Har saknat det jätte mycket. Blir fördröjning ibland med bilder här på bloggen när jag bara kan använda den stora datan. Men nu är det slut med det, nu ska här bli andra bullar av.

Längtar till Lördag

Idag är det lillelördag och vi närmar oss helgen med stormsteg. Gott! På Lördag fyller min mamma år så hon och pappa kommer upp till Göteborg på Lördag. Då har vi blivit bjudna på middag hos min lillebror och han sambo. Ska bli mysigt att få umgås lite tillsammans innan jul. Sen åker jag, Jörgen, mamma och pappa hem till oss för de ska sova i vår bäddsoffa i vardagsrummet.

Ha en bra dag alla där ute! Vi hörs!

tisdag 2 december 2008

Langos

Billig mat men underbart gott recept. Receptet kommer från ICA.

Langos
Ingredienser:
Portioner: 10
DEG:
25 g jäst
3 dl ljummet vatten
1 stor kokt potatis (kall ca 90 g)
7 dl vetemjöl special
1 tsk salt
1 dl vetemjöl till utbakningen
olja till friteringen

VITLÖKSOLJA:
4 stora vitlöksklyftor1 dl solrosolja eller annan neutral olja

Tips på FYLLNING:
3 dl gräddfil
1 rödlök
100 g svart stenbitsrom
räkor
riven ost
Tips 2:
Smaksätt gräddfilen med pressad vitlök och lite salt.

Tillagningstid: Över 20 minSvårighetsgrad: Avancerat
Gör så här:
Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet. Riv den kokta potatisen fint. Blanda mjöl och salt med potatisrivet. Vänd ner i vattnet och arbeta till en slät, ganska lös deg. Jäs i 40 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 16 eller 32 delar. Kavla ut och jäs bröden 10 minuter. Hetta upp oljan till 180°C och fritera bröden. 4 minuter per sida för stora langos, 3 minuter för mindre. Vänd dem efter halva tiden. Låt svalna på galler med hushållspapper under.Rör samman pressad vitlök och solrosolja och pensla langosarna med blandningen. Servera med gräddfil, finhackad rödlök och en klick svart kaviar eller stenbitsrom.

Hemma igen

Gott nu är Tandhygiensten avklarad för i år. Är så lättad. Shit vad dyrt det hade blitt innan kostade det 550 kr idag kostade det 825 kr. Rejäl höjning tur att man inte går dit en gång i veckan. Nu ska jag kolla lite på TV. Vad är det på TV idag tro som är värt att se? Får leta upp TV tidningen och kolla efter.

Ha de bra!

Tandhygienisten

Idag kl. 14.30 ska jag till tandhygienisten. Usch vad vidrigt. Enligt mig är det värre att gå till tandhygienisten och ta bort tandsten än att gå till tandläkaren och borra.

Nu ska jag jobba lite innan jag ska åka.

måndag 1 december 2008

Vit tryffel med lime

Citrusfräscht inslag i maffig tryffel som smälter i munnen.
Receptet kommer från Arla.

Vit tryffel med lime

Ingredienser:
24 st

1 dl vispgrädde
25 g smör
300 g vit choklad
rivet skal av 1 lime
1 msk konjak
florsocker

Gör så här:
Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar, lägg ner dem i grädden och rör tills de smälter. Rör i limeskal och konjak. Häll i en aluminium-form, ca 10x17 cm. Låt stelna i kylen minst 4 tim eller över natten. Stjälp upp tryffeln och skär den i bitar med en vass kniv. Sikta över florsocker. Förvara i kyl.

Fudge

jIgår gjorde jag och Jörgen julgodis. Receptet kommer från Arla.
Gott både som lördagsgodis och godbit till kaffet.
Fudge
Ingredienser:
ca 50 st
5 dl mjölk, 3 %
8 dl strösocker
1 1/2 dl kakao
1/2 tsk salt
50 g rumsvarmt smör
1 msk vaniljsocker
Gör så här:
Blanda mjölk, socker, kakao och salt i en tjockbottnad kastrull. Rör så att det blir väl blandat. Koka upp och låt koka kraftigt ca 25 min. Dra då och då med en trägaffel mot kant och botten. Prova om fudgen är färdig genom att mäta temperaturen på smeten eller häll några droppar smet i kallt vatten. Fudgen är klar när temperaturen är 125° eller dropparna kan formas till en kula. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt smör och vaniljsocker. Rör kraftigt tills smeten svalnat och tjocknat något. Häll upp den i en smord form, ca 20x20 cm. Låt stelna. Skär i bitar och förvara i kylskåp.

Julklappar

Idag har jag köpt en julklapp till min Älskling. En mycket fin och dyr present. Tyvärr kan jag inte skriva vad eftersom han läser världens bästa blogg. *LER* Jag har också kollat ut och önskat mig detta av Jörgen.



Nattplagg och innetofflor!


Min älsklings julklapp!

Shoppingrunda idag

GodDag på er! Hoppas ni har en bra dag. Idag ska jag in och shoppa julklappar och kolla ut några till mig själv som jag kan önska mig. Min Pappa ville ha en liten önskelista så jag måste börja tänka till lite. Inte många veckor kvar nu till Julafton myspys. Måste ju börja handla mina klappar nån gång så jag inte hamnar i en ond cirkel sista veckan och inte köpt en ända klapp. Ingen stress här inte.

Kram

Skriv ut